İrem Haliloğlu 2020’nin ilk tutulması burcunuza göre neler getirecek?
HABERİ PAYLAŞ

2020’nin ilk tutulması burcunuza göre neler getirecek?

2020, 'yeni umutlar' kısmını biraz erken bitirmek istiyor. Tarihin akışını, insanlığın düzenini değiştirmeye 12 Ocak’ta gerçekleşecek olan Satürn-Plüton kavuşumu öncesi, 10 Ocak tarihinde, yani bu akşam 22.21’de Yengeç burcunda gerçekleşecek Ay Tutulmasıyla döngüyü tetikliyor. Tutulmadan tabii ki en çok Koç, Terazi, Yengeç ve Oğlak burçları, özellikle 20 derece yakınlarında gezegenleri olanlar etkilenecek.

Tutulma Yengeç burcunda gerçekleşiyor ve Yengeç’in yönetici gezegeni Ay duygularımız, bağ kurma biçimimiz, alışkanlıklarımız, geçmişimiz, eskiden gelenler, ailemiz gibi birçok şeyi temsil ediyor. Dolayısıyla bu hafta duygusal hissedeceğiz. Öte yandan tutulma anında, 20 derece Oğlak burcunda Merkür ve Güneş, 22 derecede Satürn ile Plüton Ay’ın karşısında yer alıyor.

Haberin Devamı

Ay; yani duygularımız, evimiz, ailemiz, bağlı olduklarımız adeta kuşatma altında.

2020’nin ilk tutulması burcunuza göre neler getirecek

Oğlak burcu materyalist, soğuk, acımasız, disiplinli ve mesafali olmayı temsil ediyor. Sınayıcı gezegen Satürn, yıkım gezegeni Plüton, karizma gezegeni Güneş, iletişim, ulaşım haberleşme gezegeni Merkür, hepsi duygularımızın karşısında. O nedenle bu tutulmadan, hatta yılın ilk 6 ayından sağ çıkabilmek için, duygusal olarak kendimizi dengede tutmayı öğrenmeliyiz. Statü ve mantığı her şeyin önünde gören Oğlak burcu gibi karşımıza çıkan temalarla savaşmalıyız. Belki alınganlıklarımızdan kurtulmalıyız, belki ayrılıklara alışmalıyız, belki de hırsla ilerlemek için hareket etmeliyiz. Karşımıza çıkan tema her ne olursa olsun, neden- sonuç ilişkisiyle bugün yaptıklarımızın sonuçları olacağını düşünmeliyiz.

2020’nin ilk tutulması burcunuza göre neler getirecek

Kaldı ki bu tutulma dolunay etkisi taşıyor. Yani bitiş ve sonlanma getiriyor. Ancak bir dolunaydan onlarca kat güçlü. Tutulmanın yükseleni olan Başak burcunun yönetici gezegeni, tutulma sırasında Güneş ile kavuşumda ve Ay’a karşıt yapıyor. Bu da hayatımızdan çıkmasını istediğimiz insanlar ve olaylara odaklanmamız ve yenilikle ilgili pozitif düşünmemiz gerektiğini gösteriyor.

Diğer yandan da Merkür'ün, ölümün temsilcisi ve Güneş ile Ay’ın karşısında olması, toplu ölümlerin de ortaya çıkabileceğini gösteriyor.

Haberin Devamı

Yine Satürn ve Plüton’un kavuşum halinde Ay’ın karşısında olması kolektif olarak etki yaratacak bir süreçle karşılaşabileceğimizi bize anlatıyor.

Tutulma esnasında 7. evde yer alan Neptün’ün Ay’a yapacağı üçgen açı, bazı konularda yalnız hareket etmek yerine, yardım alarak olayların üstesinden gelebileceğimizi işaret ediyor.

2020’nin ilk tutulması burcunuza göre neler getirecek

Geçmişten gelen kayıpları anlatan Güney Ay Düğümü de retrodan daha tehlikeli bir enerji saçan durağan konumda, kayıp ve ölüm evinde yer alan Uranüs ile kontak halinde olacak.

