Huban Ayşem Seramik profesörü!
HABERİ PAYLAŞ

Seramik profesörü!

Seramikçi ve ressam Prof. Dr. Jale Yılmabaşar’ın büyük hayranıyım...

Ama sadece çalışmalarının değil disiplininin ve kişiliğinin de. Köle gibi çalışan, hiçbir işten gocunmayıp her aşamayı bizzat üstlenen, harika eserler üreten ve bunları iş kadını zekasıyla harmanlayan müthiş bir sanatçı.

Jale Hanım’ın hayatının ve yaptığı çalışmaların yer aldığı yeni kitabı geçtiğimiz günlerde çıktı.

436 sayfalık yayında benim için de eşsiz bir sürpriz var...

Jale Hanım’la birlikte olan fotoğraflarımız! Hani bazı durumları ifade etmeye kelimeler kifayetsiz kalır ya işte bu kitap benim için öyle bir mutluluk...

Haberin Devamı

Kardeş dayanışması

Hazır sanattan konu açılmışken size ‘Support art ist’ten bahsedeceğim.

Çünkü bu, ablam Zülal Ulusan’ın kurduğu bir oluşum...

Zülal, ‘Support art ist’de, maddimanevi sıkıntı çeken sanatçılara destek sağlıyor. Sergi yapmalarına, tanınmalarına fırsat yaratıyor.

Yani o sanatçılara destek, ben de ona! Sizin anlayacağınız, kardeş dayanışması! ‘Support art ist’in ilk sergisi bu hafta, 3 Haziran’da Çukurcuma’daki Rem Art Space’de açılıyor.

Sergide Alican Durbaş, Begüm Yamanlar, Beril Gür, Eren Sulamacı, Neslihan Koyuncu ve Özge Topçu’nun fotoğraf ve video enstalasyonları olacak.

Özellikle düşük bütçeyle koleksiyon yapmak isteyenlere duyurumdur!

YERLİ MALI YURDUN MALI

80’lerde, Türk bir tekstilci Avrupa’ya ihracat yaparken bir yandan da ‘Neden kendi markamı kurmuyorum?’ diyerek Zacchi Moreno adıyla triko kazak üretmeye başlamıştı.

Herkesin ithal sandığı ve yok satan yerli malı Zacchi Moreno’ya ilham veren isim Zeki Müren’di. Aynı şekilde Alman zannedilen yalıtım ürünleri firması Nozbart da yüzde 100 yerli Tüm Plastik’in bir markası.

Markanın çıkış noktasını anlamadınızsa Nozbart’ı tersten okuyabilirsiniz...

Bu arada; New York’taki mağazalarında İtalyan zannedilen ve yılda 80 milyon dolar ciro yapan mobilyacı Lazzoni’nin de Laz olduğunu söylememe gerek yok herhalde.

Bence girişimcilik ruhuyla kuracağınız markaya isim ararken işe nüfus kütük yerinizi ve sevdiğiniz şarkıcıları düşünmekle başlayabilirsiniz...

Haberin Devamı

Pijama hediyeli uçak

Singapur Havayolları’nda ‘first class’ uçak suitinde sehayat eden yolculara battaniye, eşofman, tabak-çanak dahil her şey Fransız moda evi Givenchy’nin özel üretiminden takdim ediliyor.

Ama Singapur Havayolları’nın suitinde uçuşlar 18 bin 500 Dolar’dan başlıyor. Yarın Pazartesi...

Herkes bu hafta bilet parası için çalışmaya başlasın. İyi işler!

Farkı fiyatı

Çanta alırken yüzde 8, cüzdan için yüzde 18 KDV ödüyoruz. Çünkü devlet çantanın ihtiyaç, cüzdanın lüks tüketim olduğunu düşünüyor. Kolaysa gel de anlat...

Haberler kötü: Haber yok

18 Nisan 1930 akşamı İngiliz BBC kanalı ana haber bülteninde “Bugün hiç haber yok. Ülkede sorun çıkmadı” diyerek piyano konçertosu yayınlamış.

Bizde böyle sakin, olaysız bir gün geçtiğini düşünsenize...

Düşünemediniz değil mi? Ben de öyle tahmin etmiştim.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder