İrem Haliloğlu Öfke, hırs, savaş ve yıkım: Mars retrosu başladı!
HABERİ PAYLAŞ

Öfke, hırs, savaş ve yıkım: Mars retrosu başladı!

Bugün itibarıyla “Savaş Tanrısı” Mars, Koç burcunda gerilemeye başlıyor ve yılın en yıkıcı zaman dilimine adım atıyoruz. 15 Kasım’a kadar her günümüz bir olay, özellikle de ekim ayındaki Terazi Yeniayı’ndan sonra bunların yaşandığına inanamayabiliriz.

Mars’ın geri hareketi boyunca en çok yönetici gezegeni Mars olan, Koç ve Akrep burçlarına hayatta başarılar diliyorum. Ardından retrodan en çok nasibini alacak olanlar ise öncü nitelikteki Terazi, Oğlak ve Yengeç burçları olacak.

Mars astrolojide; cesaret, adrenalin, savaş, kızgınlık, stres, hırslar ve cinsel gücün temsilcisidir. Koç burcununu yönetir, yani güçlü olduğu konumdadır, ancak burada yapacağı geri hareketi, sağlıklı çalışmasını engelleyecek. Bu süreç içinde Aslan burcunda ilerleyen Venüs ve Koç burcundaki Mars’ın 29 Eylül’deki güzel açısı biraz nefes almamızı sağlasa da, 16 Ekim tarihindeki Terazi Yeniayı’ndan sonra olaylar çığ gibi büyüyecek.

Haberin Devamı

Mars retrosu genel etkileri

Öfke, hırs, savaş ve yıkım: Mars retrosu başladı

  • Öfkemiz çoğalırken, gücümüz azalabilir.
  • Cesaretimiz kırılabilir, korkularımız artabilir.
  • Bağışıklık sistemimiz zayıflayabilir.
  • Her şeye her an yükselebilir, gereksiz tüm detaylara sinirlenebiliriz.
  • Mücadele gücümüz düşer, hiçbir şey yapmak istemeyiz.
  • Fevri çıkışlar yapabilir, beklenmedik öfke patlamaları yaşayabilir ya da karşılaşabiliriz. Harekete geçmekte zorlanırız.
  • Kazalar, aksililkler ve sakatlıklarla karşılaşabiliriz. Özellikle spor vb. fiziksel aktivitelerde kontrollü hareket etmek gerekiyor.
  • Mars Koç burcunda retro hareket edeceği için ve Koç burcu da dürtüsel bir burç olduğu içimizdeki öfke anlık olsa da sonrası pişmanlık olur. O yüzden bin düşünüp bir adım atmak, kendimizi frenlemek bu iki aylık süreçte en sağlıklı yöntem olacaktır.
  • Yine Mars cinsel gücümüzün de temsilcisi olduğu için bu süreçte, libido düşüklüğü, cinsellikle ilgili problemler, stresler ve cinsel suçlar ortaya çıkabilir.
  • Mars retrosu ameliyat olmak için de uygun bir süreç değildir. Aciliyeti olmayan ya da tarihini değiştirebileceğiniz operasyonlarınız varsa, yıl sonuna ertelemek doğru bir hamle olacaktır.
  • İç öfkeden gelen dürtüler nedeniyle intihar vakaları artabilir. Vazgeçmek yok, yıl sonunda her şey değişecek.
  • Mars retrosu yeni bir süreç başlatmak için de uygun değildir. Yeni bir iş, ilişki, evlilik gibi konuları bu yüzden aralık ayına kadar bekletmek en akıllıca adım olacaktır.
  • Eylülün son haftası ve ekimin ilk haftası Satürn, Plüton kareleriyle yangınlar, patlamalar ve küresel bir ekonomik kriz büyüyebilir.
  • Mars retrosu Türkiye’nin doğum haritasında yönetimi temsil eden 10. evinde gerçekleşiyor. 10. ev sosyal statüyü temsil edeceği için bu süreç boyunca ülkemizin dünya çapında imajını zedeleyecek gündemler ortaya çıkabilir. Sınır ötesi müdahaleler ortaya çıkabilir. Evrenin eteğindeki taşları bir bir dökeceği ekim ayında, sınır ötesi operasyonlar ve ambargolar meydana gelebilir.

Yükselen burcunuza göre Mars retrosu sizi nasıl etkileyecek?

Öfke, hırs, savaş ve yıkım: Mars retrosu başladı

Koç: Sakin olmanın yolunu bulmak zorundasınız, sağlığınıza çok dikkat etmelisiniz. Stres yaratacak her ortamdan, insandan ve olaydan uzak durmalısınız. Yeni bir girişimde bulunmayın, yeni bir ilişkiye başlamayın, yeni bir iş varsa retro sonuna dek bekleyin. Enerjinizin düşmesi sizi rahatsız edecektir, ancak geçici olduğunu unutmayın. Yine acil olmayan bir ameliyat söz konusuysa erteleyin. Rekabetten ve düşmanlıklardan kaçının.

Boğa: Hem fiziksel hem de zihinsel sağlığınıza dikkat etmeniz ve öfkenizi kontrol etmeniz gereken bir sürece adım atıyorsunuz. En çok kendinize kızgın olacağınız bu süreçte ikili ilişkilerinizde savaş halinde olmaktan kaçının.

İkizler: Retro boyunca sosyal çevrenizle gerginlikler ortaya çıkabilir. Kariyer hedeflerinize dair adımları retro sonuna kadar bekletmenizde fayda var. İş görüşmesi, yeni proje gibi adımlar için uygun olmayan bir süreçteyiz. Biraz hayal kırıklığı yaşasanız da retro sonunda hayallerinize yeniden odaklanabilirsiniz. Bu süreçte iş hayatınızda rekabetten kaçınmalı, sağlığınıza, hatta varsa ev hayvanlarınızın sağlığına dikkat etmelisiniz.

Haberin Devamı

Öfke, hırs, savaş ve yıkım: Mars retrosu başladı

Yengeç: Retro sizi kariyer alanınızda zorlayacak, iş yerinde anlaşmazlıklar, kavgalar ve bitişler söz konusu olabilir. Bu süreçte hem aile büyüklerinizle hem de yöneticilerinizle tartışmaya girmekten kaçınmalısınız. Öfkenizi kontrol etmeyi öğrenmeli, rekabet ve savaştan kaçınmalısınız. Ayrıca evlilik kararı almak için uygun bir dönem değil. Evliyseniz, ilişkinizde zorlanmalar yaşayabilirsiniz.

Aslan: Hukuksal konularda süreçlerin uzaması, zorlayıcı koşullar ortaya çıkabilir. Eğer seyahat planlarınız varsa engeller ya da beklenmedik sorunlar çıkabilir. Yine akademik konularda bir beklentiniz varsa yeni adımlar atmak için uygun değil. Uzak arkadaşlarınız ve uzak akrabalarınızla gergin gündemler ortaya çıkabilir. Yine bu dönemde yeni bir işe başlamaktan kaçınmalısınız. Sizi strese sokan düşüncelerle aranıza mesafe koymaya odaklanmalısınız.

Başak: Retro boyunca sağlığınıza ve ekonomik koşullarınıza odaklanacaksınız. Bu süreçte ödemeler, alacaklar ve borçlar konusunda stres altında hissedebilirsiniz. Libidonuz düşebilir, her detay öfkelenmenize sebep olabilir. Eğer bir ameliyat söz konusu olursa, acil değilse erteleyin. Retro geç iyileşmeye sebep olabilir.

Haberin Devamı

Öfke, hırs, savaş ve yıkım: Mars retrosu başladı

Terazi: İkili ilişkileriniz, ortaklıklarınız ve düşmanlarınızla sürtüşme, rekabet ve hatta olayları savaş boyutuna taşıyan gelişmeler yaşayabilirsiniz. Bu dönemde harcama yaparken ya da borç alırken daha dikkatli olmalı, aşkı savaş alanına çevirmeden önce öfkenizi kontrol altında tutmanız gerektiğini aklınızdan çıkarmamalısınız.

Akrep: Çalışma hayatınızda rekabetin hakim olacağı retro süreci boyunca, olayları adeta bir savaşa çevirmeden önce stres ve öfkeyi dizginlemeyi unutmayın. Yeni bir işe başlamak ve acelesi olmayan ameliyatlar içinse retronun tamamlanmasını bekleyin. Yine retro boyunca günlük yaşamınızda her zaman yaptığınız şeyleri hayata geçirmek kolay olmayabilir. Eğer evcil hayvanınız varsa bu dönemde onları da ihmal etmeyin.

Yay: Retro boyunca aşk hayatınızda geçmişten gelen, problemler ve ilişki içindeki sorunlarla uğraşabilirsiniz. Kavgalar, krizler söz konusu olabilir. Yine bu dönemde cinsel yolla bulaşan hastalıklara karşı dikkatli olmanız faydalı olacaktır. Bir diğer açıdan çocuk sahibiyseniz çocuklarınızla ilgili stres yaratan durumlar ortaya çıkabilir ya da ilişkiniz zedelenebilir. Sakin kalmalı, her şeye öfkelenmeye dikkat etmelisiniz.

Öfke, hırs, savaş ve yıkım: Mars retrosu başladı

Oğlak: Ev, aile, evlilik hayatınızda stres ve öfke dolu zamanlar ortaya çıkabilir. Geçmişten gelen meseleler masaya dökülebilir. Yine taşınabilir, eşyalarınız ve evinizde arızalarla karşılaşabilirsiniz. Ev almak, taşınmak gibi konular içinse retro dönemi uygun değildir. Bu yüzden retro sonunu beklemenizde fayda var.

Kova: Retro boyunca yakın çevreniz ve kardeşlerinizle kavga ve tartışmalardan uzak durmaya çalışın. Yeni bir eğitime başlamayın, yolculuklarda dikkat edin, mecbur kalmadıkça seyahat planı yapmayın. Ayrıca teknolojik aletleriniz bozulabileceği için dikkatli olun ve sosyal medyadan kimseyle tartışma içine girmeyin.

Balık: Retro süresince kendinizi değersiz hissetme duygusuyla savaşabilir, kendi kendinize kızmakla günlerin geçtiğini fark edebilirsiniz. Yine kişisel kazanç evinizde gerileme olacağı için sürekli paranızın nereye gittiğini sorgulayabilir, çok para harcamak zorunda kalabilirsiniz. Bu dönemde, kredi çekmek, borç almak ve borç vermekten uzak durun. Sahip olduğunuz değerli eşyaların kasko ve sigortalarını yaptırın.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder