İrem Haliloğlu Akrep burcunda Merkür retrosu başlıyor
HABERİ PAYLAŞ

Akrep burcunda Merkür retrosu başlıyor

Çanlar karma borcu olanlar için çalıyor! İhtiraslı, tutkulu, ketum, sinsi, dönüştürücü, derinlemesine incelemede üstüne olmayan Akrep burcunda Merkür retrosu 14 Ekim’de başlıyor. Matruşka misali retro içinde retro yaşayacağımız günler bizi bekliyor. Çünkü Akrep burcunun yönetici gezegeni Mars Koç burcunda retrosuna devam ediyor.

Astroloji bir sembolizm felsefesidir. Aslında retro, gezegen hızının yavaşlaması anlamına gelir. Hiçbir gezegen geri hareket etmez; yalnızca biz yavaşlayan gezegeni dünyadan izlerken geri gider gibi görüyoruz. Tabii ki yavaşlayan gezegen tüm gücüyle de çalışamaz. Söz ettiğimiz gezegen Merkür olduğu için ve Merkür de iletişim, seyahat, yazılı-sözlü anlaşmalar, teknolojik aletler, karar vermek ve iletişim araçlarını temsil ettiği için, bu alanlarda aksaklıklar ya da tekrar tekrar üzerinden geçilmesi gereken durumları ortaya çıkarır. Şimdi yazının başında söz ettiğim gibi retro içinde retro yaşıyoruz. Bir de bu retroyu Akrep burcunda deneyimliyoruz ki Akrep burcu, ortaya çıkarılıp incelenmesi gereken gizli olayların izini sürmekte ustadır. Artık hepimiz şüphelendiğimiz olayların üstüne yürüyüp gerçeklere ulaşacağız ve sakladıklarımızla yüzleşeceğiz. Retronun sona ereceği 3 Kasım’a dek hiçbir şey gizli kalmayacak ve Retro tüm sonuçlarıyla 17 Kasım’a dek hayatımızda olacak.

Haberin Devamı

Akrep burcunda Merkür retrosu başlıyor

Bu süreçte en çok sabit burçlar; Aslan, Kova, Akrep ve Boğalar etkileri deneyimleyecek. Natal haritasında Merkür’ü Akrep burcunda Retro olanlar daha stabil etkiler altında olurken Balık, Başak, Oğlak ve Yengeç burçları da geçmiş şanslarını yeniden gözden geçirme fırsatına sahip olacak.

Merkür retrosunda dikkat edilmesi gerekenler

Retroda dikkat edilmesi gereken konuların başında eski partnerler geliyor. Retro’da gelenler, sonunda geldikleri gibi giderler. Retro zamanı yalnızca adı bir türlü konulamayan ilişkileri gözden geçirmek için uygundur.

Yine Merkür retrosunda yapılacak sözlü ve yazılı anlaşmalar bozulabilir, alınan kararlar sizi zarara uğratabilir ya da havada kalabilir. Eğer retro öncesinde gündemde olan bir konuysa retroda harekete geçmek sorun teşkil etmez, ancak Merkür retroda ve bir sabah bir fırsatla karşılaştınız ya da aniden bir karar değişikliği yaşadınız diyelim; o zaman çok da kalıcı olmayacaktır.

Haberin Devamı

Akrep burcunda Merkür retrosu başlıyor

Akrep burcu söz konusu olduğu için kredi çekmek, ticari adımlar atmak, sonrasında sizi zorlayacak finansal adımlara dönüşebilir, o yüzden bu dönem finansal adımlar atmak için hiç uygun değildir.

  • Yine bu süreç yeni bir işe başlamak için çok da pozitif etkiler taşımaz. Ancak daha önce görüştüğünüz ve askıda kalan fırsatlar yeniden karşınıza çıkıyorsa değerlendirilebilir.
  • Merkür teknoloji ve iletişim ile ilgilidir. Bu süreçte kendini ifade edebilmek, orta yolu bulmak anlaşmak kolay olmayabilir. Söz konusu Akrep olduğu için manipülatör, art niyetli düşünceler, zehir saçan üslup gibi iletişime ket vuracak tavırlardan uzak durmak da gerekiyor. Karşımızdaki insanların bu tavırları da sizi haklıyken haksız duruma düşürebilir, onlarla çok da iletişimde kalmayın, çünkü Merkür Akrep burcu böyledir. Sabit fikirlilikten de kaçının.
  • Teknolojik aletler ve alt yapılarda yaşanacak sorunlarla gecikmeli ödemelere ya da işlerin uzamasına kendinizi hazırlayın.
  • Yine Retro’yu Akrep burcunda yaşayacağımız için hem sosyal medya hesapları hem de mobil bankacılık işlemlerinizde oldukça dikkat edilmesi gereken bir dönem olacak. Siber saldırıların havada uçuşacağı ve çok sayıda hesabın ele geçirileceği bu dönemde özellikle önemli projeleri ve belgeleri yedeklemeyi ihmal etmeyin. Hesabınızın ele geçirilmesi riskine karşı telefonunuzda başınızı ağrıtacak mesaj, fotoğraf vb. verileri yok edin. Bu Retroyla göz önünde olan çok insanın iCloud hesapları patlatılır, gizli ilişkileri ve işleri ortaya dökülür. Özellikle sosyal medyada uygulamaların kullanılmaması, skandal yaratacak belgelerin ortaya çıkması gibi süreçleri de retro döneminde yaşayacağayız.
  • Mesaj ve mail atarken çok dikkat edin, sosyal medyada paylaşım yaparken iki kere kontrol edin.
  • Su burcunda yaşayacağımız bu retroyla evdeki, iş yerindeki su tesisatları, suyla ilgili aletlerde hassaslaşabilir. Sudan gelecek tehlikelere de daha şiddetli olur, deniz kazaları, yolculuklar, boğazlarda gelişmeler söz konusu olabilir.
  • Yine Akrep burcu psikolojiyi temsil eder. İntikam duygusu, hırs, art niyet gibi duyguların içinizi kemirmesine izin vermeyin. Takıntılardan beklenti içinde olmaktan kendinizi koruyun. Geçmişten gelen kaotik olayların arkasındaki kişilerle karşılaşıp şaşırmaya hazır olsanız da karmaya bırakın.
  • Ayrıca Kuzey Ay Düğümü İkizler burcunda olduğu için bu Merkür retrosunun size ne getirdiğine çok dikkat edin ve özellikle büyük konuşmak, kınamak ya da eleştirmekten uzak durun.

Merkür Akrep retrosu, Akrep burcu Türkiye’yi hangi alanlarda etkiler?

Türkiye’nin haritasında 5. evinde gerçekleşecek retroyla çocuklar, eğlence sektörü, sporcular, sanatçılar, borsa, iş dünyası, toplumun gözü önünde yer alan insanların hayatlarıyla ilgili birçok skandal ortaya çıkabilir.

Hangi burcu nasıl etkileyecek?

Koç burcu: Gelir-gider dengesi, cinsel yaşam, sağlık, nafaka, burs gibi konularda retro etkilerini deneyimleyeceksiniz. Bu süreçte finansal olarak kendinizi zora sokacak hamlelerden kaçının.

Boğa burcu: İkili ilişkiler, ortaklık ve rakiplerinizle ilgili alanlarda retro etkilerini deneyimleyeceksiniz. Bu süreçte ilişkilerinizle ilgili gerçekler ortaya çıkarken iletişim kurmakta ve anlaşmakta zorlanabilirsiniz. Eski partnerleriniz geri dönse bile retro sonu gideceklerinin bilinciyle seçim yapın.

Haberin Devamı

İkizler burcu: Çalışma ortamınız, günlük rutinleriniz, kronik sağlığınız ve evcil hayvanlarınızla ilgili alanlarda retro etkilerini deneyimleyeceksiniz. Bu süreçte çalışma motivasyonunuzu kaybetmeden iş yerindeki rakiplerinizle mücadele etmeye odaklanın. En iyi haliyle geçmişte yarım kalmış bir iş teklifi tekrar gündeme gelirse değerlendirebilirsiniz; onun dışında iş değiştirmek için uygun bir dönem değil.

Yengeç burcu: Aşk hayatı, çocuklar, hobiler, yetenekler ve yaşamdan keyif almanızı sağlayan konularda retro etkilerini deneyimleyeceksiniz. Bu süreçte çocuklarınızla ve partnerinizle iletişimde zorlanmalar yaşanabilir. İlişkinizdeki bazı acı gerçeklerle ve sizden saklananlarla yüzleşebilirsiniz. Ayrıca eski partnerleriniz geri dönse bile retro sonu gideceklerinin bilinciyle seçim yapın. Daha önce başlayıp yarım bıraktığınız bir hobiniz varsa retro etkisiyle devam edebilirsiniz.

Aslan burcu: Ev, aile büyükleri, evlilik hayatı, gayrimenkul konularında retro etkilerini deneyimleyeceksiniz. Hem aile büyüklerinizle hem de eşinizle geçmişten gelen meseleler nedeniyle gerginlere açık bir süreç içinde olabilirsiniz. Bu süreçte evdeki elektronik aletlerde sorun yaşayabilir, su tesisatıyla uğraşmak durumunda kalabilirsiniz. Öte yandan aileniz ve evliliğinize dair saklanan gerçekler karşınıza çıkabilir. Ev almak, satmak, değiştirmek için uygun olmasa da tadilat için bu süreci değerlendirebilirsiniz.

Başak burcu: Yakın çevreniz, seyahatler, anlaşma ve iletişim konularında retro etkilerini deneyimleyeceksiniz. Bu süreçte yeni bir iş ya da eğitime başlamamalı, yarım kalan işlerinizi tamamlamaya odaklanmalı, kardeşler, kuzenler, yakın arkadaşlarla iletişim kurarken dikkatli olmalısınız. Bu süreçte geçmişten gelen hesaplaşmalarınız olabileceği gibi arkanızdan konuşan ve yakın sandığınız sinsi insanların gerçek yüzlerini görebilirsiniz. Yine bu dönemde seyahatlerde, özellikle deniz yolculuklarında dikkatli olmalısınız.

Terazi burcu: Finansal koşullarınız, gelir-gider dengeniz ve sahip olduklarınızla ilgili konularda retro etkilerini deneyimleyeceksiniz. Bu süreçte ödemelerde gecikme, borçlar ve kredilerle uğraşabileceğiniz gibi, sahip olduğunuz mal varlıklarıyla da uğraşabilirsiniz. Arabanız, teknolojik aletleriniz vb. değerli eşyalarınızın arızalarıyla uğraşabilir, mobil bankacılık işlemleri ve e-ticaret alışverişlerinizde yanlış ödeme sorunlarıyla karşılaşabilirsiniz. Yine bu süreçte aldatma ya da aldatılma konularında içinize düşen şüpheler varsa gerçekleri öğrenebilirsiniz.

Akrep burcu: Bu retroyla imajınız, kendinizi ifade etme biçiminiz, ikili ilişkileriniz, sağlığınız ve gelecek hedeflerinizle alakalı konularda retro etkilerini deneyimleyeceksiniz. Bu süreçte yaşamdan ne istediğinizi gözden geçirebilir, yaptığınız hataları ve bunları nasıl dönüştüreceğinizi düşünebilirsiniz. Bu süreçte yine ikili ilişkileriniz gündemde olacak. Eski partnerleriniz geri dönse bile retro sonu gideceklerinin bilinciyle seçim yapın. Sağlığınıza dikkat etmeli, saplantılı düşünceler ve intikam duygusundan sıyrılarak geçmişle barışmalısınız.

Yay burcu: Korkularınız, kontrol edemediğiniz durumlar, sağlığınız ve arka planda olanları anlamlandıracağınız konularda retro etkilerini deneyimleyeceksiniz. Bu süreçte hem fiziksel hem de zihinsel sağlığınıza dikkat etmeli, takıntılı düşüncelerden kurtulmalı, korkularınızın esiri olmamalısınız. Retro etkisiyle maddi konularda arkanızda dönen, özellikle de ikili ilişkilerde gizli saklı konularda bilmedikleriniz su yüzüne çıkabilir. Karanlığa teslim olmak yerine, kendinize iyi gelecek ruhani çalışmalara yönelmelisiniz.

Oğlak burcu: Hayalleriniz, gelecek hedefleriniz, toplumsal görevleriniz, iş çevreniz ve sosyal alanda retro etkilerini deneyimleyeceksiniz. Bu süreçte geçmişten gelen bir iş fırsatı varsa değerlendirebilir, arkanızdan yapılan dedikodularla yüzleşebilirsiniz. Yine bu dönemde toplumsal konuda düşünceleriniz nedeniyle sosyal çevrenizle fikir ayrılıkları yaşayabilirsiniz.

Kova burcu: Kariyer, evlilik, sosyal statü konularında retro etkilerini deneyimleyeceksiniz. Bu süreçte geçmişten kalan sorunlu projeler ve krizler yeniden ortaya çıkabilir. İş yerinizde kim dost kim düşman ortaya çıkarken, arkanızdan konuşulanları öğrenebilirsiniz. Yine yeni bir işe başlamak için çok da uygun olmayan bu dönem ama geçmişten gelen fırsatları değerlendirebilirsiniz. İlişkinizde partnerinizin sizden sakladığı gerçekler ortaya çıkarken geçmişten gelen insanların retro sonu gideceğini unutmadan karar verin.

Balık burcu: Akademik yaşam, eğitim, seyahat, yurt dışı bağlantılı insanlar ve işler konularında retro etkilerini deneyimleyeceksiniz. Bu süreçte uzak arkadaşlarınızla yeniden bağlantı kurabilir, geçmişte tamamlanmayan bir proje ya da sunumu nihayete erdirebilirsiniz. Bir diğer açıdan, seyahat planlarınız ya da yeni bir eğitime başlama hayaliniz varsa retronun sona ereceği süreci beklemek gerektiğini unutmayın. Yeni iş, anlaşma gibi konular için bu sürecin çok da pozitif etkiler barındırmadığını göz önünde bulundurun.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder