Işınsu Kestelli Güvenlik önemli mesele
HABERİ PAYLAŞ

Güvenlik önemli mesele

Modern insan, doğası gereği kendini güvende hissetmek ister. Güvenlik kaygısı taşımıyorsa gelecek planlarını huzur içinde yapar. Mutlu ve üretken olur. Kentin güvenli olması şirketlerin yatırım yapmasını da kolaylaştırır. Ayrıca güvenli bir kent, yükseköğrenim için yaşadığı bölgenin dışına çıkacak gençleri de teşvik eder.

İyi de dünyada ve Türkiye’de en güvenli kent hangisi?

Hayat kalitesi, yaşam maliyeti, gayrimenkul fiyatları gibi alanlarda ses getiren araştırmalara imza atan uluslararası Numbeo’nun son yayınladığı çalışmaya göre, bu sorunun cevabı belli oldu. Listenin zirvesinde Birleşik Arap Emirlikleri’nin başkenti Abu Dabi yer alırken, Eskişehir son 3 yılda 41 basamak yükselerek dünyanın en güvenli 8’inci kenti olmayı başardı. 431 kentin değerlendirildiği raporda Antalya 61’inci, Bursa 74’üncü, İzmir 77’nci, Ankara 183’üncü, İstanbul ise 263’üncü sırada yer aldı.

Haberin Devamı

Bir İzmirli olarak her zaman kendimi burada güven içinde hissettim; bu nedenle de İzmir’in yerinin çok daha üst sıralar olduğunu düşünüyorum. İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger’in ve İl Emniyet Müdürü Dr. Hüseyin Aşkın’ın çabalarıyla kentimizin önümüzdeki yıllarda Numbeo’nun listesinde yükselişe geçeceğine inanıyorum.

ELON MUSK ETKİSİ

Günümüzde teknolojiye hükmeden, dünyaya da yön veriyor. Elon Musk bu isimlerin en dikkat çekici olanı.

Musk, perşembe günü bir teknoloji forumundaki üyelerin kripto para Dogecoin’i yükseltmek için çaba gösterdiğini fark edince, Twitter’dan “Dogue” isimli bir dergi kapağı paylaştı. Bu paylaşım Musk’ın Dogecoin’e desteği olarak kabul edilince kripto para uçuşa geçti. Günlük yükseliş oranı bir ara yüzde 500 sınırına dayandı.

Elon Musk bununla da kalmadı. Cuma günü 44 milyon takipçili Twitter profiline #bitcoin ibaresini eklemesi, dünyanın en büyük kripto parasının değerini kısa sürede 32 bin dolardan 37 bin doların üzerine zıplattı.

Dünya piyasalarında böylesine hızlı ve güçlü bir etki yaratabilecek başka bir isim yoktur sanırım.

İŞTE HIZLI ÇÖZÜM

TV haberlerinde sık sık köylerinde internet olmadığı için internetin çektiği yüksek yerlere yürüyen küçük öğrencileri izliyoruz. Bu görüntüler genellikle zor doğa koşullarına sahip doğu bölgelerimizden geliyor. Oysa ülkemizin pek çok yerinde benzer sıkıntılar yaşanıyor. Hatta İzmir’de bile...

Haberin Devamı

Kemalpaşa’ya 33 kilometre mesafedeki Hamzababa Köyü öğrencileri, internete ulaşmak ve EBA üzerinden derse girmek için her gün 1 kilometre yürüyordu. Bu durumu öğrenen İzmir Büyükşehir Belediyesi, pandemi yasakları nedeniyle kapalı olan köy kahvesini internete sahip bir sınıfa dönüştürünce sorun hem hızlı bir şekilde, hem düşük maliyetle, hem de yerinde çözüldü.

Emeği geçenleri tebrik ediyorum.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder