İrem Haliloğlu Yay burcunda Venüsyen Ay Tutulması: Özgürlük sancısı
HABERİ PAYLAŞ

Yay burcunda Venüsyen Ay Tutulması: Özgürlük sancısı

Olur da gelecekte 2020 bir dizi olursa, heyecanın ve gerilimin her sezon biraz daha arttığı 3 sezon yayınlanır. 1. sezonu geride bıraktığımız ocak-mart arasında biz izledik, 2. sezona da Yay burcunda gerçekleşecek Venüsyen Ay Tutulması ile bu akşam 20.45’te başlıyoruz.

Mayıs ayında İkizler–Yay aksına geçen ve bir buçuk sene burada kalarak 19 yıllık bir döngüyü şekillendirecek olan Ay Düğümleri’nin yeni ekseninde oyun yaydan çıkan okla başlıyor.

Tutulmayla en çok İkizler, Yay, Balık ve Başak burçlarının hayatında değişim rüzgarları esiyor.

Haberin Devamı

Yay burcunda Venüsyen Ay Tutulması: Özgürlük sancısı

Tutulmalar yol ayrımlarıdır, hayatımızda radikal değişimlere sebep olur. Yay burcu haritamızda hangi noktaları tetikliyorsa 21 Haziran’da Yengeç burcunda gerçekleşecek Güneş Tutulması’na kadar bu etkiler hayatımıza yansıyacak. Ay, duygusal dünyamızı temsil eder. Bir Ay Tutulması ile karşı karşıya olduğumuz için aslında duygusal olarak gel-gitlerimizin fazla olduğu günlerden geçiyor olabilir; hatta bu yüzden bu sezonun adını 'iç savaş' koyabiliriz.

Yay burcu keşfetmeyi, büyümeyi, genişlemeyi, akademik hayatı, hukuki konuları, inançları, felsefeyi, macerayı ve özgürlüğü temsil eder. Bu tutulmayla bizi engelleyen ve aşamayacağımızı düşündüğümüz etkenlere karşı özgürleşme konusunda bir iç savaş vermeye başlayacağız. Özgürleşme ihtiyacımız tavan yaparken yeni ufuklara yelken açma isteğimiz artacak. İçimizdeki bu savaşı kazanmak, özgürleşmek ve değişmek için yeni olaylar, yeni insanlar, yeni fırsatlar, yeni engeller ya da yeni bakış açılarıyla karşılaşacağız.

Tutulmanın genel etkileri

Yay burcunda Venüsyen Ay Tutulması: Özgürlük sancısı

Tutulma sırasında Güneş’in önünde sabah yıldızı olarak konumlanan Venüs hem retro hem de Mars ve Neptün ile yapacağı zorlayıcı açıyla kafa karışıkları ve zorlanmalara işaret ediyor. Venüs’ün sabah yıldızı olduğu tutulmalar geçmişte savaşlara sebep olmuş, üstelik şimdi bir de Venüs retro konumda. Bu da bize geçmişten gelen savaşlarımızda yeni cepheler açılacağını gösteriyor.

Balık burcunda yerleşen Mars duygusal çıkışlara bağlı hamleleri gösterir ve Yay burcu da içgüdüsel hareket eder.

Hislerimiz ve eylemlerimiz çarpışırken tutulmanın yükseleninde yerine almış olan Oğlak burcu ise hayatımızdaki otorite kişilerin ve olayların bu çarpışmada engeleyen unsur olacağını gösteriyor.

Haberin Devamı

Yay burcu inançlar ve bakış açısını da ifade eder. Bu tutulma ile inançsal ve ideolojik zıtlaşmalar hem bireysel hem de toplumsal konularda karşılaşacağımız temalar arasında.

Bu tutulmada Mars, Neptün ve Venüs üçlüsünün konumu gizli işlerin ve karanlık konuların olduğunu, bunların da ideolojiler ve inançlar temasıyla alevlendirileceğini gösteriyor.

Yine tutulmayla günlerdir ABD’de gerçekleşen özgürlük eylemleri büyüyebilir. Çünkü şu anda tüm dünyanın yönelmesi gereken en önemli nokta objektiflik ve eşitlik. Hem Satürn’ün Kova burcunda ilerlemesi hem de Güney Ay Düğümü’nün Yay burcundaki yolculuğunun ortak teması ise eşitlik ve hümanizm. Güney Ay Düğümü Yay burcunda seçkinciliği temsil ettiği için benzer ayrıştırcı ve kışkırtıcı olaylar sebebiyle dünyada yeni gündemler yaratmaya devam edebilir.

Seyahat ve keşifle ilgili olan Yay burcunda gerçekleşen bu tutulma, yine yolculuklarda zorlanmaların bir süre daha devam edeceğine işaret ediyor.

Haberin Devamı

Tutulmayla geçmişte kaldığını düşündüğümüz, özellikle 2015-2018 yılları arası zorlanmalar yaşadığımız bazı konular tekrar gündeme gelebilir. Tam olarak emin olmadığımız ve şüphelendiğimiz konularda gerçekler ortaya çıkabilir. Özellikle aile içi gizli konular ortalığa dökülebilir.

Yay burcu enerjiktir ve Zodyak’ın en neşeli burcudur. Bu nedenle karşımıza ne çıkarsa çıksın çok da kasvetli karşılamayacağız ama öte yandan büyümek ve genişlemekle ilgili olduğu için küçük meseleleri de büyütebiliriz.

Ayrıca bu tutulma ile yeni bir iş ya da ticari bir anlaşma söz konusu olduğunda en az iki kere düşünmek gerek. Çünkü aldatılmak ve dolandırılmak söz konusu olabilir. Venüs retrosu da devam ettiği için maddi kayıplar vermemize sebep olabilir.

Yay burcu eğitimi özellikle de akademik konuları temsil eder. Bu süreçte üniversiteler, akademik kadrolar ve sınav süreçleriyle ilgili bazı beklenmedik gelişmeler ortaya çıkabilir.

İkili ilişkilere etkileri

Yay burcunda Venüsyen Ay Tutulması: Özgürlük sancısı

Tutulmada Venüs çok etkin ve üstelik de retro. Bu tutulmayla ikili ilişkilerimizde özellikle geçmişte kalmış ve haberimiz olmayan gerçekler karşımıza çıkabilir. Aldatılma, kandırılma gibi meseleler gündeme gelebilir. Venüs geri hareketine devam ederken karmik olarak zamanında yaralayan ilişkilerin nihayete erdiğini görebiliriz. İlişki içindeyken ve ayrılık sürecinde acı veren kişilerin gerçek yüzüyle karşılaşıp kurtulduğumuza şükredebiliriz. Yine tutulma sürecinde belirsizlik, kararsızlık, ilişkide gelecek kaygısı ortaya çıkabilir. Karar almak ya da söz vermek için uygun bir dönemden geçmiyoruz. Göremediğimiz detayların da olabileceğini göz ardı etmeden hareket etmek en doğru seçim olacaktır.

Sağlık

Yay burcunda Venüsyen Ay Tutulması: Özgürlük sancısı

Yay burcu vücutta kalça ve üst bacakları temsil eder, o nedenle özellikle kaslara dikkat etmek gerek. Bu dönemde Mars Balık burcunda ilerlediği için bağışıklık sistemine de ekstra özen göstermek ve desteklemek önemli. Tutulma etkisiyle zehirlenme ve psikolojik sorunlar da ortaya çıkabilir. Alkol tüketiminde de bu dönem dikkatli olunmalı. Yay burcu aşırıya gitmeyi de temsil ettiği için beslenirken özellikle de karaciğeri yormayacak tercihler yapmak doğru olacaktır.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder