İrem Haliloğlu İkizler burcunda Venüs retrosu
HABERİ PAYLAŞ

İkizler burcunda Venüs retrosu

2020’nin domino etkisi İkizler burcundaki Venüs retrosuyla devam ediyor. Mantığımızla kalbimizin arasında kalacağımız, mantıklı hareket etmenin doğru olduğunu varsayarak ilerlesek de aklın duyguyla çalıştığını anlayacağımız süreç başlıyor.

Venüs; gökyüzünün büyük iyicil gezegenlerinden biri olarak bilinir. Haritamızda yerleştiği burca göre ilişki beklentilerimiz, sanatsal yeteneklerimiz, sevme sevilme biçimimiz, hayattan aldığımız keyif ve bireysel ekonomi politikamız şekillenir. Bir burçta seyahat etme süresi 25 - 35 gün arası değişir. Ortalama 2 yılda bir retro hareket eder ve bu süre genelde 40 gündür.

Haberin Devamı

Venüs; sanat, sağlık, güzellik, estetik, aşk hayatı ve finansal konularda söz sahibidir. Yani retro yapacağı bu dönemde bu konularda zorlanmalar getirecektir. 13 Mayıs’ta başlayacak retro hareketi 25 Haziran’a kadar devam edecek olan Venüs, 8 yılda bir aynı burçta retro yapar, yani, bu dönemde karşımıza ne gibi temalar çıkabileceğini, 15 Mayıs - 27 Haziran 2012 tarihlerinde Venüs retrosuyla neler olduğunu hatırlayarak ele alabiliriz. Üstelik 5 Mayıs’ta İkizler – Yay eksenine giren Ay Düğümleri o zaman da aynı akslarda hareket ediyordu. Yine 5 Haziran’da da 2012 yılında olduğu gibi retro devam ederken Yay burcunda bir tutulma yaşayacağız.

Venüs İkizler burcunda retro yaparken de yine bir diğer değişken nitelikteki Balık burcunda hareket eden Neptün ile kare yapacak. Venüs Neptün karesi ile aldatılma, insanları gözümüzde büyütme, olayları kendi istediğimiz gibi değerlendirme yanılgısı yaratacak. Bir de Mars 13 Mayıs’ta Balık burcunda hareket etmeye başlayacağı için yine retro sırasında Mars ve Venüs arasında zorlu bir etkileşim oluşacak. Etkisiyle gereksiz çıkışlar, ilişkilerde gerginlikler ve ego patlamalarına sebep olacak. Bu süreçte biraz da yaşamdan alınan keyif azalacak.

Venüs retrosu en çok yönetimi altında olan Boğa ve Teraziler başta olmak üzere, İkizler, Yay, Başak ve Balık burçlarını etkileyecek.

Venüs retrosu etkileri

İkizler burcunda Venüs retrosu

Sağlık

İkizler burcu vücudumuzda elleri, bronşları, akciğerleri, omuzları, nefes borusu, akıl sağlığı, Venüs ise bezeler, hormonal sistem, böbrekler, boğaz, ağız, bağırsaklar, bel bölgesi, genel vücut estetiğini, kadında cinsel organları ve toplardamarları yönetir. Venüs’ün retro yapacağı bu dönemde, akciğerler ve solunum sistemi daha da hassaslaşabilir. El yaralanmaları, lenf bezlerinde, böbreklerde ve cinsel organlarda sağlık sorunları baş gösterebilir. Özellikle Yükselen İkizler, Terazi ve Boğa burçlarının retro süresince sağlığına her zaman olduğundan çok daha fazla dikkat etmesi gerekiyor. Bu dönemde beklenmedik çocuk haberleri alınabilir, bebek bekleyen anne adayları da bu süreçte kendine çok daha fazla dikkat etmelidir. Venüs Retrolarında düşük tehlikesi artabilir.

Haberin Devamı

İkili ilişkiler

Hatırlarsanız iki yıl önce ilişkilerine yeniden şans tanıyan Sıla ve Ahmet Kural daha sonra olaylı bir biçimde ayrılmışlardı. Çünkü 2018 yılında Akrep burcunda Venüs retro hareket ederken barışmışlardı.

Venüs aşkın ve ilişkilerin temsilcisi olduğundan eski sevgililer ve eşler geri dönecektir, ancak retroyla gelen retro sonu gider. Bu dönemde duygusal ikilemler yaşamamak için dikkatli olmak gerekir. Bu süreçte partnerlerle konuşmak, entelektüel paylaşımlarda buluşmak daha önemli olacaktır, hava burcu olan İkizler bizi sapyoseksüel bir ruha sürükleyecektir. İkizler teknoloji ve sosyal medya ile de ilgili olduğu için çevrim içi uygulamalarda insanlarla tanışmak ve sanal aşklar söz konusu olabilir. Ancak Venüs retrosunda evlenmek, sözlenmek, nişanlanmak, yeni bir ilişkiye başlamak hüsrana uğratır. Bu konular için yılın en uygun zamanı Ağustos ayını beklemenizi tavsiye ediyorum. Retro boyunca ilişkiler adına atılabilecek tek adım daha önce bir şeyler yaşandığı halde bir türlü adı konulamayan ilişkiler için söz konusu olabilir. İkizler burcu çok yönlülüğüyle aldatma, aldatılma meselelerini ortaya çıkaracaktır. Yine bu dönemde alınan ilişki sonlandırma kararı da geçici olacaktır. Ancak Venüs retrosu ilişkilerde iletişim krizlerini de beraberinde getirecektir. Özellikle geçiş haritası evliliklerde zorlanmalar yaşanacağına da işaret ediyor. Olayların retro sebebiyle ortaya çıktığını aklınızdan çıkarmayarak bu hassas süreci daha kolay atlatabilirsiniz.

Haberin Devamı

İkizler burcunda Venüs retrosu

Yakın çevre

İkizler burcu, yakın çevre, arkadaşlar ve kardeşlerle de ilgilidir. Venüs retrosu boyunca yakın çevrenizle ilişkilerinizde gerginlikler yaşayabilirsiniz. Retro etkisiyle geçmişten gelen konular karşınıza çıkabilir, bu durumlar karşısında birbirinizi anlamayabilir, iletişim kurmakta, orta yolu bulmakta zorlanabilirsiniz.

Estetik ve güzellik

Venüs altın oran, güzellik, bakım ve estetikle ilgili olduğu için estetik operasyon, imaj değişikliği gibi konuları retro sonuna kadar bekletmek gerekir. Bu dönemde yapacağınız işlemler özellikle İkizler, Yükselen İkizler, Yükselen Terazi, Yükselen Boğa, Terazi ve Boğa burçları için ama tüm burçlar için tehlikeli olur. Yeni bir şampuan hatta yüz kremi kullanmak bile beklenmedik can sıkıcı etkiler yaratabilir. Yine retronun etkisiyle iştahlar daha da açılacaktır, kilo problemi yaşamamak için dikkatli olmalıyız.

Ulaşım, iletişim, turizm, ekonomi ve ticaret

İkizler burcu ticaret, iletişim, seyahat, turizm, organizasyon ve yakın çevre hakkında da bilgi verdiği için Venüs retrosu ile ulaşım konusunda gelişmeler, çalışmalar nedeniyle aksaklıklar ortaya çıkabilir. 2012 yılındaki Venüs retrosu sırasında köprülerde yapılan çalışmalarla trafik sıkışıklığı artmıştı, yine benzer durumlar yaşanabilir. Covid-19 nedeniyle turizmle ilgili şu an alınan tedbirlere ekleme yapma zorunluluğu ortaya çıkabilir. Ekonomik anlamda bolluk ve bereketi simgeleyen Venüs’ün ticaret ve pazarlamayı işaret eden İkizler burcunda retro hareket etmesi ekonomik olarak daha zorlayıcı bir sürece giriş yapacağımıza işaret ediyor. Evrensel finans göstergesi Jüpiter’in de retrosu ve tüm dünyada ekonomiyi olumsuz etkileyen salgın nedeniyle oluşan tahribatı görünür kılabilir.

İkizler burcunda Venüs retrosu

Sanat ve magazin

Venüs sanatı temsil eder, Venüs retrosuysa sanat alanında yüksek yaratıcılık sağlar. Doğum haritasında Venüs’leri retro konumda olan insanlar, sanatçı bir ruha, yaratıcı yeteneklere sahiptirler. Bu dönem yaratıcı çalışmalardan çok iyi sonuç alınabilir. Özellikle yazarlar için değerlendirilmesi gereken bir zaman dilimidir. Ancak söz konusu İkizler burcu olacağı için sansayonel haberler, ünlülerin ifşaları, aşk hayatları, çocukları gibi konularda birçok gündem maddesi ortaya çıkabilir. Özellikle sosyal medyada iletişim krizleri, gizli mesejların ortaya çıkması gibi etkilerle kendini gösterebilir.

Venüs retrosu Türkiye’yi nasıl etkileyecek?

Yükselen burcu Yengeç olan Türkiye’nin Ay burcu da İkizlerdir. Venüs retrosu ülkemizin 12. evini tetikleycek. 12. ev mundane yani, dünya astrolojisinde hastaneler, hapishaneler, gizli konular, arkamızdan çevirilen oyunlar, gizli düşmanlar, suçlar, casuslar, programlar ve korkularla ilgilidir. Yine dünya astrolojisinde Ay; bir ülkenin insanlarını, ulusal güvenlik ihtiyacını, temel ihtiyaçlarını, aile yaşamını, kadınlarını ve tarımı temsil eder.

İkizler burcunda Venüs retrosu

2012 yılında gerçekleşen retro etkilerini ele aldığımızda bir hapishane yangını olduğunu görüyoruz, Venüs yine 12. evimizde retro yapacağı için, özellikle hastane, hapishane ve askeriye gibi kapalı alanlarda yaşanacak olaylara şahit olabiliriz. Bu olay özellikle kadınlarla ilgili olabilir. Saklanan gerçekler medyaya yansıyabilir, yurt dışı ilişkilerinde gerginler ortaya çıkabilir. Ulusal güvenlik ihtiyacını tetikleyecek toplumsal olaylar yaşayabiliriz.

Venüs retrosunun yükselen burcunuza göre etkileri

Koç: Venüs retrosu sizi kardeşleriniz, kuzenleriniz, yakın arkadaşlarınız, pazarlama çalışmaları, eğitim ve seyahat konularında etkileyecek. Bu süreçte iletişim krizleri yaşayabilir, anlaşmakta birbirinizi dinlemekte zorlanabilirsiniz. Retro boyunca ticari iş ve ortaklığa başlamamlı, aile içi gerginliklere hazırlıklı olmalısınız. Geçmişten gelen konular bırakın geçmişte kalsın.

Boğa: Venüs retrosu sizi kazançlarınız, gelirleriniz, yatırımlarınız, ödemeleriniz ve değer duygularınızla ilgili konularda etkileyecek. Bu süreçte harcamalarınıza dikkat etmeli, borç vermekten kaçınmalsınız. Yönetici gezegeninizin retrosu boyunca Merkür’de kazançlar evinizde yer alacağı için size kazanç gibi görünen anlaşmalarla kaybedebilirsiniz. Bu süreçte boğazlar, lenf bezleri, akciğerler ve solunum yollarınıza özellikle dikkat edin.

İkizler burcunda Venüs retrosu

İkizler: Burcunuzda gerçekleşecek olan Venüs retrosu sebebiyle öncellikle fiziksel sağlığınıza her zaman olduğundan çok daha fazla özen göstermelisiniz. Solunum sisteminiz ve akciğerleriniz bu süreçte her zaman olduğundan daha hassas olabilir, Covid-19’a karşı çok daha dikkatli olun. Geri dönen eski sevgililerinize kapıyı gösterin çünkü içeri davet ederseniz retro sonu kendileri kapıyı çarparak sizi kırık kalbinizle geri de bırakacaklar. Devam eden ilişkinizden sıkılmış hissediyorsanız ya da ayrılmak istiyorsanız bu kararınızla iligli retro bitmeden harekete geçmeyin. Yeni bir ilişkiye başlamayın. Söz, nişan, düğün, ortaklık gibi konularda retroda adım atmayın. Fiziksel görünümüzle iligli asla hiçbir değişiklik yapmayın. Venüs retrosu estetikle ilgili de olduğu için 25 Haziran sonrasına bırakın.

Yengeç: Venüs retrosu sizi gizli kalmış konular, arkanızdan dönen işler, dedikodular, gizli saklı ilişkiler gibi konularda etkileyecek. Bu süreçte platonik bir aşka kapılabilir, retro boyunca geçmişte yaşayabilirsiniz. Harcama yaparken aşırılıklara karşı dikkatli olmalı, ruhsal ve bedensel sağlığınıza dikkat etmelisiniz.

İkizler burcunda Venüs retrosu

Aslan: Venüs retrosu sizi, arkadaşlıklar, gelecek hayalleriniz, iş çevreniz ve toplumsal bakış açınız konularında sınamaya geliyor. Arkadaşlarınızla fikir çatışmaları yaşayabilir, ekip çalışmalarında orta yolu bulmakta zorlanabilir, bazı arkadaşlarınızla yollarınızı ayırabilir, geleceğe yönelik kurduğunuz hayallerle ilgili acı gerçeklerle karşılaşabilirsiniz. Yine retro etkisiyle çok özlediğiniz eski dostlarınızla iletişime geçebilir, yarım kalmış ve adı konulmamış bir ilişkiyle ilgili adım atabilirsiniz. Ancak eski sevgililerinizle asla barışmamalı gelen tekliflere kulak asmamalısınız.

Başak: Venüs retrosu sizi, kariyer hayatınız ve toplumsal konumunuz ile ilgili konularda etkileyecek. Retro süresince yöneticilerinizle zorlanmalar yaşayabilir, geçmişte yarım kalan bir proje ya da sorun tekrar karşınıza çıkabilir. Yine retro etkisiyle evlilik hayatınızda iletişim promblemleriyle uğraşabilir, sosyal çevrenizle iligli sorunlarla yaşayabilirsiniz.

Terazi: Venüs retrosu sizi, yurt dışı konuları, akademik hayat, yaşam felsefeniz ve hayata bakış açınızla iligli konularda sınayacak. Özellikle iş yaşamınızda ve ikili ilişkilerinizde fikir ayrılığı yaşayabilir, iletişim kopukluğu ve uzlaşma konusunda zorlanabilirsiniz. Yalnız kalmak size göre olmasa bile bu dönem geri dönen eski sevgililerinizi kabul etmeyin ve yönetici gezegeniniz Venüs retro yaptığı için sağlığınıza çok dikkat edin.

İkizler burcunda Venüs retrosu

Akrep: Venüs retrosu sizi, borçlar, krediler, burslar, nafaka gibi ortaklı paralar ve ödemeler gibi konularda sınayacak. Bu süreçte gereksiz harcamalardan kaçınmalı ve sağlığınıza özen göstermelisiniz. Eğer devam eden hukuksal bir meseleniz ya da akademik bir çalışmanız varsa problemlerle karşılaşabilirsiniz. Yine bu süreçte estetik müdahale işlemlerinden uzak durmalısınız.

Yay: İkizler burçlarından sonra etkilerini oldukça yoğun biçimde hissedecek bir diğer burç olarak Venüs retrosu sizi, ikili ilişkilerinizle ilgili konularda zorlu bir sınavdan geçirmeye geliyor. Bu süreçte ortaklı bir iş yürütüyorsanız finansal konular sebebiyle gerginlikler ortaya çıkabilir. Hukuksal bir durumla ilgili mali ya da bürokratik aşamalarda sıkıntılar oluşabilir. Aşk hayatınızda kafanız karışık olabilir. Bu süreçte eşiniz ya da partnerinizle yaşadığınız iletişim problemleri ilişkinizi testlerden geçirecektir. Yine yalnızsanız eski sevgililer ve eski eşler de arayıp şanslarını deneyecektir. Ancak retroda gelen retroda gider kendinize bunu yapmayın. Yine evlilik, sözleşme, nişan, ortaklık gibi konularla iligli adım atmak için retronun bitimini bekleyin. Sağlığınıza her zaman olduğundan çok daha fazla dikkat edin.

Oğlak: Venüs retrosu sizi, günlük hayatınız, çalışma koşullarınız ve rutinleriniz gibi konularda etkileyecek. Retroyla beraber iş hayatınızda özellikle ekip çalışmalarıyla ilgili sorunlar, iş yerinde etrafınızda dönen oyunlar ve arkanızdan dönen dedikodularla uğraşmak zorunda kalabilirsiniz. Bu süreçte yine sağlığınıza özen göstermeli, kronik sağlık sorunlarınız varsa tedbir almalısınız.

İkizler burcunda Venüs retrosu

Kova: Venüs retrosu sizi, aşk hayatınız ve çocuklar konusunda sınayacak. Eğer yalnızsanız flörtöz bir döneme girebilir, eski sevgililerinizle uğraşmak zorunda kalabilir, iki kişi arasında kararsız kalacağınız durumları ortaya çıkabilir. Eski arkadaşlar ve eski sevgililer ortaya çıkabilir ama retroyla gelen retroda gidecektir. Yine bu dönemde yaratıcı çalışmlar yapmak size iyi gelebilir ya da eski bir hobinize yönelebilirsiniz. Bu dönemde beklenmedik hamilelikler ve düşükler yaşanabilir.

Balık: Venüs retrosu sizi, ev, yaşam alanı ve aile ilişkilerinizle ilgili konularda sınamaya geliyor. Özellikle Mars’ın da burcunuzda ilerlemeye başlayacağını düşünürsek ani tepkilerden kaçınmalı ve olayları görmek istediğiniz gibi değil olduğu gibi kabul etmelisiniz. Bu süreçte eşinizle ve ailenizle iletişim sorunları yaşayabilir, anlaşmakta zorlanabilirsiniz. Gayrimenkul alım satımı için bu süreç hiç uygun değildir. Yine evinizi dekore etmek istiyorsanız retronun son bulacağı 25 Haziran sonrası harekete geçmelisiniz.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder