Işınsu Kestelli Ceza değil ödül
HABERİ PAYLAŞ

Ceza değil ödül

Arşive şöyle bir baktım da her pazar günü sizlerle buluşmama vesile olan bu köşe aracılığıyla 1 Mart’tan bu yana koronavirüs yazmışım sadece... Aslında ‘sadece’ demek haksızlık, çünkü bu konunun hem bugünümüz hem de yarınlarımız adına çok önemli olduğunu düşünüyorum. Ne de olsa her işin başı sağlık. Kimse bize bir şey söylemeden, hareketlerimizi sınırlandırmadan, gerekli tüm tedbirleri bireyler olarak en önce bizler almalıyız. Bunu en başta ailemiz, dostlarımız ve yakın çevremiz için yapmalıyız.

Haberin Devamı

Eve kapanmak zorunda kaldığınız böylesine güzel bahar havasında konuya bu pencereden bakmanızı rica ediyorum. Bu bir ceza değil ödül. Ya da en fazla daha güzel yarınların küçük bir bedeli. Unutmayın; sevdiklerimiz yanımızda ve yan yana olmaya devam edebilmemizden önemli bir şey yok bu hayatta.

BAHÇELER VE BALKONLAR UMUTLARIMIZI YEŞERTSİN

Geçmişte yakın çevremden duyduğum en yoğun şikâyetlerden biri de insanların işlerinin yoğunluğu nedeniyle bahçelerine yeterince zaman ayıramamaları ya da evlerindeki, balkonlarındaki çiçekleri sulamayı ihmal ettikleri için solduklarından yakınmalarıydı...

Alın size bir fırsat... Bu bahar dünyanın en güzel çiçekleri İzmir’in bahçelerinde, balkonlarında açsın. Ve açan her çiçek geleceğe dair umutlarımızı yeşertsin. Nasıl ki Türk ordusunun Kurtuluş Savaşı sırasında İzmir’e girişini konu alan ve sözleri “İzmir’in dağlarında çiçekler açar” diye başlayan İzmir Marşı hâlâ içimizi ısıtıyor, yolumuzu aydınlatıyorsa, COVID-19 ile mücadelede de bahçelerimizdeki, balkonlarımızdaki çiçekler de bizlere umut aşılasın. Haydi İzmir; güzel kentimiz bir kez daha tüm Türkiye için güzel yarınların habercisi olsun.

TEŞEKKÜRLER

Koronavirüs her ülke ve her birey için çok ciddi bir tehdit. Ve her ülke bu salgına karşı elinden gelen en etkin mücadeleyi ortaya koyuyor. Bu zorlu süreçte İtalya’nın, Fransa’nın, İspanya’nın yaşadıklarına bakınca ve Amerika Birleşik Devletleri’nin sadece bir günde neredeyse beş bin kayıp verdiğini görünce; henüz salgın gelmeden bilim kurulunu oluşturan Cumhurbaşkanımıza, tedavide kullanılan ilaçları piyasadan toplatan Sağlık Bakanlığı’na ve Bakan Dr. Fahrettin Koca’ya, mevcut ilaçlar çerçevesinde en etkin tedavi yöntemini bulup uygulayan doktorlarımıza, tüm sağlık çalışanlarımıza ne kadar teşekkür etsek azdır.

Haberin Devamı

Elbette ki bazı aksilikler yaşanıyor ama o aksilikleri değil başarılı uygulamaları merkezimize koymalıyız ve daha iyiyi yapmak için olanca gücümüzle çalışmalıyız. Bunu yaparken de yakın çevremizden başlayarak dükkânını açamayan esnafımıza, işini kaybeden yurttaşlarımıza elimizden geldiği ölçüde destek sağlamayı ihmal etmemeliyiz. Daha güzel pazar günlerinde buluşmak dileğiyle; sağlıcakla kalın.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder