Işınsu Kestelli Göztepe evine kavuşuyor
HABERİ PAYLAŞ

Göztepe evine kavuşuyor

İzmir, Türkiye’nin en köklü futbol kulüplerine sahip kentlerinden biri. 1912’de kurulan Karşıyaka, bu ay 106’ncı kuruluş yıldönümünü kutlayan Altay, Cumhuriyet ile yaşıt İzmirspor ve Altınordu, 1925 doğumlu Göztepe ve 1928’de kurulan Bucaspor bu takımlardan bazıları... Ne var ki bu köklü geçmişe rağmen son yıllarda oldukça sıkıntılı günler yaşadı İzmir takımları... Alt liglere düşenleri, maddi güçlük çekenleri gördü.

Hatta İzmirliler uzun yıllar Süper Lig’e hasret kaldı. Gün geldi, kentte maç yapılacak stat bile bulunamadı. 2002-2003 sezonunda düştüğü Süper Lig’e, 14 yıl aradan sonra, 2016-2017 sezonunda dönen Göztepe, Süper Lig hasretinden sonra kentin nitelikli stat ihtiyacına da nihayet bugün son veriyor. TOKİ tarafından 218 milyon 900 bin lira bedelle ihale edilen ve 9 Eylül 2017’de temeli atılan Gürsel Aksel Spor ve Sağlıklı Yaşam Merkezi’nin içindeki Gürsel Aksel Stadı, saat 16.00’daki Göztepe-Beşiktaş maçıyla kapılarını açıyor. 1949 yılında yapılan eski stadın arsasında ve kurulduğu semtin tam ortasında yükselen spor kompleksi, tek kelimeyle büyüleyici.

Haberin Devamı

25 bin kişi kapasiteli. Zemini hibrit çim. Her türlü ihtiyaca cevap veren 39 lüks locaya sahip. Stadın çatısında 600 metre uzunluğunda yürüyüş parkı bulunuyor. Burası; ticari alanları, kafeleri, restoranları, oyuncak müzesi, sağlık merkezi, fitness salonu ve yönetim binasıyla sadece maç günleri değil her gün yaşayacak bir çekim merkezi. TFF 2. Lig’de yer aldığı 2014-2015 sezonunda bir maçını Sakarya’da oynamak zorunda kalan, TFF 1. Lig’de yer aldığı 2015-2016 sezonunda iç saha maçlarında Bursa ve Manisa’daki statları kullanan Göztepe, böylesine bir spor kompleksini fazlasıyla hak ediyordu. Yapımında emeği olan herkesi yürekten tebrik ediyorum; yeni stadın daha büyük başarıların ve Avrupa kupalarının habercisi olmasını diliyorum.

Kemeraltı gençleşiyor

Dünyanın en eski pazar yerlerinden biri olan, İzmir ticaretinin kalbinin attığı tarihi Kemeraltı, kapılarını gençlere açıyor. Gençlerin Kemeraltı’na ilgisini artırmayı hedefleyen İzmir Büyükşehir Belediyesi 31 Ocak’ta bir grafiti etkinliği ve sokak partisi düzenliyor. Parti 31 Ocak Cuma günü 18.30’da 865. Sokak’ta olacak.

Haberin Devamı

Grafiti sanatçıları ve DJ Markone-MC Alvin’in katılacağı partide BMX Bisiklet Extreme Show, dans ve akrobasi gösterisi de yapılacak. 15 grafiti sanatçısı 31 Ocak-2 Şubat’ta 865. Sokak’ta toplam 26 kepengi boyayacak. Sanatçılar 18.00-24.00 saatleri arasında çalışacak. Açıkçası Kemeraltı gibi önemli bir değerin yeni nesillerle buluşacak olmasından büyük memnuniyet duydum...

Kemeraltı’nın önümüzdeki yıllarda İzmir kültür-sanat hayatının kalbi olacağına, galeriler ve tasarım butiklerle dolacağına ve bir yandan geleneksel ticareti yaşatırken geleceğe de çok önemli bir pencere açacağına inanıyorum. Tüm İzmirlileri Kemeraltı’na davet ediyorum.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder