İrem Haliloğlu Yay burcunda gerçekleşecek tam Güneş Tutulması burcunuzu nasıl etkileyecek?
HABERİ PAYLAŞ

Yay burcunda gerçekleşecek tam Güneş Tutulması burcunuzu nasıl etkileyecek?

Bu çılgın yıla son ayında tutulma ve büyük kavuşumlar olmadan veda edeceğimizi düşünmediniz umarım. Bu hareketlilik de Yay burcundaki Merküryen Tam Güneş Tutulması ile 14 Aralık’ta başlayacak. Güneş Tutulmaları en önemli gökyüzü olaylarıdır. Bu tutulma “tam” olarak adlandırdığımız sınıfa girdiği için etkisini önümüzdeki altı ay boyunca yoğun biçimde hissedeceğiz. Haritalarımızda Yay burcunun yer aldığı ev ve gezegen konumlarına göre de etki alacağız.

Tutulmanın genel etkileri

Yay burcunda gerçekleşecek tam Güneş Tutulması burcunuzu nasıl etkileyecek

Yay burcunun 23. Derecesinde gerçekleşcek bu tutulmaya yine Yay burcunda ilerleyen Merkür eşlik ederken, Neptün’den sert açılar gelse de yeniayın Koç burcundaki Mars ile yapacağı üçgen açı, Neptün’ün sert etkilerini bastıracak. Ateş elementi içinden geldiği gibi hareket etmeyi temsil eder. Tutuma sırasında oluşacak ateş üçgeni; duygularımız, hedeflerimiz ve eylemlerimize hız getirecek.

Haberin Devamı

Yay burcu: iyimser, samimi, hevesli, ateşli, kaşif, felsefeci, yargısal, öğrenci, gezgin, adalet gibi temaları sembolize eder aynı zamanda sınıfsaldır. Neptün’den de gelecek sert açı ile farklı sınıfların ve inançların gerginliklerine şahit olabiliriz. O yüzden bireysel hayatlarımızda da bir fikre fanatik biçimde tutunmak yerine Yay burcunun büyük resme odaklanma yeteneğinden yararlanmalıyız. Yine Güney Ay Düğümü genel olarak astrolojide kayıplara işaret eder. Ancak Güney Ay Düğümü Yay burcunda güçlü konumda konumdadır, o yüzden kayıptan çok olumlu etkileri olacaktır. Yay burcu bir diğer yandan da evrensel olma özelliği taşır. Tutulmanın etkisiyle karşıt fikirlerin ortaya çıkması gibi birçok uluslararası mesele de gündeme gelecektir. Sınırlar, göçmenler, medya çalışanları, akademisyenler, öğrenciler, din adamları, hukukçular ve adalet konusunda birçok konu önümüzdeki altı ay boyunca dünyada kendi gösterecektir. Özellikle tutulma, Güney Amerika ve çevresinden gözlemleneceği için oralarda farklı kutupların zıtlaşması, toplumsal ayrışma gibi konuların çok daha fazla yankı bulacağı durumları ortaya çıkaracaktır. Hem Neptün hem de Yay burcu inançlarla iligili olduğu için dinsel kutuplaşmalara da şahit olduğumuz durumlar söz konusu olacaktır. Yine Neptün salgını da temsil eder. Bu da bize önümüzdeki altı ayda salgının önüne geçmenin pek de mümkün olmadığına işaret ediyor. Yine Mars tutulma haritasının tepe noktasında yer alıyor bu açıdan da askeri hareketliliği temsil ediyor. Tutulma etkisiyle uluslararası alanda askeri hareketlilik, ordu, askerler gibi konularda gelişmeler yaşayacağımı gösteriyor. Yine bu tutulma sırasında Merkür düşük konumda olduğu Yay burcunda seyahat ettiği için dikkatimizi toplamanın çok da kolay olmadığını gösteriyor. Bu açıdan da tutamayacağımız sözler vermemeye dikkat etmeliyiz. Yine tutulma ile eğitim, üniversiteler, öğrenciler gibi konularda birçok değişiklik ve yapılanma yaşayabiliriz.

Haberin Devamı

Tutulma Türkiye'yi nasıl etkiler?

Yay burcunda gerçekleşecek tam Güneş Tutulması burcunuzu nasıl etkileyecek

Türkiye’nin doğum haritasında Yükselen burcu Yengeç ve Yay burcu altıncı evini yönetiyor. Tutulma sırasında da Yükselen Yengeç burcu olduğu için Türkiye’yi sağlık, sağlık çalışanları, hizmet sektörü, işçiler, belediyeler, ordu gibi alanlarda etkiyecek. Tutulma ile özellikle sağlık çalışanları ile ilgili ya da salgınla ilgili adımlar atma konusunda hızla harekete geçilebilir. Yukarıda söz ettiğim konular üzerinde önümüzdeki altı ay içinde birçok yeni karar ve olaylar karşımıza çıkacaktır.

Haberin Devamı

Tutulmayı nasıl değerlendirmeliyiz?

Yay burcunda gerçekleşecek tam Güneş Tutulması burcunuzu nasıl etkileyecek

  • Yeni bir eğitime başlayabilirsiniz. Özellikle farklı kültürler ve yabancı dil öğrenmek için bu tutulmanın pozitif etkisinden yararlanabilirsiniz.
  • Ticari girişimlerde bulunabilirsiniz. Özellikle yurt dışı bağlantılı işlere adım atabilirsiniz.
  • Yay burcunun yenileyici enerjisini arkanıza alarak spora başlayabilirsiniz.
  • Hukuksal bir adım atmanız gerekiyorsa bu tutulma ile harekete geçebilirsiniz.
  • Akademik eğitime başlayabilirsiniz.
  • Seyahate çıkmak ya da ülke değiştirmek gibi bir gündeminiz varsa, bu konuda adım atarak hızla sonuç alabilirsiniz.

Tutulmanın yükselen burcunuza göre etkileri

Yay burcunda gerçekleşecek tam Güneş Tutulması burcunuzu nasıl etkileyecek

Koç burçları tutulma ile önümüzdeki altı ay hayata yeni bir açıdan bakacağınız olaylarla karşılaşabilirsiniz. Bakış açınızı değiştirecek etkileri özellikle aile, ev, kökler, anneniz, yaşadığınız yerle ilgili olabilir. Diğer açıdan hukuksal bir gündeminiz varsa yeni gelişmeler ortaya çıkabilir. Yine akademik bir çalışma, medya, iletişim, seyahat, turizm ve yurt dışı bağlantıları gibi konularda yeni şanslar yakalabilirsiniz. Özellikle tutulma sizin gibi bir ateş burcunda gerçekleştiği için bu olumlu etkiyi mutlaka değerlendirmelisiniz.

Boğa burçları tutulma ile önümüzdeki altı ay finansal kaynaklarınız, ortaklı gelirleriniz ve sağlığınızla ilgili temalarla karşılaşabilirsiniz. Kredi, borç yapılandırma, nafaka, burs, miras gibi ortaklı gelirlerinizde yeni yapılandırmalar ve sonuçlar elde edebilir. Daha fazla kazanç elde edebileceğiniz fırsatlarla karşılaşabilirsiniz. Yine bu tutulma etkisiyle seyahat, eğitim ve iletişim alanında yeni adımlar atabilir. Yakın çevrenizin desteğini alabilirsiniz.

Yay burcunda gerçekleşecek tam Güneş Tutulması burcunuzu nasıl etkileyecek

İkizler burçları bu tutulma ile önümüzdeki altı ay ikili ilişkiler alanında yeni başlangıçlar yapacağınız etkiler altında olacaksınız. Yeni bir ortaklık, yeni bir kariyer fırsatı, danışmanlık almak ya da danışmanlık verme durumu ortaya çıkabilir. Yalnızsanız belki hayatınıza yeni biri girebilir. Eğer devam eden ve güven veren bir ilişkiniz varsa evlilik kararı alabilir, sorunlu giden bir evlilik ya da ilişkiden kurtulmak isteyebilirsiniz. Yine rekabet içinde olduğunuz insanlar varsa onlarla ilgili gündemler de meydana gelebilir. Yine tutulmanın yükseleni kazanç evinizde yer aldığı için önümüzdeki altı ay için gelirlerinizde artışa sebep olacak fırsatlarla karşılaşabilir, yepyeni başlangıçlar yapabilirsiniz.

Yengeç burçları bu tutulma ile önümüzdeki altı ay çalışma ortamınız ve günlük rutinlerinizde yeni gelişmeler yaşayacaksınız. Tutulma etkisiyle iş değiştirebilir ya da birlikte çalıştığınız kişiler ile ilgili meselerle uğraşabilirsiniz. Yine bu tutulma sağlık evinizde gerçekleştiği için sağlığınızı korumak adına yeni kararlar alabailir. Spora başlayabilir, beslenme düzeninizi değiştirebilir ve kötü alışkanlıklarınızdan kurtulabilirsiniz. Eğer bir evcil hayvan sahiplenmek istiyorsanız bu tutulma etkisiyle bunu hızlıca gerçekleştirebilirsiniz. Yay burcunun temsil ettiği kaslar, dizler, omurga gibi alanında sağlık problemlerine karşı da dikkatli olmalısınız.

Yay burcunda gerçekleşecek tam Güneş Tutulması burcunuzu nasıl etkileyecek

Aslan burçları bu tutulma ile önümüzdeki altı ay yaşamdan keyif aldığınız konulara odaklanacaksınız. Eğer yalnızsanız bu tutulma ile yeni insanlarla tanışabilir, hatta yeni bir ilişkiye başlayabilirsiniz. Yine sorunlu giden bir ilişkinize de son verebilirsiniz. Yeni bir hobi edinmek, sanatsal çalışmalar yapmak, eğitim almak için gökyüzünün size sunduğu fırsatları değerlendirebilirsiniz. Eğer çocuk sahibiyseniz çocuğunuzun hayatında sizi mutlu edecek gündemler ortaya çıkabilir. Yine bebek beklentisi içindeyseniz bu tutulma ile önümüzdeki 6 ay içinde müjdeli haberi alabilirsiniz. Özellikle tutulma sizin gibi bir ateş burcunda gerçekleştiği için bu olumlu etkiyi mutlaka değerlendirmelisiniz.

Başak burçları bu tutulma ile önümüzdeki altı ay: aile, ev, kökler, evlilik ve kariyer konularında yeni gündemlerle karşılaşabilirsiniz. Tutulma sizin gibi değişken bir burçta gerçekleştiği sizin için kolay olmayan enerjiler yaratsa da hayatınızda köklü bir değişime işaret ediyor. Bu tutulmanın etkisiyle taşınabilir, evlenebilir, bir gayrimenkul sahibi olmak için kolları sıvayabilir, sorunlu evliliğinize ve ailenizin geçmişten getirdiği meselelere son verebilirsiniz. Yine bu konularla ilgili arkadaşlarınız ve çevrenizin desteğini alabileceğiniz etkiler de söz konusu olabilir.

Yay burcunda gerçekleşecek tam Güneş Tutulması burcunuzu nasıl etkileyecek

Terazi burçları bu tutulma ile önümüzdeki altı ay öğrenme ve iletişim alanında yeni fırsatlarla karşılaşacaksınız. Tutulma ile kardeşleriniz ve yakın arkadaşlarınızla ilgili meseleler ortaya çıkabilir ya da onlarla daha yakın olacağınız bir süreç başlayabilir. Yine eğitim, seyahat, hukuk, sosyal medya, hukuk, turizm, satış ve pazarlama konularında yeni işlere girişebilir, eğitimlere katılabilir ya da mevcut işinizle ilgili bu alanlarda yeni adımlar atabilirsiniz. Ayrıca seyahat planlamak ve yaratıcı faaliyetler için de bu tutulmayla ilgili yeni başlangıçlar yapabilirsiniz. Atacağınız tüm bu adımlarla kariyer hayatınızda ilerleyeceğiniz etkiler altındasınız.

Akrep burçları bu tutulma ile önümüzdeki altı ay finansal koşullarınıza odaklanacaksınız. Kazançlarınızı artırmanın bir yolunu arayıp, sahip olduklarınızı korumak adına adımlar atarken; maaş, terfi zam gibi konularda yepyeni gelişmeler yaşayacaksınız. Belki kazançlı yeni bir ticari girişimde bulunabilir, ya da yüksek maaşlı bir işe başlayabilirsiniz. Bir diğer yandan da ilişkilerinizdeki değer duygusunu muhakeme edebilir, öz değerinize odaklandığınız bir süreç yaşayabilirsiniz. Yine bu süreçte yurt dışı bağlantılı bir kazanç, iş seyahati ya da miras gibi bir para da ortaya çıkabilir.

Yay burcunda gerçekleşecek tam Güneş Tutulması burcunuzu nasıl etkileyecek

Yay burçları bu tutulma ile önümüzdeki altı ay: hayatınızda yepyeni bir sayfa açacaksınız. Yaşam amaçlarınız, hayatınızdaki insanlar, kariyeriniz, partneriniz, dış görünüşünüz hepsini gözden geçirirken kadersel etkiler altında olacaksınız. Tutulmanın etkisiyle yeni bir ilişkiye başlayabilir, sorunlu ilişkinizi sonlandırabilir, kendi işinizi kurabilir, iş değiştirebilir, taşınabilir, inançlarınızı gözden geçirebilir, hayatınızda size kayıp ve stres yaşatan olaylardan uzaklaşmak üzere yeni başlangıçlar yapabilirsiniz. Yalnızca bu süreçte dikkat etmeniz gereken bir nokta var, objektif olun ve düşüncelerinizi fanatikçe savunmaktan vazgeçin. Hayatta her şey olabilir ve kimse öteki değildir.

Oğlak burçları bu tutulma ile önümüzdeki altı ay: sağlığınız ve çalışma hayatınıza odaklanacaksınız. Bu süreçte psikolojik olarak sizi yoran insan ve olaylarla yüzleşebilir, arkanızdan çevrilen işleri öğrenebilir daha çok kendi kendinize kalmak isteyeceğiniz bir döneme giriş yapabilirsiniz. Yine tutulmanın etkisiyle sık sık iş seyahatlerine çıkabilir, kişisel gelişiminize odaklanabilirsiniz.

Yay burcunda gerçekleşecek tam Güneş Tutulması burcunuzu nasıl etkileyecek

Kova burçları burçları bu tutulma ile önümüzdeki altı ay hayalleriniz için mücadele edeceksiniz. Zaten 2021 yılı sizin için birçok yenilik ve yapılanma getiriyor. Bu tutulmayla yeni iş çevrelerine girebilir, çalıştığınız sektöre dair bir dernek ya da kuruluşa üye olabilirsiniz. Hayalleriniz ve gelecek hedeflerinize odaklanırken her zaman olduğundan çok daha fazla çalışacağınız ama sonunda da mükafatını alacağınız bir sürece adım atıyorsunuz. Özellikle ticaret, basın gibi alanlarda çalışıyorsanız önümüzdeki altı aylık süreci çok iyi değerlendirmelisiniz.

Balık burçları bu tutulma ile önümüzdeki altı ay: toplumsal konumunuza odaklanıyorsunuz. Tutulma sizin gibi değişken bir burçta gerçekleştiği sizin için kolay olmayan süreçler yaratsa da hayatınızda köklü bir değişime işaret ediyor. Bu tutulma ile yeni bir işe başlayabilir, iş değiştirebilir, uluslararası projelere imza atabilirsiniz. Yine bu tutulma ile evlilik kararı alabilir, hatta evliyseniz bebek sahibi olma zamanın geldiğini düşünebilirsiniz. Yalnızsanız çalışma ortamından yeni biriyle tanışabilir aynı zamanda da bir hobinizi mesleğe dönüştürebilirsiniz.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder