Hamit Turhan Gönül de biziz Topuz da!
HABERİ PAYLAŞ

Gönül de biziz Topuz da!

Haberin Devamı

Aynı kadrajda iki farklı karakter. Biri rakibinin hakkını arıyor, diğeri onu engellemeye çalışıyor; yetmiyor hakemin yanlış kararını alkışlıyor. Gökhan Gönül’ün soylu duruşuna karşılık Mehmet Topuz’un şark kurnazlığı. Ve ikisi de Türkiye gerçeği

Aslında ortada alkışlanacak bir durum da yok ya; neyse... Biz yine de Gökhan Gönül’ün soylu duruşuna selam çakalım. Zira, hasretiz bu gibi durumlara, bu gibi adamlara... Yalanın, talanın, vurgunun, üç kağıdın, avantanın, rüşvetin, şikenin, teşvikin kan hücrelerimize kadar nüfuz ettiği şu ahir zamanda Gökhan Gönül’ün rakibinin haksız yere oyundan atılmasına itiraz etmesi, çölde vaha bulmamız gibi.

[[HAFTAYA]]

Toplumsal ilişkilerin olmazsa olmaz koşullarından biri olan dürüstlüğün ‘erdem’ olararak görüldüğü, dürüst davrananların buğulu gözlerle takdis edildiği nadir ülkelerden biri olduğumuz içindir ki, Gökhan Gönül fair play üzerine ödül üstüne ödül kazanacaktır. Kazansın, hakkıdır.

Dürüstlük erdem midir?

Lakin bir de madalyonun diğer yüzüne de bakmak gerekir. Bizim Gökhan Gönül gibi Mehmet Topuz gerçeğimiz de var. İşte gördünüz, ikisi aynı kadrajdaydı, pazar gecesi. Biri rakibinin hakkını ararken, diğeri onu engellemeye çalıştı. Bununla da yetinmedi, hakemin yanlış kararını alkışlarla takdir etti.

Karşımızdaki, tipik bir, rakibi eksiltmek için numara yapan şark kurnazı futbolcu modeliydi. Ve ikisi de bizim çocuklarımız. İkisi de zıtlıklarla, çelişkilerle tohumlanan bu topraklarda yetişti. Mesele, hasadı ne şekilde yapacağımız meselesi. Çünkü, nasıl bir geleceğe doğru yelken açacağımız, bu tercihte gizlidir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder