Huban Ayşem 2010, Hakan Yıldırım'ın yılı oldu!
HABERİ PAYLAŞ

2010, Hakan Yıldırım'ın yılı oldu!

Haberin Devamı

Hakan Yıldırım geçtiğimiz şubat ayında ‘Hakaan’ markasını kurarak Londra Moda Haftası’nda ilk defilesini yapmış, dünyaya açılmıştı... Hem defile, hem de koleksiyon çok konuşulmuş, Hakaan markası tüm moda çevrelerinde tam not almıştı. Hakan Yıldırım’ın bu başarısında en büyük destekçi, yakın dostu, dünyaca ünlü moda fotoğrafçısı Mert Alaş’tı.

Hakaan defilesinde podyumda Natalia Vodianova, Lara Stone, Natasha Poly, konuklar arasında Kate Moss’un olmasını bile Mert Alaş ayarlamıştı. Defileden iki ay sonra, Amerikan dergisi ‘Interview Magazine’de Madonna’nın röportajı yayınlandı. Röportaj fotoğraflarını Mert Alaş çekmiş; Madonna, Hakaan markasından kıyafetlerle poz vermişti. İlgilenenler bilir, Madonna sadece moda ikonu değil, aynı zamanda da çoğu tasarımcının ilham perisidir. Özellikle eşcinsel modacıların en büyük hayali bir gün Madonna’yı giydirmektir...

Paris Moda Haftası’na katılacak

Moda haftaları içinde Paris Moda Haftası assolisttir. Genellikle tüm tasarımcıların çabası koleksiyonlarını Paris’te sergilemek üzerinedir. Hakan Yıldırım’ın da Londra’daki moda haftasından sonra Paris’te defile yapacağı konuşuluyordu. Bu düşünceye sebep olan şey ise Fransız Vogue dergisi Genel Yayın Yönetmeni Carine Roitfeld’ın Hakan Yıldırım’ın Londra’daki defilesini izlemeye gelmesi oldu. Carine Roitfeld’in Londra’ya sadece Hakaan defilesi için geldiği söylentileri kulaktan kulağa yayıldı. Kimileri inanmadı, oysa defilenin hemen ardından Carine yeni tasarımcıları keşfetmek için New York’a gittiğini ama aradığını Londra’da Hakaan’da bulduğunu söylemişti.

Fransa’nın Andam Moda Ödülü’nü kazandı

Bu açıklama sadece ‘sözde’ kalmadı. Carine Roitfeld, Hakan Yıldırım’ı unutmadı. Kafasına koyduğunu yaptı, Hakaan markasının Paris’e taşınmasını sağladı. Nasıl mı? Anlatayım...

Geçtiğimiz günlerde Hakan Yıldırım bir büyük başarıya daha imza attı. Fransız Kültür Bakanlığı tarafından verilen 2010 yılı Andam ödülünün sonuçları açıklandı. Kazanan Hakaan’dı!

Andam (Ulusal Moda Sanatını Geliştirme Derneği), Fransa’da başarılı genç tasarımcıları destekleyen ve hem ulusal, hem de uluslararası arenaya girmelerini sağlayan bir kuruluş.

2010 yılı Andam ödülü için, başkanlığını Carine Roitfeld’in yaptığı 12 kişilik jüri toplandı. Aralarında LVMH grubunun patronu Bernard Arnault’nun kızı Delphine Arnault, Lanvin’in tasarımcısı Alber Elbaz, Paris’in ünlü mağazası Colette’in sahibi Sarah Lerfel, Pierre Berge-Yves Saint Laurent Derneği’nin kurucusu Pierre Berge gibi alanındaki en önemli isimlerin olduğu jüri 6 aday arasında Hakan Yıldırım’da karar kıldı... Hakan Yıldırım, Andam’la beraber 220 bin Euro’luk teşvik ödülünü de kazanmış oldu.

Geçen sene 160 bin Euro olan para ödülü Carine Roitfeld’in çabalarıyla birlikte 2010 yılı için 220 bin Euro olarak belirlenmişti.

Andam ödülü ile Fransız moda duayenlerinin desteğini de arkasına alan Hakan Yıldırım bundan sonraki koleksiyonunu Ekim ayında Paris Moda Haftası’nda tanıtacak. Andam, Hakan Yıldırım’a moda haftasına kabul edilmesinin yanında markasının sermayesini ve atölyesini Paris’e taşımasını da sağlıyor.

Erkek modasında öne çıkanlar

Milano ve Paris erkek moda haftalarının ardından 2011 yazında erkeklerin ne giyeceği belli oldu... Moda haftasının en dikkat çekici parçaları şunlar:

Şort etek; uzun zamandır erkeklerin etek giymesi gündemi oyalıyordu. Şimdi buna bir de şort etekler eklendi. Çoğu erkeğin bu modayı benimseyemeyeceği bir gerçek. Ama Givenchy, Gaultier gibi moda evleri koleksiyonlarına çoktan ekledi bile.

Şalvar; yeni bir parça değil ama hala modadaki yerini koruyor.

Tulum; özellikle tamirci tulumları ağırlıkta. Gaultier’de hem tulum, hem de salopetler var. İssey Miyake’de ise kısa kollu veya kolsuz tulumlar görmek mümkün.

Kravat; Viktor&Rolf ve John Galliano defilelerinde ince ve bazen de buruşuk kravatlar öne çıkıyor.

Buruşuk kumaşlar; özellikle bekar erkeklerin tercihi olacağı kesin. Parka, gömlek, hatta takım elbiselerde kullanılan buruşuk kumaşların güzel mi, çirkin mi olduğu tartışılır ama pratik oldukları kesin.

Sandalet; düz, deri, parmak arası terlik veya gladyatör sandaleti olan modeller sık görülüyor. Ayrıca sabo şeklinde olanları da var. Modacılar bizi şehir içinde sandaletli erkek görmeye alıştıracak gibi.

Jean; her sezon ve her mevsim olduğu gibi daima revaçta. Milano’da da, Paris’te de tüm modacıların koleksiyonlarında en az iki parça jean vardı. Maison Martin Margiela’da ve Dries Van Noten’de hem yeni, hem de eskitilmiş görünümlüleri var.

2

Sıradaki haber yükleniyor...
holder