Jüpiter’de orada yer aldığı için Oğlak burcunun temsil ettiği mali konular ve borsalarla ilgili spekülatif konular ortaya çıkarabilir.

Yani bu tutulma bize 26 Aralık’ta olduğu gibi gül bahçesi vadetmiyor ve mücadele etmemiz gereken bir dönemde olduğumuzu gösteriyor. Tutulmanın etkisi önümüzdeki 6 ay sürecek olsa da, şubat ortalarında somut etkilerini hissedeceğiz.

Ayrıca Plüton kanseri de temsil eder ve Yengeç kadın olmakla ilgilidir. Mide, üreme sistemi ve göğüs hastalıklarıyla ilgili şikayetleri ve hastalıklar gibi durumlar da bu tutulmayla ortaya çıkabilir.

Haberin Devamı

2020’nin ilk tutulması burcunuza göre neler getirecek

Bunun dışında bu tutulma kadınların da çok konuşulacağı bir süreçte olduğumuzu gösteriyor. Zaten günlerdir tüm dünyada devam eden deprem, yangın ve fırtına gibi doğa olaylarını da Neptün tetikliyor.

Tutulma sırasında Mars Yay burcunda yer alıyor. Bu da yönetimi temsil eden Oğlak burcundaki kavuşumla beraber sınır problemlerinin ve askeri hareketliliğin oluşabileceğini gösteriyor.

Bir diğer yandan bu tutulma iş dünyasındaki birçok üst düzey yöneticinin konumlarının değişeceğini, istifaların ve görev değişikliklerinin yaşanacağını da anlatıyor.

Genel olarak herkesin bireysel olarak duygusal ama sorumluluk sahibi davranması gereken bir süreç başlıyor.

Koç ve Yükselen Koç

2020’nin ilk tutulması burcunuza göre neler getirecek

Bu tutulmayı kökleri ve aileyi temsil eden dördüncü evinizde karşılıyorsunuz. Yengeç burcu gibi öncü bir burç olduğunuz için tutulmadan en çok etkilenecek burçlardan birisiniz. Tutulmanın etkisiyle uzun süredir aile hayatınızda gerçekleşen bazı olaylarda nihayete ulaşabilirsiniz.Taşınabilir, bir mülk meselesini sonlandırabilirsiniz. Belki de uzun süredir devam eden bir miras konusu artık çözülebilir. Yine aile büyükleriniz ve çocuklarınızla ilgili olaylar meydana gelebilir. Aile içi meselelerinizde gergin ve alıngan olduğunuz, kendinizi baskı altında hissettiğiniz bir süreç yaşayabilirsiniz. Evlilik hayatınızda yolunda gitmeyen durumları gözler önüne serebileceği gibi, bir yandan da artık sonlanması gereken bir evliliğiniz varsa bu doğrultuda karar alabilirsiniz. Yalnızsanız evlilik konusunda bir gelişme yaşayabilirsiniz. Kariyerinizle ilgili adımlar atmak isterken ailenize odaklanmak zorunda kalacağınız durumlar yaşanabilir. İş yerinizde otorite baskısı, ailede de büyüklerin baskısı ile karşılaşabilirsiniz. Bunun dışında bir işe son verebilir, işten ayrılabilirsiniz. Kadersel etkilerin söz konusu olduğu bu yıl boyunca hayat bir şekilde değişim getirecek. Tüm bu süreç boyunca duygusal davranmak ve geçmişle boğuşmak yerine daha akılcı ve somut adımlar atmak süreci daha kolay atlatmanızı sağlayacak.

Boğa Yükselen Boğa

2020’nin ilk tutulması burcunuza göre neler getirecek

Bu tutulmayı iletişim, kardeşler, yakın çevre, kısa süreli seyahatler ve pazarlama gibi konuları temsil eden üçüncü evinizde karşılıyorsunuz. Bu tutulma ile yakın çevrenizde gerginlikler olabilir, kendinizi baskı altında hissedebilirsiniz. Kardeşiniz ve yakın arkadaşlarınızla ilgili meseleler meydana gelebilir. Çevrenizle iletişim kurarken fazla duygusal ve alıngan davranabilirsiniz. Devam eden bir kursunuz varsa eğitimi tamamlayabilir ya da "Artık bu konuda ilerlemem gerekiyor" dediğiniz bir alanda eğitim almaya başlayabilirsiniz. Seyahatlerle ilgili anlık değişiklik ve iptallerle karşılaşabilirsiniz. Yanlış anlaşılma ve kendinizi doğru ifade etme konusunda zorlanacağınız bir süreçten geçerken olayları biraz daha mantıklı ele almak yararlı olacaktır.

İkizler ve Yükselen İkizler

2020’nin ilk tutulması burcunuza göre neler getirecek

Bu tutulmayı maddi kaynaklarınız, paranız ve öz değerinizi temsil eden ikinci evinizde karşılıyorsunuz. Sahip oluğunuzu kaynakların sizin için yeterli olmadığını düşünebilirsiniz. Uzun süredir uğraştığınız gelir-gider dengesi konusunda bir farkındalık yaşayabilirsiniz. Kazandığınız paranın gerçekten emeğinizin karşılığı olup olmadığını sorgulayabilirsiniz. Maddi beklentiler nedeniyle iş değişiklikleri söz konusu olabileceği gibi, işten çıkmalar ve çıkarılmalar da olabilir. Dolunay etkili bir tutulma yaşayacağımız için uzun süredir belinizi büken bir borç sonlanabilir. Yine Ay sağlık temsilcilerinden biri ve dolunay da sonlanma enerjisi taşıdığı için uzun süredir sizi yıpratan bir sağlık sorunu son bulabilir. Tutulma beklemediğiniz bir masraf getirebilir. Bu dönemde değersizlik hissi uyandıran insanları ve çevreleri hayatınızdan çıkarın. Eğer bir ilişkinin sonuna geldiyseniz de bu çok kadersel bir etki olduğu için kendinizi kaybetmiş hissetmemelisiniz. Tutulmalar kadersel yollar çizer; demek ki hikâyenizde yeni bir başlangıç var.

Yengeç ve Yükselen Yengeç

2020’nin ilk tutulması burcunuza göre neler getirecek

Tutulmayı imajınız, sağlığınız, çevreniz ve hedeflerinizi gösteren birinci evinizde karşılıyorsunuz. Burcunuzda gerçekleşen bu tutulmadan şüphesiz ki en çok siz etkileneceksiniz. Özellikle 20 derece ve yakınlarında bir gezegen yerleşiminiz varsa, bu kadersel etki sizde büyük bir değişime sebep olabilir. Bu tutulma ile öncelikle ikili ilişkilerinizde kendinizi baskı altında hissedebilirsiniz. Tutulma; eşiniz, ortağınız ya da hukuki konularda duygusal olarak sıkışmış hissedeceğiniz bazı deneyimlere sebep olabilir. Bu tutulmayla beraber hayatınızda, isteseniz de istemeseniz de bazı değişimler meydana gelecek. Yeniliklere alışmak kolay olmasa da en doğru adım kendinizi yeniliklere açmak olacak. Yolunda gitmeyen evliliğinizi sonlandırma, ortaklı işinizde yolları ayırmaya karar verebilirsiniz. Dış görünüşünüzde yenilik yapabilirsiniz. Sağlığınıza daha fazla dikkat etmelisiniz. Hayat amaçlarınızı ve hedeflerinizi sorgulayabilir, ilerleyemediğinizi düşündüğünüz konulara son verebilirsiniz.

Aslan ve Yükselen Aslan

2020’nin ilk tutulması burcunuza göre neler getirecek

Tutulmayı bilinçaltı, psikolojik konular, gizli düşmanlıkları ve kontrolünüz dışında olan alanınız onikinci evinizde karşılıyorsunuz. Bu tutulma sizi günlük yaşamınız, iş hayatınız, çalışma koşullarınız ve kronik sağlığınız konusunda etkileyecek. Uzun süredir baskı altında hissettiğiniz koşularda sonlanmalar yaşayabilirsiniz. İş yerinde beklemediğiniz gelişmelerle karşılaşabilirsiniz. Uzun zamandır insanların konuştuğu ama farkında olmadığınız dedikoduları tutulmanın etkisiyle öğrenebilirsiniz. Bu tutulmayı sağlıkla ilişkilendirilen 6-12 aksında deneyimlediğiniz için, sağlığınıza her zamankinden daha fazla dikkat etmelisiniz. Evcil hayvan sahibiyseniz onunla ilgili bir gelişme yaşayabilirsiniz. Eğer evde ya da iş yerinde yanınızda çalışan kişiler varsa, belki onların yeni bir yol çizeceği haberini alabilirsiniz. Belki içinize dönmek istediğiniz, daha çok geçmişte yapamadıklarınızla yüzleşmeniz gereken bir süreçte gibi hissediyor olsanız da, Yengeç’in hassas tarafına kapılmamalısınız. Evet bir süre kendinizle baş başa kalmak güzel ama bu tutulma 6 aylık dönemi şekillendireceği için neleri değiştirmeniz gerektiğine odaklanmalısınız. “Ne yaptım?” ya da “Ne yapıyorum?” diye düşünmekten daha çok “Ne yapmalıyım?” kısmına odaklanırsanız, daha kolay ilerleme fırsatı yakalarsınız. Tutulma pozitif olmasa da Merkür Güneş’in kalbinde yer alacak ve inançlar gezegeni Neptün de iyicil bir açıyla Ay’a destek olacak. Bu nedenle kendiniz için iyi düşünün, iyi olsun. Bu dönemde belki de kendinizi yenilemek için meditasyon, yoga, gibi kişisel gelişim programlarına katılmak ya da terapi almak da iyi gelebilir, içi huzuru yakalamanıza yardımcı olabilir.

Başak ve Yükselen Başak

2020’nin ilk tutulması burcunuza göre neler getirecek

Tutulmayı umutlar, hayaller, arkadaşlıklar ve sosyal çevre konularını temsil eden onbirinci evinizde karşılıyorsunuz. Bu tutulmanın etkisiyle hayattan aldığınız keyfin azaldığını düşünebilir, kendinizi şansız hissedebilirsiniz. Daha fazla sosyalleşmek istediğiniz bir ruh haline sahipken bunu yapacak gücü bulamayabilirsiniz. Varsa çocuklarınızla ilgili gelişmeler ya da aşk hayatınız nedeniyle hedeflerinizden uzak kaldığınızı düşünebilirsiniz. Bu dönemde arkadaşlarınız, özellikle kadınların davranışları karşısında kırılgan tepkiler verebilirsiniz. Kariyer hayatınızda beklediğiniz bir ödül ya da konum varsa, ondan çok uzaklaşmış hissedebilirsiniz. Yine tutulmanın etkisiyle ikili ilişkiler sayesinde ilerleme kaydedebileceğiniz gelişmelerle olabilir. Belki uzun zamandır ilişki beklentisi içinde olduğunuz biri varsa, bu konuyla ilgili olumlu ya da olumsuz bir sonlanma yaşayabilirsiniz. Ayrıca yurt dışı, akademik eğitim ya da yabancı çevreler ve uluslararası bir konuda geçmişte kalan bir konuyla ilgili beklemediğiniz bir haber alabilirsiniz.

Terazi ve Yükselen Terazi

2020’nin ilk tutulması burcunuza göre neler getirecek

Tutulmayı kariyer hayatınız ve toplum önündeki statülerinizi temsil eden 10. evinizde karşılıyorsunuz. Bu tutulmayla kariyer hayatınızda yeni temalar gündeme gelecek. İş yerinizde yaşadığınız sorunları tırmandırabileceği gibi, belki de yeni bir yol çizmenize de yardım edecek. Eğer üst yönetim ve otorite sahibi kişilerle yaşadığınız sorunlar varsa bu konularda karşınıza yeni senaryolar çıkabilir. Tutulma haritasının yükseleni sizin sağlık, günlük yaşam kaliteniz ve iletişim konularında yeni tutumlar sergilemeniz gerektiğini gösteriyor. Aynı zamanda evlilik hayatınızda duygusal sorunlar yaşıyorsanız daha mantıklı hareket ederek sorunlarla başa çıkmalısınız. Bu dönemde hem iş hayatında hem de özel hayatınızda açılan yeni yolu izlemeli geçmişi geride bırakmalısınız. Aile hayatınızdaki problemlerin iş hayatınıza yansımamasına özen göstermelisiniz.

Akrep ve yükselen Akrep

2020’nin ilk tutulması burcunuza göre neler getirecek

Tutulmayı inançlar, hukuksal süreçler, yurt dışı temelli konular ve akademik süreçleri temsil eden dokuzuncu evinizde karşılıyorsunuz. Yakın çevrenizle ters düşen fikirleriniz nedeniyle yalnız hissedebilir, inançlarınızı sorgulayabilirsiniz. Tez, makale gibi akademik yaşamınızı şekillendirecek bir konuda sonlanma yaşayabilirsiniz. Yine bu tutulmayla sabit bir düşünceniz ya da bir inancınız tarihe karışabilir. Belki de duygusal olarak bağ ve güven duyduğunuz bir hedefinizden vazgeçebilirsiniz. Yurt dışında çalışma ya da yaşama kararı alabileceğiniz, hatta buna mecbur kalabileceğiniz etkilerle karşılaşabilirsiniz. Uzak akrabalarla ve farkı kültürlerden insanlarla aynı ortamda yer alabilirsiniz. Devam eden bir dava ya da hukuki bir süreç içindeyseniz güçsüz hissedebilirsiniz. İkili ilişkileriniz geçmişten gelen bir sorunla karşılaşabileceğiniz gibi, boşanma kararı da alabilirsiniz.

Yay ve Yükselen Yay

2020’nin ilk tutulması burcunuza göre neler getirecek

Tutulmayı ortaklı paralar, krizler, krediler, borçlar ve sağlık konularını temsil eden sekizinci evinizde karşılıyorsunuz. Uzun süredir ekonomik olarak sizi strese sokan bir kredi ya da borç bu tutulmayla sonlanabilir ya da maddi bir kayıpla uğraşmak durumunda kalabilirsiniz. Yine tutulmanın etkisiyle uzun süredir beklediğiniz bir ödeme de gerçekleşebilir. Ayrıca yeni iş teklifleri gelebilir. Geçmişte çalıştığınız iş yerlerinden ya da insanlardan beklemediğiniz haberler alabilirsiniz. Bu tutulmayla kendinizi ne kadar değerli hissettiğinizi ve kazandığınız paranın gerçekten emeğinin karşılığı olup olmadığını sorgulayabilirsiniz. Bir miras konusuyla ilgileniyorsanız zorlayıcı bir süreç başlayabilir. Bunun dışında nafaka, prim, tazminat gibi konularda zorlanmalar meydana gelebilir. Devam eden bir rahatsızlığınız varsa ameliyat söz konusu olabilir. Bu tutulmayla beraber sağlık sorunlarınız konusunda önlem almalısınız, ekonomik olarak kendinizi riske atacak girişimlerden uzak durmalısınız.

Oğlak ve Yükselen Oğlak

2020’nin ilk tutulması burcunuza göre neler getirecek

Tutulmayı iki ilişkiler, açık düşmanlıklar ve hukuki konuları temsil eden yedinci evinizde karşılayacaksınız. İkili ilişkilerinizde büyük bir dönüşüm yaşayabilirsiniz. Aslında bu dönüşümü kendi içinizde yaşadığınız için karşı tarafı fazla duygusal ve mantıksız bularak bazı sonlamalara sebep olabilirsiniz. Tutulmanın etkisiyle evlilik ve aile kavramlarında dönüşüm yaşayabilirsiniz. Yani bekarsanız evlilik kararı alabilir, evliyken boşanma kararı alabilirsiniz. Öte yandan geçmişten gelen bir gönül ilişkinizle tekrar uğraşmak durumunda kalabilirsiniz. Hatta zamanında yaptığınız bir kaçamak nedeniyle evliliğinizde zor günler yaşayabilirsiniz. Çocuk sahibiyseniz onlarla ilgili beklenmedik konularla ilgilenmeniz gerekebilir. Diğer yandan çalışma hayatınızda da bir dönemin sonuna geliyorsunuz. Eğer yalnız çalışıyorsanız bu tutulmanın etkisiyle bir iş birliğine gidebilirsiniz. Uzun süredir iş birliği içinde olduğunuz insanlarla ya da ortağınızla yollarınızı ayırabilirsiniz. Hayatınız baştan aşağı değişirken bu tutulma size birçok yeni seçenek sunuyor, ancak bir sonraki hamlenizi hesaplamak yerine belki de duygularınıza izin vermeli, geleceği dilediğiniz gibi şekillendirmelisiniz.

Kova ve Yükselen Kova

2020’nin ilk tutulması burcunuza göre neler getirecek

Tutulmayı çalışma hayatınız, günlük yaşam kaliteniz ve kronik sağlık konularını temsil eden altıncı evinizde karşılıyorsunuz. Tutulma hem beden hem de ruh sağlığınızı etkileyecek. Bu süreçte psikolojik olarak daha fazla içe çekilmek isteyebilirsiniz. Korkularınızla yüzleşmekten kaçıp duygusal bir moda bürünebilirsiniz. İş hayatınızda yaşayacağınız olaylarda kırılgan davranabilir, olaylara sağlıklı bakamayabilirsiniz. Eğer yönetici pozisyonda yer alıyorsanız bazı çalışanlarınızın işine son verebilirsiniz, evdeki yardımcınız işten ayrılabilir. Yine bu tutulmanın etkisiyle sağlığınıza önem vermeniz gereken bir süreçten geçiyorsunuz, bu nedenle zararlı alışkanlıklarınızı geride bırakma kararı alabilirsiniz. Yine bu tutulmanın etkisiyle ev ve aile yaşamınızda geçmişten gelen bir problemle yüzleşmek durumunda kalabilirsiniz. Standartlar sizin tarzınız değil ve bu süreçte geleneksel temelli problemlerle uğraşmak gerçekten sizi yormuş olabilir, normalde takılmayacağınız konular sizi yoruyor olsa da bu süreçte kendinizi stresten arındırmayı öğrenmelisiniz.

Balık ve Yükselen Balık

2020’nin ilk tutulması burcunuza göre neler getirecek

Tutulmayı eğlence, flört, aşk, hobiler ve çocuk konularını temsil eden beşinci evinizde karşılıyorsunuz. Bu tutulmayla eğlenmekten çok ailenizle vakit geçirmek önem kazanabilir. Uzun süredir uğraştığınız bir hobinizden vazgeçebilirsiniz. Arkadaşlarınızın baskısı ile hoşlandığınız kişiden uzaklaşabilir ya da kariyerinize odaklandığınız için bu dönemde hobilerinize pek vakit ayıramıyor olabilirsiniz. Çocuk sahibi olmak istediğinize karar verebilirsiniz. Çocuğunuz varsa ve onun eğitimiyle ilgili uzun süredir uğraştığınız bir konuyu nihayete erdirebilirsiniz. Yine tutulma etkisiyle yakın çevrenizde geçmişten gelen bir iletişim sorunu gündeme gelebilir. Bu dönemde duygularınıza gömülüp insanların katı tavırlarına karşı üzülmektense hayallerinize nasıl ulaşacağınızı düşünmelisiniz ve çevrenizden gelen baskılara karşı kendi yolunuzu çizmelisiniz.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder