Hamit Turhan Faşizme geçit yok
HABERİ PAYLAŞ

Faşizme geçit yok

Faşizme karşı bayrak açan Yıldırım Demirören’i kutlamalı. Lakin, 11 yıllık emektarı ve kaptanını, bir çırpıda kapı önüne koymak acaba hangi rejimde haktır? Demokrasi, İbrahim Üzülmez’in de haklarının teminat altında olduğu bir rejimdir.

Kavramlar üzerinden tartışmayı çok seviyoruz. Çünkü kavramlara elastikiyet katarak işimize geldiği yere çekebiliyoruz. İçini boşaltmak pahasına... Futbolda son zamanlarda siyasi kavramlar üzerinden yürütülen atışmalarda da yapılan aynen budur.

[[HAFTAYA]]

Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener, Üç Büyükler’e posta koyarken, “Futbolda demokrasi yoktur, kurallar vardır” şeklinde bir fetva verdi. Oysa demokrasinin bi zatihi kendisi bir kurallar manzumesidir. Sistem, başkalarının haklarına saygı, eşitlik, dürüstlük ve adalet üzerine kuruludur. Ve kurallarla sabitlenir her şey. Hakça mücadele üzerine inşa edilmiş bir oyun olan futbol da böyledir. Bir kurallar manzumesidir. Tıpkı demokrasi gibi. İkisi birbirinden koparılamaz. Bu, meselenin bir yanı. Diğerine gelince...

Haberin Devamı

Bakalım, göreceğiz

Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören’in Sayın Özgener’e cevabı daha gösterişliydi. “Demokrasi yok diyorsanız, faşistsiniz, diktatörsünüz” diye yüksek perdeden buyurdu Sayın Demirören. Faşist diktatörlüğe karşı bu onurlu duruşu nedeniyle Demirören’i kutlamalı. Lakin, bir de madalyonun öbür yüzü var. Demokrasiye sahip çıktığı günlerde, 11 yıllık emektarı ve kaptanını yüz kızartıcı suçu yokken bir çırpıda kapı önüne koymanın hangi rejimde yeri olduğunu, hangi kitapta yazdığını açıklayabilir mi Demirören? Demokrasi, İbrahim Üzülmez’in de haklarının teminat altında olduğu bir rejimdir. Bakalım Özgener’in kurallarında bunun karşılığı var mıdır? Kim faşist, kim demokrat o zaman göreceğiz!

Sıradaki haber yükleniyor...
holder