Hamit Turhan Hepimiz Ercan Saatçi'yiz!
HABERİ PAYLAŞ

Hepimiz Ercan Saatçi'yiz!

Haberin Devamı

Başlığı provokatif bularak tahrik olup bana da küfretmeye hazırlananlara tepkilerini yazının sonuna bırakmalarını tavsiye ediyorum. Ercan Saatçi’nin iki arkadaş arasındaki sohbette de olsa, Galatasaray’a küfretmesini onaylayacak bir aklı-ı selim insan olacağını sanmıyorum. Nitekim kendisi de her medeni insan gibi hatasını kabul ederek tüm Galatasaray camiasından özür diledi.

Olayı bu denli spekülatif hale getiren hiç kuşkusuz Saatçi’nin sanatçı kimliğinden çok Hürriyet Gazetesi’nin Spor Servisi’nin başında olmasıdır. Konumu itibariyle tepki alması, kınanması da gayet doğaldır. Benim burada dikkat çekmek istediğim konu, Ercan Saatçi üzerinden ahlak bekçiliği yapılmak istenmesidir. Milli ve dini değerlerimizin bu kadar tavan yaptığı bir dönemde tribünlerde binlerce insanın koro halinde küfür etmesi ne kadar ahlaki ise Ercan Saatçi’nin küfür etmesi de o kadar ahlakidir. Bu bakımdan kimsenin birbirinden farkı yoktur.

Sorun aslında küfrün toplum tarafından içselleştirilmesi ve günlük diyaloglarımızın da önemli bir parçası haline gelmesidir. Hatta o kadar ki, küfrün tribünlerde serbest bile bırakıldığını söyleyebiliriz. Öyle ya, 120 saniyenin üzerinde küfür edersen kulüp ancak ceza alıyor. Altında ise ceza yok! Yani 119 saniye küfür serbest! Tabii bir de kime edildiğine bağlı. Federasyona ve hakemlere edilen küfürlere müsamaha yok. Ama rakip takıma ya da kendi futbolcu, teknik adam ve yöneticine istediğin kadar söv! Mesele sadece küfrün kanıksanması ya da bu konuda uygulanan çifte standart da değil.

Asıl problem toplumun küfür konusundaki riyakarlığıdır. Hâlâ namus cinayetlerinin işlendiği ve katillerin cezalarında namus indirimine gidildiği bir ülkenin tribünlerinde ve hatta sokaklarında topluca ana, avrat, bacı demeden dümdüz gitmek, bize özgü ironik bir durum mudur, yoksa bu toplumun ikiyüzlülüğü müdür, sogulamak gerek. Ercan Saatçi’yi bu ayıbı nedeniyle hep beraber protesto edelim... Edelim etmesine de, iki insanın kendi arasındaki konuşmanın kaydını yıllarca elinde tutup da sırası geldiğinde kamuoyuna servis edenlerin ayıbına ne diyeceğiz?
Ayrıca hangisi daha ayıp? Küfür konusunda samimi olmak istiyorsak önce aynaya bakmalıyız. Kim ne kadar masum ona cevap bulmalıyız. Ve temizliğe önce kendi evimizin önünden başlamalıyız

Sıradaki haber yükleniyor...
holder