Işınsu Kestelli Haftanın olayı
HABERİ PAYLAŞ

Haftanın olayı

Rusya’nın Ukrayna’yı işgaliyle başlayan ve tüm dünyayı ekonomik açıdan büyük bir bilinmezliğe doğru sürükleyen kritik süreçte, çözüme yönelik en kritik hamleyi Ankara yaptı. Rus ve Ukrayna temsilcilerinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın girişimiyle İstanbul’da bir araya gelmesini ve Belarus’taki görüşmelerin aksine iki heyet arasında çok daha ılımlı bir hava esmesini, Türkiye’nin bölgedeki etkisinin tüm dünya tarafından idrak edilmesi açısından son derece önemsiyorum. Önümüzdeki günlerde manzara daha da netleşecektir... Ancak şurası kesin ki bu noktadan sonra bölgemizde Türkiye’nin olmadığı bir masa kurmaya artık kolay kolay hiçbir ülke cüret edemez.

Haberin Devamı

İZMİR KÜME DÜŞMEMELİ

Futbol liglerinde sezonun sonlarına yaklaşılırken, İzmir’in profesyonel liglerdeki 7 temsilcisinden 5’i, küme düşme korkusu yaşıyor. Süper Lig’de beş sezondur aralıksız yer alan Göztepe, Altay ile birlikte düşme hattında yer alıyor.

PTT 1’inci Lig’de yer alan ve son yılda Türk futboluna sayısız yıldız kazandıran Altınordu ile birlikte Menemen Belediyespor da halen düşme riskiyle karşı karşıya... Karşıyaka 1’inci Lig’den gerilediği 3’üncü Lig’de de sıkıntılı günler yaşıyor. Kırmızı-Yeşilli İzmir efsanesi, son haftalarda kazandığı puanlarla düşme hattından biraz uzaklaşsa da henüz tam olarak rahat bir nefes alamadı. Hepimiz biliyoruz ki futbol sadece bir spor dalı değil.

Büyük bir endüstri ve çok büyük bir ekonomi... Bir şehrin büyümesine, gelişmesine, değişmesine katkısı son derece büyük. Kuvvetli birleştirici özelliği var. Umuyorum ki sezon sonunda bu tablo değişir; verilen emeklere, aktarılan kaynaklara yazık olmaz. Ve umarım son haftalarda her İzmirli, İzmir takımlarını desteklemek için tribünlerdeki yerini alır.

YANGIN ALARMI

İklim krizinin etkilerini her geçen gün daha çok hissediyoruz... Sadece üç hafta önce kar yağışı nedeniyle kısa süreli trafiğe kapanan Çeşme otoyolu yakınlarında, bu hafta içinde orman yangını yaşandı. Cuma günü Milas’ta da iki yangın çıktı. Ardından kum bulutları İzmir’den İstanbul’a çok sayıda kenti esir aldı.

Haberin Devamı

Yine bugünlerde Ege’den Karadeniz’e kadar pek çok yerde fırtına var. Meteoroloji uzmanlarına göre, bu yıl nisan ayı içinde 40 derecelik sıcaklıkları görebiliriz. Yaz aylarında ne yaşayacağımız ise henüz meçhul. Özetle; geçen yaz yaşadığımız ve hepimizi derinden üzen orman yangınlarına karşı çok geç olmadan tüm tedbirleri almamız şart... Çünkü insanoğlunun yıllardır hoyratça davrandığı doğanın artık şakası da yok, acıması da...

Sıradaki haber yükleniyor...
holder