İrem Haliloğlu Netflix'in yeni projesi Bir Başkadır: Çıtayı arşa çıkaran dizi
HABERİ PAYLAŞ

Netflix'in yeni projesi Bir Başkadır: Çıtayı arşa çıkaran dizi

Bu yazıyı Netflix’in yeni içeriği, hatta şimdiye dek tüm dijital platformlarda izlediğimiz gelmiş geçmiş en iyi yerli içerik, Bir Başkadır’ı hemen izlemeniz için yazıyorum.

Öncelikle sinema ve tiyatro yazarı olarak da muazzam işlere imza atan, dizinin hem yazarı hem de yönetmeni Berkun Oya’yı saygıyla selamlıyorum. Daha önce Blutv’de yayımlanan 'Masum' dizisi de ona aitti ama benim yıldızım pek barışmamıştı. 'Atiye', 'Hakan Muhafız' ve 'Aşk101' gibi neden yapıldığına anlam veremediğimiz yerli içerikler yüzünden Netflix’in karnesi de hiç parlak değildi. Hal böyle olunca ben de sıfır beklentiyle diziyi izlemeye başladım ve tiyatroda gördüğüm Berkun Oya, muazzam bir yapıtla karşımdaydı.

Haberin Devamı

Netflixin yeni projesi Bir Başkadır: Çıtayı arşa çıkaran dizi

Hayatını yaratıcı yazarlıkla kazanan biri olarak biliyorum ki bir hikâyenin karakterlerini oluştururken altın kural kendin olmaktan çok başkalarını yansıtabilmektir. 'Bir Başkadır' bu bakımdan ilmek ilmek sosyoloji işlenmiş, toplumun farklı kesimlerine ait farklı arketipleri hem bilinç hem de bilinçdışı kalıpları kullanarak yargılamadan, kırıp dökmeden, ustalıkla bir araya getirerek hikâyeleştirmiş. Tam da mayıs ayından beri İkizler burcunda ilerleyen Kuzey Ay Düğüm’nün sözünü dinlemiş. Plazadan çıkıp halk otobüsüne binerek toplumun her köşesine uğramış, herkesle eşit mesafede durmuş, aynada ötekini görmemizi sağlamış. Ayrıca söylemeden edemeyeceğim bir diğer detay da, Ferdi Özbeğen’den Bosphore belgeseline kadar atlaması mümkün olmayan harika bölüm sonu jenerikleri olmuş. Projede yer alan tüm oyuncular, mükemmel bir performans sergilemiş ama Öykü Karayel çıtayı oldukça yukarılara taşımış.

'Bir Başkadır' kadrosunu astrolojik olarak inceledim

Netflixin yeni projesi Bir Başkadır: Çıtayı arşa çıkaran dizi

Tabii ben de izlemekle kalmadım, oyuncuları da yönetmeni de astrolojik olarak inceledim. Yükselen burçlarını tam olarak bilmiyorum ancak yine de gökyüzünün eşzamanlılık prensibini ortaya koyacak detaylara ulaştım.

Güneş 21 Kasım’a kadar Akrep burcunda ilerleyecek. Dizideki terapi sahneleri ve günlük hayatın içindeki travmalar Akrep burcuyla eşleşiyor. Çünkü Akrep burcu görünmeyeni ortaya çıkarmak, derinleşmek ister ve psikolojiyi de temsil eder.

Haberin Devamı

Netflixin yeni projesi Bir Başkadır: Çıtayı arşa çıkaran dizi

Yazar ve yönetmen Berkun Oya’nın doğum haritasına bakarken ilk olarak Uranüs döngüsünde olduğu gözüme çarptı. Uranüs "Beklenmeyi bekle" diyen bir gezegendir ve bu döngü gerçekten beklemediğimiz boyutta oldukça başarılı bir işe vesile olmuş. Yine natal Jüpiter’i 24 derece Boğa burcunda yer alıyor. Oğlak burcunda gerçekleşen Jüpiter-Plüton kavuşumunun destekleyici açısı, sistematik ve disiplinli bir çalışmanın sonucunda başarının geldiğini gösteriyor. Dizinin kavuşumun gerçekleştiği gün yayınlanması da tesadüf değil. Pazar günü Akrep burcunda gerçekleşecek yeniay yönetmenin şans gezegeninin tam karşısında, yani tamamlanma enerjisi taşıyor.

Öykü Karayel Satürn döngüsünü yeni tamamladı

Netflixin yeni projesi Bir Başkadır: Çıtayı arşa çıkaran dizi

Başrolde yer alan Öykü Karayel’in doğum haritasında neredeyse tüm kişisel gezegenlerinin Aslan burcunda yer alması da inanılmaz yeteneğin kaynağını açıklıyor. 1990 doğumlu oyuncu iki buçuk yıldır sınav verdiği Satürn döngüsünü yeni tamamlamış. Satürn dersine iyi çalışan herkese benzersiz hediyeler sunar. Öykü Karayel bence o hediyeyi kapmış. Ayrıca oyuncunun da haritasında Mars’ı 24 derece Boğa burcunda. Yani o da Berkun Oya gibi hem Jüpiter-Plüton kavuşumundan aldığı destek hem de Akrep yeniayı etkisinin altında. Ayrıca Aslan burcu drama konusunda en yetenekli burçtur. Öykü Karayel’in kariyeri gelecekte Haluk Bilginer’i bile geride bırakabilir.

Haberin Devamı

Bu projede yer alan herkesin ellerine sağlık, bir sonraki yazıda buluşana dek bence izleyin.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder