İrem Haliloğlu

25 Ocak 2021, Pazartesi 09:50

Aslan burcunda dolunay: Şimdi şans cesurlardan yana!

28 Ocak Perşembe 22.16’da Aslan Burcu’nun 9. derecesinde bir dolunay gerçekleşiyor. Bu dolunay sırasında sabit burçlarda konumlanan gezegenlerin yapacağı t-kare açı kalıbı; engeller, kısıtlanmalar, zorlanmalar, yağmurdan kaçarken doluya tutulmalar etkisi gösterecek. Sabit burçlardaki t - kare en zor görünümlerden biridir. Yine dolunay anında çok sayıda gezegenin kavuşum ve kontak halinde olması önümüzdeki 10 günlük sürecin oldukça yoğun olacağına işaret ediyor.

Aslan burcu; cesaret, yaratıcılık, göz önünde olma, liderlik etme, drama yaratma ve çocuklarla ilgilidir. Dolunay haritasında Güneş, Jüpiter’le Kova burcunda birlikte 5. evde hareket ediyor. Dolayısıyla bu toplumsal olarak gündemimizde çocukların olacağını, onlarla ilgili gündemlerin bizi meşgul edeceğini gösteriyor. Öte yandan Aslan burcu içinden geldiği gibi hareket eder, heyecan ve sevgi dolu adımlar atmak istediğimiz duygular içindeyken karşımızdaki insanların soğuk ve mantıkçı tavırları da ikili ilişkiler alanında iklimi soğutan engeller olabilir. Yine cömert ve paylaşımcı Aslan ile Boğa'nın garantici doğası finansal konularda oluşabilecek çatışmaların habercisi olduğu gibi, gösteri dünyasından isimlerin ve yöneticilerin iflasları ya da borçlanmalarıyla ilgili sonuçların habercisi.

Bu dolunay herkesin haritasında Aslan- Kova- Boğa burcu yerleşimine özel, kişisel gezegenlerle oluşan etkileşime bağlı sonuçlar meydana getirir. En çok Aslan, Kova, Boğa ve Akrepleri etkileri etkileyecek dolunay Koç, Terazi, Yay ve İkizler burçları için daha ılımlı sonuçlar ortaya çıkarabilir.

Aslan burcu vücudumuzda, kalp, damar, dolaşım sistemi gibi kısımları temsil eder. Bu yüzden bu 10 günlük süreçte kalp sağlığımıza, omuzlarımıza dikkat etmeli, daha sağlıklı beslenmeye özen göstermeliyiz. Yine Kova burcu da tansiyon ile yakından ilgilidir. Bu açıdan tansiyon problemlerine karşı da önümüzdeki 10 günlük süreç riskli olabilir.

Bu dolunayı, Aslan burcunun temsil ettiği, yaratıcı çalışmalarla tarz değişikliği saç bakımı, aşk, flört eğlence konularına eğilerek ve finansal risklerden kaçınarak değerlendirmeliyiz. Yine yönetme becerisi, sahiplenme ve cesaret de Aslan burcu sembolikleri arasında yer aldığından cesur adımlar atmaktan çekinmemeliyiz.

Bu arada bana Instagram’da @

19 Ocak 2021, Salı 09:26

Gökyüzünde Kova sezonu başlıyor

Doğum haritamızda yaşam motivasyonumuzu, karakterimizi, kariyerimizi ve gündüz doğduysak yaşamımızdaki eril figürleri de temsil eden Güneş, 20 Ocak’ta Jüpiter, Satürn ve Merkür’e Kova burcunda eşlik etmeye başlıyor. 18 Şubat’a dek devam edecek Güneş Kova transiti boyunca doğum günlerini kutlayacak tüm Kova burçları iyi ki doğdunuz.

Güneş’in objektifliği, isyanı, insancıl olmayı, marjinalliği ve bağımsızlığı temsil eden Kova burcunda ilerlediği süreç boyunca bizler de haritamızda Kova burcunun yer aldığı ev konularında; özgürleşmek, objektif olmak ve toplumsal normları gözden geçirme eğiliminde olacağız. Süreç boyunca fazla ukala davranmak ve kendimizi yalnızlaştırmaktan da uzak durmamız gereken davranışlar olacak. 30 Ocak’ta başlayan Merkü retrosu ve Mars – Uranüs karelerinde de beklenmedik baskılara, kazalara hazırlıklı olmalıyız. Güneş’in Kova burcu seyahati bize ikili ilişkiler, finansal konular ve topraklarla ilgili meseleler getirebilir. Bu süreç boyunca haksızlıklara karşı isyanların arttığı ve toplumsal dayanışmanın güçlendiği olaylarla da karşılaşabiliriz.

Yine Kova burcunun temsil ettiği ayak, bilekler, dolaşım sistemi, anemi, kan zehirlenmesi, tansiyon, damar tıkanıklığı gibi rahatsızlıklar artabilir. Eğer zaten bu tanılar mevcutsa daha dikkatli olunması gereken bir sürece adım atıyoruz.

14 Aralık 2020, Pazartesi 14:27

Yay burcunda gerçekleşecek tam Güneş Tutulması burcunuzu nasıl etkileyecek?

Bu çılgın yıla son ayında tutulma ve büyük kavuşumlar olmadan veda edeceğimizi düşünmediniz umarım. Bu hareketlilik de Yay burcundaki Merküryen Tam Güneş Tutulması ile 14 Aralık’ta başlayacak. Güneş Tutulmaları en önemli gökyüzü olaylarıdır. Bu tutulma “tam” olarak adlandırdığımız sınıfa girdiği için etkisini önümüzdeki altı ay boyunca yoğun biçimde hissedeceğiz. Haritalarımızda Yay burcunun yer aldığı ev ve gezegen konumlarına göre de etki alacağız.

Yay burcunun 23. Derecesinde gerçekleşcek bu tutulmaya yine Yay burcunda ilerleyen Merkür eşlik ederken, Neptün’den sert açılar gelse de yeniayın Koç burcundaki Mars ile yapacağı üçgen açı, Neptün’ün sert etkilerini bastıracak. Ateş elementi içinden geldiği gibi hareket etmeyi temsil eder. Tutuma sırasında oluşacak ateş üçgeni; duygularımız, hedeflerimiz ve eylemlerimize hız getirecek.

Yay burcu: iyimser, samimi, hevesli, ateşli, kaşif, felsefeci, yargısal, öğrenci, gezgin, adalet gibi temaları sembolize eder aynı zamanda sınıfsaldır. Neptün’den de gelecek sert açı ile farklı sınıfların ve inançların gerginliklerine şahit olabiliriz. O yüzden bireysel hayatlarımızda da bir fikre fanatik biçimde tutunmak yerine Yay burcunun büyük resme odaklanma yeteneğinden yararlanmalıyız. Yine Güney Ay Düğümü genel olarak astrolojide kayıplara işaret eder. Ancak Güney Ay Düğümü Yay burcunda güçlü konumda konumdadır, o yüzden kayıptan çok olumlu etkileri olacaktır. Yay burcu bir diğer yandan da evrensel olma özelliği taşır. Tutulmanın etkisiyle karşıt fikirlerin ortaya çıkması gibi birçok uluslararası mesele de gündeme gelecektir. Sınırlar, göçmenler, medya çalışanları, akademisyenler, öğrenciler, din adamları, hukukçular ve adalet konusunda birçok konu önümüzdeki altı ay boyunca dünyada kendi gösterecektir. Özellikle tutulma, Güney Amerika ve çevresinden gözlemleneceği için oralarda farklı kutupların zıtlaşması, toplumsal ayrışma gibi konuların çok daha fazla yankı bulacağı durumları ortaya çıkaracaktır. Hem Neptün hem de Yay burcu inançlarla iligili olduğu için dinsel kutuplaşmalara da şahit olduğumuz durumlar söz konusu olacaktır. Yine Neptün salgını da temsil eder. Bu da bize önümüzdeki altı ayda salgının önüne geçmenin pek de mümkün olmadığına işaret ediyor. Yine Mars tutulma haritasının tepe noktasında yer alıyor bu açıdan da askeri hareketliliği temsil ediyor. Tutulma etkisiyle uluslararası alanda askeri hareketlilik, ordu, askerler gibi konularda gelişmeler yaşayacağımı gösteriyor. Yine bu tutulma sırasında Merkür düşük konumda olduğu Yay burcunda seyahat ettiği için dikkatimizi toplamanın çok da kolay olmadığını gösteriyor. Bu açıdan da tutamayacağımız sözler vermemeye dikkat etmeliyiz. Yine tutulma ile eğitim, üniversiteler, öğrenciler gibi konularda birçok değişiklik ve yapılanma yaşayabiliriz.

Türkiye’nin doğum haritasında Yükselen burcu Yengeç ve Yay burcu altıncı evini yönetiyor. Tutulma sırasında da Yükselen Yengeç burcu olduğu için Türkiye’yi sağlık, sağlık çalışanları, hizmet sektörü, işçiler, belediyeler, ordu gibi alanlarda etkiyecek. Tutulma ile özellikle sağlık çalışanları ile ilgili ya da salgınla ilgili adımlar atma konusunda hızla harekete geçilebilir. Yukarıda söz ettiğim konular üzerinde önümüzdeki altı ay içinde birçok yeni karar ve olaylar karşımıza çıkacaktır.

30 Kasım 2020, Pazartesi 11:02

İkizler burcunda Ay Tutulması: Dürüst olan kazanır!

Kasım ayına, bugün 12.30 civarı, İkizler burcunun 8 derecesinde gerçekleşen Ay Tutulması ile veda ediyoruz. Tutulmalar kadersel yol ayrımlarıdır, hayatımızda radikal değişimlere sebep olurlar. İkizler burcu haritamızda hangi noktaları tetikliyorsa 15 Aralık’ta Yay burcunda gerçekleşecek Güneş Tutulması’na kadar bu etkiler hayatımıza yansıyacak. Ay, duygusal dünyamızı temsil eder. Bir Ay Tutulması ile karşı karşıya olduğumuz için aslında duygusal olarak gel-gitlerimizin fazla olduğu günlerden geçiyor olabilir, zamanın ve olayların hızlandığını hissedebiliriz. Şüphesiz bu tutulma değişken nitelikte olduğu için de en çok değişken burçlar olan: İkizler, Yay, Balık ve Başak burçlarının hayatında görünür etkiler yaratacaktır.

İkizler burcu: iletişim, eğitim, öğrenim, sosyal medya, objektif olma, yakın çevre, seyahatler, ticaret, anlaşma, çok yönlülük, tarafsızlık, bilgiyi toplamak ve aktarmakla sembolize edilir. İkizler burcunun olduğu yerde: esneklik, sorgulama ve merak söz konusudur, İkizler burcu deneyimsel olarak bilgiye ulaşmak ister. Tutulma merak eden ve öğrenen yanımızı ortaya çıkarak, iletişim trafiğimizi artıracak, birden fazla işle aynı anda meşgul olacağımız bir süreç yaratacak. Bu dönem verilen sözler davranışlardan daha önemli hale gelecek. Bu tutulmayla gazeteciler, yazarlar, öğretmenler, eğitim ve bilim alanında yeni gelişmeler ortaya çıkacak. Bunun yanı sıra İkizler dedikodu ile de ilgili olduğu için çok sayıda spekülasyona maruz kalacağız. Bu yüzden öğrendiklerinizin doğruluğunu gözden geçirmemiz gereken zamanlardan geçiyoruz. Yine tutulmayla mizahın ön planda olduğu, duyguların daha sempatik ama bir yandan da eğlenceli şekilde kelimelere döküldüğü tarzda yoğun bir iletişim fırtınasının içinde kendimizi bulacağız.

Tutulma haritasında Ay’ın yöneticisi Merkür Akrep burcunda olacağından bir şeyi öğrenmek istediğimizde derinlemesine ilerleyecek, çözüm üretmek için çaba gösterecek, özellikle de kendi ikilemlerimize son vermemiz için harekete geçeceğiz. Venüs – Uranüs karşıtlığı tutulma sırasında etkin olacağı için finansal risklere ve ilşkilerde ani bitişlere sebep olacağı gibi beklenmedik geri dönüşlerle mutlu başlangıçlar da yaşatacak. Tutulma sırasında dürüst, ahlaklı ve erdemli olanları ödüllendiren kraliyet yılıdızı Aldebaran ve abartıdan uzak olmayı öğütleyen Antares etkin olacağı için; dürüst olmanın her şeyden önemli olduğu bir sürece adım atıyoruz. Bu yüzden tutulmanın hayatımızda en çok vurgu yapacağı tema dürüst olmak. Evren gerçekleri ortaya çıkarmak için harekete geçerken bizden de sadece gerçekleri konuşmamızı ve gerçeklerle yüzleşmemizi bekleyecek, dürüst olan büyük kazanacak, olmayan da sonuçlarına katlanacak.

Tutulma Türkiye’nin doğum haritasında, 12. Evde gerçekleşiyor. Bu süreçte hastaneler, hapishaneler, gizli düşmanlar, askeriye, bakım evleri, gizli örgütler gibi konular ülke gündeminde yer alacaktır. Yine tutulma sağlık çalışanlarına da işaret ediyor ve bir diğer taraftan da tutulmanın yükseleni ölüm hastalık gibi konuları temsil ediyor. Bu bakımından hem bugünkü tutulma hem de 14 Aralık tutulmasının etkisiyle sağlık çalışanlarının greve gideceği koşullar ortaya çıkabilir. Salgın sebebiyle 21 Aralık tarihine kadar kolay olmayacak süreçlerle karşı karşıya kalabilriz.

13 Kasım 2020, Cuma 10:27

Netflix'in yeni projesi Bir Başkadır: Çıtayı arşa çıkaran dizi

Bu yazıyı Netflix’in yeni içeriği, hatta şimdiye dek tüm dijital platformlarda izlediğimiz gelmiş geçmiş en iyi yerli içerik, Bir Başkadır’ı hemen izlemeniz için yazıyorum.

Öncelikle sinema ve tiyatro yazarı olarak da muazzam işlere imza atan, dizinin hem yazarı hem de yönetmeni Berkun Oya’yı saygıyla selamlıyorum. Daha önce Blutv’de yayımlanan 'Masum' dizisi de ona aitti ama benim yıldızım pek barışmamıştı. 'Atiye', 'Hakan Muhafız' ve 'Aşk101' gibi neden yapıldığına anlam veremediğimiz yerli içerikler yüzünden Netflix’in karnesi de hiç parlak değildi. Hal böyle olunca ben de sıfır beklentiyle diziyi izlemeye başladım ve tiyatroda gördüğüm Berkun Oya, muazzam bir yapıtla karşımdaydı.

Hayatını yaratıcı yazarlıkla kazanan biri olarak biliyorum ki bir hikâyenin karakterlerini oluştururken altın kural kendin olmaktan çok başkalarını yansıtabilmektir. 'Bir Başkadır' bu bakımdan ilmek ilmek sosyoloji işlenmiş, toplumun farklı kesimlerine ait farklı arketipleri hem bilinç hem de bilinçdışı kalıpları kullanarak yargılamadan, kırıp dökmeden, ustalıkla bir araya getirerek hikâyeleştirmiş. Tam da mayıs ayından beri İkizler burcunda ilerleyen Kuzey Ay Düğüm’nün sözünü dinlemiş. Plazadan çıkıp halk otobüsüne binerek toplumun her köşesine uğramış, herkesle eşit mesafede durmuş, aynada ötekini görmemizi sağlamış. Ayrıca söylemeden edemeyeceğim bir diğer detay da, Ferdi Özbeğen’den Bosphore belgeseline kadar atlaması mümkün olmayan harika bölüm sonu jenerikleri olmuş. Projede yer alan tüm oyuncular, mükemmel bir performans sergilemiş ama Öykü Karayel çıtayı oldukça yukarılara taşımış.

Tabii ben de izlemekle kalmadım, oyuncuları da yönetmeni de astrolojik olarak inceledim. Yükselen burçlarını tam olarak bilmiyorum ancak yine de gökyüzünün eşzamanlılık prensibini ortaya koyacak detaylara ulaştım.

Güneş 21 Kasım’a kadar Akrep burcunda ilerleyecek. Dizideki terapi sahneleri ve günlük hayatın içindeki travmalar Akrep burcuyla eşleşiyor. Çünkü Akrep burcu görünmeyeni ortaya çıkarmak, derinleşmek ister ve psikolojiyi de temsil eder.

12 Kasım 2020, Perşembe 09:28

Akrep burcu yeniayı ile seçim yapma zamanı!

Ağustos ayından beri yaşamla mücadele ederken karşımıza birtakım zorluklar çıkaran Mars’ın Koç burcundaki retrosu 14 Kasım’da sona eriyor. Ardından 15 Kasım günü Mars’ın yöneticisi olduğu Akrep burcunda yeniayı karşılıyoruz. Yükseleni de Akrep burcu olan bu yeniay, Akrep burcunun 23. derecesinde gerçekleşirken, bizlere yeniden başlamak için gerekli olan gücü hem ikili ilişkilerimiz hem de ortaklıklar yoluyla yakalayabileceğimiz seçenekler sunacak. Krizden fırsat yaratmayı ve yeniden doğmayı temsil eden Akrep Yeniayı; arınmak, iyileşmek, yeni başlangıçlar yapmak için konfor alanımızdan çıkmamızı sağlayacak. Akrep burcu derinlerde olana nüfuz etmek ister, görünmeyeni görmek, özünü kavranmak ve karanlık tarafı ortaya çıkarmak da onun işidir. Bu yüzden bu yeniay ile içimizdeki karanlık taraf ya da iyileştirici gücü kullanmak konusunda hangi yolu seçeceğimiz önem taşıyor.

Akrep burcu: krizler, kaos, psikoloji, cinsellik, tutku, takıntı, derinlemesine inceleme kavramlarını sembolize eder. Bu yeniay ana akslarda gerçekleştiği için kendimize yöneleceğimizi gösteriyor. Akrep burcunun haritamızda yer aldığı alanlarda; alma- verme dengesi sağlamak, kontorllü hareket etmek, tutkularımızı takip etmek, derinleşmek, manipülasyonlarla mücadele etmek ve krizleri fırsata dönüştürmek için yeni hamleler yapmamız gereken 15 günlük süreç başlıyor. Oğlak burcundaki güçlü gezegenlerden destek alan yeniay, planlı ve sistemli adımlar atmamızı sağlaycak pozitif etkiler barındırıyor. Bu yeniaya sağlık, yüksek âhlak, aşk, hayal kırıklığı, şans ve şifayı temsil eden iyicil etkili “Agena” yıldızı eşlik ediyor. Akrep burcu sağlıkla da ilgili olduğu için aslında gelen aşı haberleri Akrep yeniayının bir sonucu. Bu etkisi gibi yeniayla sağlık alanında poizitif gelişmeler yaşayabiliriz. Yeniay sırasında etkin olacak Venüs – Plüton karesini de olumlu şekilde kullanabilirsek hırsla mücadele ederek hedeflerimize ulaşabileceğimiz ve kazançlı çıkabileceğimiz bir sürecin kapısı aralanacaktır. Yine Venüs-Plüton karesi eskiyi dönüştürme gücü verir. Yalnız takıntılı biçimde bir şeye odaklanarak arzular duruma gelip onu kaybetme hissi de yaşatır. Bu yüzden tutkuyla adım atmalı ama gidenleri de geride bırakmalıyız.

Bu yeniay esnasında ikili ilişkilerde aldatma sebebiyle düş kırıklıklarına karşı dikkatli olmalıyız. Yeniay Akrep burcunda olacağı için psikolojimize odaklanabiliriz, içe dönmek yerine pozitife odaklanmak konusunda kendimizi kontrol etmeliyiz. Yine Akrep burcu biraz kaotiktir, hırs, tutku, kıskançlık gibi konuları da temsil ettiği için her konuşmanın ve davranışın ardında bir şeyler aramamalıyız.

Krediler, faizler, borçlar, ödemeler, sahip olunanlar konusunda yine bu yeniay ile yeni gündemler oluşabilir. Yeni faiz uygulamaları gibi konular gündeme gelebilir. Akrep burcu finans yönetimi ve sahiplenme konusunu da sembolize eder. Modern astrolojide Plüton Akrep burcunun yönetici gezegenidir ve Venüs ile yapacağı bu gerilimli açı ile yeniay haritasının ikinci evinde yer aldığı için aslında maddi kayıplara ve zorlanmalara karşı dikkatli olmamız gerektiğini, harcama yaparken ya da risk alırken ince eleyip sık dokumamız gerektiğini anlatıyor. Bir diğer taraftaysa kimyasal maddelerle ya da ham maddeleri ile ilgili olaylar meydana gelebilir ve kullanım alanlarına dair gelişmeler oluşabilir.

01 Kasım 2020, Pazar 13:26

Kasımda tutulma başkadır

Retrolar bitiyor, kolektif gezegenler kavuşuyor, tutulmalar başlıyor. Kasım ayında da 2020’nin tüm aylarında olduğu gibi gökyüzü yine çok hareketli. Peki, tüm detaylarıyla kasım neler getiriyor?

• Her bakımdan sarsıcı bir dolunay ile ekim ayını geride bırakırken aslında 2021’den küçük bir kesit izledik ama müjdeli haberlerim de var. Ayın ilk yarısında retrolar biteceği için rahat nefes almaya başlıyoruz. 3 Kasım’da iletişim gezegeni Merkür’ün 15 Kasım’da Mars’ın retrosu bitiyor. Ancak retroların gölgeli günlerinden 18 Kasım günü kurtuluyoruz.

• Bu yıl üçünücü kez, 12 Kasım’da Oğlak burcunda Jüpiter ve Plüton kavuşuyor. Biri ölüm diğeri genişlemeyi temsil iki gezenin kavuşumu da kolay etkiler taşımıyor. Vaka sayılarında ciddi artışlar yaşayacağımız, hatta yeniden kişisel karantinamızı yaratarak evlere kapanacağımız günler çok yakında. Yine evrensel finans göstergesi Jüpiter’in ekonomi dünyasını sembolize eden Oğlak burcunda köklü dönüşüm gezegeni Plüton’la kavuşması, evrensel kapsamda finansal değişim için düğmeye basmış olacak. Yani piyasalarda da sular bu ay durulmayacak. İflaslar, iş kayıpları gibi konular bu kez tüm çıplaklığıyla karşımızda.

• 15 Kasım’da Mars’ın Koç burcundaki retrosu da çok şükür sona eriyor. “Tıkandı bu hayat, gitmiyor daha” dediğimiz günleri geride bırakıyoruz. Enerjimiz yerine geliyor, mücadele gücümüz artıyor. Ancak Mars’ın Koç burcunda ileri hareketi de askeri hareketliliğe kapı açıyor. Yılın ilk günlerinden beri devam eden sınır ihlalleri, patlamalar ve yangınlar da bu süreçte devam edecek gibi görünüyor.

• Ayın ikinci yarısına ise Akrep burcunda gerçekleşecek yeni ayın etkileri ile adım atıyoruz. Özellikle sabit burçlar: Aslan, Akrep, Kova ve Boğa burçları için özellikle de 23 derece yakınlarında kişisel gezegenleri olanlar için bu yeni ay temiz başlangıçlara kapı açıyor. Hepimizi tazeleyecek, tutkularımızı takip etmemizi sağlayacak bu yeni ay ile hayatımızın kontrolünü ele alacağımız temalar ortaya çıkarıyor.

• 12 ve 17 Kasım ve ayın son haftası yine deprem ihtimalinin göz önünde bulundurulması gereken tarihler.

• Tabii bu sürede 30 Kasım’da İkizler burcunda gerçekleşecek Ay Tutulması’nın etkileri de üstümüzde. 21 Kasım’da Güneş’in Yay burcunda hareket etmeye başlamasıyla da artık tamamen tutulma etkilerini yaşamaya başlayacağız. Özellikle İkizler, Yay, Balık ve Başak burçlarının hakim olduğu bir haritalara sahip olanların, karar verirken dikkatli olmaları, dürüst ve adil davranarak kontrolü elden bırakmamaları gereken bir tutulma döngüsüne başlıyor. 30 Kasım’da gerçekleşen bu tutulmayla simülasyonun kasım bölümünü tamamlıyoruz.

23 Ekim 2020, Cuma 17:26

Gökyüzünde akrep sezonu başladı

Doğum haritamızda yaşam motivasyonumuzu temsil eden Güneş, bugün itibarıyla 22 Kasım tarihine kadar Akrep burcunda hareket edecek. Doğum gününüz kutlu olsun sevgili Akrep burçları.

Güneş’in sezgileri, tutkuyu, şifayı, takıntıyı, gücün yanı sıra kontrolü elinde tutmayı, sahipleniciliği, kaosu, derinlerde olana ulaşmayı ve küllerinden yeniden doğmayı temsil eden Akrep burcunda ilerlediği süreç boyunca bizler de haritamızda Akrep burcunun yer aldığı evin konularında, derinlerde kalanlarla yüzleşerek aydınlanma yaşayacağız. Akrep burçları insanların ruhunun derinlerine sızmak, zaaflarını, korkularını ve en derin arzularını öğrenip sınırları zorlamak ister. Bu süreçte kontrolü ele almak için yanlış duyguların kurbanı olup, intikam hırsına kapılmamalı, sabit fikirlilikten kaçınmalı ve manipülasyondan da uzak durmalıyız. Özellikle Merkür Akrep retrosuyla gün yüzüne çıkan meselelerin üstünden geçmek ve Merkür’ün Akrep burcunda ileri hareket ettiği dönemde bu konulara dair çözüm üretmek için derinlemesine düşünme fırsatı yakalayacağız. Güneş Akrep burcunda seyahat ederken cinsellik, para ve güç odak noktamızda yer alacak. 31 Ekim tarihinde, devrim ve şok gezegeni Uranüs ile yapacağı karşıt açıyla bu konularda beklenmedik gelişmeler ve ters köşe yaşamamıza sebebiyet verecek etkiler yaşatacak. 10, 14,15 ve 19 Kasım tarihlerinde gerçekleşecek güzel açılarsa, aşk ve para meselelerinde olumlu gelişmelere kapı açacak. Doğum günü 21 Ekim - 7 Kasım tarihi arasında olan Akrep burçları yıl boyunca hayatlarında beklenmedik dönüşümler yaşarken, 8 -21 Kasım arasında olanlar, yeni fırsatların yanı sıra yepyeni başlangıçlarla küllerinden yeniden doğacakları bir sene geçirecekler.

Koç: Ortaklı paralar, kredi, burs, nafaka, sağlık konuları ve kriz yaratan durumlar.

Boğa: İkili ilişkiler, ortaklıklar, hukuksal mevzular, açık düşmanlıklar.

İkizler: Günlük yaşam rutinleri, evcil hayvanlar, sağlık, çalışma ortamı.

Yengeç: Aşk, flörtler, cinsel yaşam, çocuklar, hobiler, sanatsal yetenekler, eğlence yaşamı.

Aslan: Aile, ev, evlilik yaşamı, aile büyükleri, gayrimenkuller.

Başak: