Huban Ayşem Dili olsa konuşsa
HABERİ PAYLAŞ

Dili olsa konuşsa

Çiçeklere anlam yükleyip onlar aracılığıyla konuşmak Persler zamanında başladı. Osmanlı’da haremde okuma-yazma bilmeyen cariyeler duygularını anlatmak için mektup yerine çiçek yollardı. Pembe gül doğanın ve tarihin en eski gül renklerinden birisi.

Pembenin her tonu başka bir anlam ifade ediyor. Açık pembe, baş sağlığı. Koyu pembe teşekkür. Dikensiz, pembe gül, “Sana ilk görüşten beri aşığım” anlamına geliyor. Bir de gülsüz, dikenli sap var. O da “Gülü sevdim dikeni battı, seni sevdim burnun kalktı” demek. Ama çiçekçi arkadaşlara sordum; sadece sap gönderen henüz olmamış

Haberin Devamı

Gömleklerin sırrı

Erkek kıyafetlerinde sağda olan düğmeler kadınlarda neden solda düşündünüz mü? Çünkü eski çağlarda soylu kadınlar kendileri giyinmez, hizmetlileri tarafından giydirilirdi. Bu yüzden düğmeler onları giydiren personellerin sağlak olduğu öngörülerek diğer tarafa dikildi.

Milyarlık Zara nasıl doğdu?

Zara’nın asıl isminin Zorba olduğunu söylemek isterim. Markanın kurucusu Amancio Ortega 1975 yılında La Coruna’da ilk mağazasını açarken Anthony Quinn’in Zorba The Greek filminden esinlenip mağazanın adını Zorba koymuş.

İki yan sokakta Zorba isminde bir bar olunca, barın sahibi gelip “Ben Zorba, sen Zorba, bu iş böyle olmaz” diyince...

Amancio Ortega yeni tabela yaptıracak parası olmadığı için düşünmüş ve Zorba’nın O ve B’sini söktürüp A taktırmaya kanaat getirmiş. Bugün kendisi 65 milyar dolarlık kişisel servetiyle dünyanın en zengin 4. ismi. Ve Zara yılda 10 milyar dolar ciro yapıyor.

Kıskançlık krizi

Şimdi yazacaklarımı kadınlar daha iyi anlayacak sanırım... Serge Gainsbourg ve Jane Birkin 1968 yılında Slogan filminin setinde tanışıp aşık oluyorlar. Hemen ardından Birkin’e Alain Delon’un başrolünde olduğu La Piscine filmi teklif ediliyor. Sizin sevgiliniz olsa ne tepki verirdi? Aynen öyle düşünün... Serge de “Yok öyle şey, kabul etmeyeceksin. Ben film setlerinde olanları bilmez miyim” diyor ve kıskançlık krizleri çıkarıyor...

Birkin teklifi kabul ediyor ve Güney Fransa’da çekimler başlıyor... Gainsbourg boş durur mu? Çekim süresince Nice’te bir otele yerleşmiş. Alain Delon’a hava caka olsun diye de devasa bir limuzin kiralamış. Jane bu olayı şöyle anlatmıştı: “Alain’in arabasının 4 katı büyüklüğündeki limuzin işimize yaramadı.

Haberin Devamı

Çünkü koca araç, daracık Nice sokaklarında hiçbir yerden geçmiyordu. Kullanamadık. Set kapısında karavan gibi durdu.” Bu arada içinizden ‘Vay be ne aşk’ demeyin çünkü o gözü kara aşık adam sonra da bu kadını aldattı. Kavga kıyamet, küfür kefalet konularına girmiyorum bile... Hayat kimseye toz pembe değil

‘ALO’ deyip geçme; tanı!

Aslında telefonu Graham Bell değil Antonio Meucci icat etmişti. Meucci, Bell’den seneler önce patent başvurusunda bulundu ama o aşamada geçirdiği kaza yüzünden hasta ve işsiz kalarak patente gerekli 10 doları ödeyemedi.

Meucci patent aşamasında çizimlerini gönderdiği laboratuvarda çalışan Bell’e kendi icadının tescilli patentini aldığı için dava açtı. Ama mahkeme sürerken öldü. 2002’de Amerika telefonun mucidinin Alexander Graham Bell değil Antonio Meucci olduğunu kabul etti.

Haberin Devamı

Penguen aşklar

Penguenlerde yuvayı dişi yapar. Erkek dişisine karışmaz. Sonra da yuva yapan dişiye teşekkür hediyesi olarak bulduğu en güzel taşı hediye eder. Dişi yumurtlayınca kuluçkaya dönüşümlü olarak yatarlar.

Yavru doğunca annebaba yavruya birlikte bakarlar. Üstüne üstlük penguenler tek eşlidir. Bence kendinize ‘Adam gibi adam’ yerine ‘Penguen gibi adam’ bulmalısınız. Zevkinize göre ev, çocuk bakımına tam zamanlı yardım, el üstünde tutulmak, aldatılmamak ve ona rağmen kocaman bir tektaş bile garanti!

Sıradaki haber yükleniyor...
holder