Işınsu Kestelli Çöpsüz sokakları hak ediyoruz
HABERİ PAYLAŞ

Çöpsüz sokakları hak ediyoruz

Dünyanın pek çok gelişmiş ülkesinde çöp atmanın günü de saati de bellidir. Çöpünüzü nasıl ayrıştıracağınız, nereye atacağınız, ne zaman atacağınız bellidir. Bu kurallara uymayanlar da en ağır şekilde cezalandırılır. Ve o ülkelerde belediyeler bizdeki gibi sabah akşam çöp toplamaz. Buna rağmen o kentlerin sokakları, caddeleri bizimkilerden çok daha temizdir. Kordon’da dolaşırken, elinde torbalarla sahile inenleri görüyorum.

İçi yiyecek, içecek dolu torbalar her nedense dolu ve ağırken çok rahat taşınıyor da yenilip içildikten sonra yük olarak hafiflemesine rağmen en yakın çöp kovasına kadar götürülemiyor. Çekirdek kabuklarını bir torbaya atmak yere atmaktan daha zor geliyor. Ve izmaritlerin tüketildiği yerde bırakılmasından hiçbir tiryaki rahatsız olmuyor. Lütfen artık bu tembellikten, bu umursamazlıktan ya da bu kötü alışkanlığımızdan vazgeçelim.

Haberin Devamı

İnanın temiz sokaklarda dolaşmak, tertemiz bir şehirde yaşamak sandığınızdan daha kolay ve çok daha keyifli. Yeter ki biraz özen gösterelim ve özen göstermeyenleri de ikaz edelim. İzmir güzelliğiyle olduğu kadar temizliğiyle de tüm Türkiye’nin dilinde olsun.

TATİLİN TAM ZAMANI

Yasaksız yaz nedeniyle bu sene tatil beldeleri oldukça yoğun bir sezon geçirdi. Kalacak yer bulmak da rezervasyonsuz bir yere oturup yemek yiyebilmek de güç oldu. Ama okulların açılmasıyla beraber çoğu yer sadece yabancı turistlere kaldı. Oysa eylül Ege’nin, ekim de Akdeniz’in en güzel zamanı.

Eğer zaman ve imkân yaratabilirseniz Foça’da balık yemenin, Alaçatı sokaklarında gezmenin, Bodrum’un tadına varmanın, Marmaris’in berrak sularında yüzmenin, Datça’nın bakir koylarını keşfetmenin, Cunda’da dolaşmanın, Kaş’ta dalmanın, Antalya’da bunalmadan tatil yapmanın tam sırası. Zaten Ege’nin ve Akdeniz’in sonbaharda tadına varanlar bir daha kolay kolay yaz aylarında tatile çıkmak istemez; benden söylemesi.

TEBRİKLER KARŞIYAKA

Karşıyaka Belediye Meclisi, Hayvan Hakları Komisyonu’nun önergesi üzerine ilçede jiletli tel kullanılmasını yasakladı. Özellikle sitelerin bahçe duvarlarının üzerine güvenlik amacıyla yapılan jiletli teller hayvanların yaralanmasına sebep oluyordu. Oybirliğiyle böylesine güzel bir karara imza atan Karşıyaka Belediye Meclisi’ni kutluyor, uygulamanın diğer ilçelere de örnek olmasını diliyorum.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder