Işıl Cinmen Can Aydoğmuş: Sözler önemlidir. Diyelim ki aşk istiyorsun ama 'Tüm erkekler öküz' diyorsun, senin öküz dediğin varlık sana gelir mi?
HABERİ PAYLAŞ

Can Aydoğmuş: Sözler önemlidir. Diyelim ki aşk istiyorsun ama 'Tüm erkekler öküz' diyorsun, senin öküz dediğin varlık sana gelir mi?

Can Aydoğmuş’un kayıplar ve trajediyle dolu ilginç bir yaşam öyküsü var. Annesi 1999’da, o 14 yaşındayken bir iş seyahatine çıkıyor ve bir daha geri dönmüyor. Babası ve ablasıyla birlikte yıllarca ondan hiçbir iz bulamıyorlar. 20’li yaşlarına gelmeden babası kalp krizi geçirerek ölüyor. Ardından ablası da kalp krizine yenik düşüyor. Can, hayatı çok zor yollardan öğreniyor. Kendini geliştiriyor, bu kadar acının ona ne öğretmek için geldiğini bulmaya karar veriyor. Astroloji merakı ve yazarlık serüveni böylece başlıyor. Beşinci kitabı ‘Ruh Eşin Nerede?’ geçtiğimiz hafta yayımlanan Can Aydoğmuş’la buluştuk.

Haberin Devamı

Can Aydoğmuş: Sözler önemlidir. Diyelim ki aşk istiyorsun ama Tüm erkekler öküz diyorsun, senin öküz dediğin varlık sana gelir mi

Tüm aileni kaybetmişsin. Bu kadar acıyla nasıl başa çıktın?

Annemin kaybından sonra kendimi eğitmeye başladım. Üzüntüyle kahrolmak yerine acının ve başıma gelenlerin anlamını çözmeyi seçtim. Evrensel yasaları öğrendim, uyguladım ve yeni hayatımı kurdum.

Ölüm acısını atlatmanın yolu ne?

Ölenlere saygı duyup onları özgürleştirmek lazım. Şu bilgiyi de kavramak gerekiyor: Öğrenecek hiçbir şeyi olmayan kişi Dünya’ya gelmez. Dünya’da isen öğrenecek bir dersin var demektir. Buradaki kimse mükemmel ve tam değil. Başına gelen her olayı ‘ders’ gözlüğüyle okumak zorundasın. Hayatta layıkıyla olmak istiyorsak, yaşadığımız korkunç deneyimleri hediyelere dönüştürmeyi öğrenmeliyiz. Bunu başardığın an dönüşüm başlar. Nasıl bakarsan öyle gelişir.

Dönüşüm için en önemli şey ne?

Bakış açınla ve ağzından çıkan sözlerle bütün yaşamını değiştirebilirsin.

‘Fakirler iyi, zenginler kötü’ diyorsan...

Bu sözü çok duyuyoruz ama biraz havada kalmıyor mu? Örnekle anlatayım mesela parayı nasıl kodluyorsun?

“Fakirler iyi, zenginler kötü” diyorsan, zengin olamazsın. “Fakiriz ama gururluyuz” diyorsan, para da “Tamam, böyle mutlu ol o zaman” der, gelmez. Kendini olumsuz tamlamalardan ve yargılardan özgürleştirmen gerekiyor.

Daha iyi anlamak için aynı düşünce pratiğini aşka uyarlayalım…

Diyelim ki aşk istiyorsun ama erkeklerin güvenilmez olduklarına, seni eninde sonunda üzeceklerine inanıyorsun, “Tüm erkekler öküz” diyorsun. Senin öküz dediğin varlık sana gelir mi? Seni sever mi? Senin olumsuz kodlandığın varlık seninle olur mu? Kodlamalar sandığımızdan çok daha önemli.

Haberin Devamı

Aşka geldiğimize göre kitaba geçelim. ‘Ruh Eşin Nerede?’ kitabında ne anlatıyorsun?

Hayatınıza ruh eşinizi nasıl çekeceğinizi, evliliğinizde ya da ilişkinizde nasıl daha mutlu olabileceğinizi, daha önce uygulanıp fayda görülmüş teknikler ile anlatıyorum.

Sen ruh eşini bulabildin mi? Yani terzi kendi söküğünü dikebildi mi her şeyden önce?

Evet, 11 yıl önce… Hâlâ çok şükür beraberiz. Kitapta anlattığım yöntemlerle buldum kendi muhteşem ilişkimi… Yıllardır bu konu üstüne dünya çapında ünlü birçok uzmandan eğitim aldım, araştırmalar yaptım. Hayatına ruh eşini çeken insanların hikayelerini ve nasıl yaptıklarını dinledim. Bir noktadan sonra çevremdeki kişiler ilişkiler konusundaki önerilerimden fayda görünce bu kitabı yazmamı önerdiler. Ben de iyice içime sindiği zaman yani şimdi bu kitabı bitirip yayımladım.

Aşk değil uyum

Ruh eşi nedir? aşk mıdır yoksa uyum mu?

Uyum. Ruh eşi, sizi maddi manevi olumlu etkileyen, şifalandıran ve her anlamda uyumlu olduğunuz kişidir.

Haberin Devamı

Aynı zamanda astroloji ile ilgileniyorsun. Ruh eşinin kim olduğunu anlama konusunda astrolojinin bir yardımı var mı?

Tabii var. Astrolojik haritada eğer karşınızdaki kişi ile Ay burçlarınız, Güneş burçlarınız ve yükselenleriniz karşılıklı yani zıt burçlarda ise ruh eşi oluyorsunuz. İyi bir ilişki için de en azından Ay burcunuz ile Ay burcu ve Güneş burcunuz ile Güneş burcu karşılıklı olmalı ve Satürnleriniz birbirinizin Güneş burcunun veya Ay burcunun üstüne gelmemeli.

Bunlara bakmadan mutlu olmamızın imkanı yok mu yani?

Elbette var ama haritanız sizi birçok hatadan alıkoyma konusunda yardımcı olabilir. Bir işaret de ailenizin beraber olduğunuz kişiyi ve beraber olduğunuz kişinin ailesinin sizi sevmesi… Çünkü Ay anneyi ve Güneş babayı temsil eder. Ruh eşlerinin diziliminde bunlar karşılıklıdır ve aile bağları çok sorunsuz ilerler.

Neden çoğumuz benzer tip ve yanlış insanları hayatımıza çekiyoruz?

Filmler, kitaplar, geçmiş nesillerden gelen yanlış kodlamalar, savaş ve göçlerdeki yaşanmış acıların bugünlere yansımaları zihnimizdeki yazılımlara dönüşüyor. ‘Ruh Eşin Nerede?’nin en büyük özelliği insanları karanlık odalardan çıkartmak ve yaptıklarını fark etmelerine yardımcı olmak.

Kitapta zihnimizdeki yazılımları değiştirmeye yönelik uygulama ve teknikler öneriyorsun…

Evet, önerdiğim uygulamalarla düşüncelerimiz ve böylece hislerimiz değişiyor; bu değişimler hareketlerimizi etkiliyor ve sonuç olarak ilişki hayatımız yeniden şekilleniyor.

Can Aydoğmuş kimdir?

İstanbul’da dünyaya geldi. İlkokulu İstanbul Prestij Koleji’nde tamamladıktan sonra eğitimine İngiltere’de Egerton Rothesay School’da devam etti. Instagram’da 398 bin takipçisi olan Can Aydoğmuş astrolojiyle ilgileniyor ve kendisini insanları farkındalığa yönlendirmek adına paylaşımlar yapan bir yazar ve influencer olarak tanımlıyor. ‘Ruh Eşin Nerede?’, yazarın daha önce Doğan Novus’tan çıkan ‘Aşka Yürü’, ‘Şifanın Eli’, ‘Düşle İnan Yaşa’ ve ‘Konuşan Kedi Matu’ kitabından sonra yayımlanan beşinci kitabıdır.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder