Işınsu Kestelli Kalabalık konserler yakın olabilir
HABERİ PAYLAŞ

Kalabalık konserler yakın olabilir

Avrupa’nın bazı şehirleri deney sayılabilecek etkinlikler yapıyor. Barselona’da sosyal mesafenin korunmadığı 5 bin kişilik bir rock konseri düzenlendi. Konsere katılanlar yakından takip edildi ve koronavirüsün bulaştığına dair bir belirtiye rastlanmadı.

Konser öncesi tüm seyirciler COVID-19 testinden geçirildi. Mekânda özel bir havalandırma sistemi kullanıldı. Tüm seyirciler FFP2 tarzı maskeler taktı. Tuvalet ve barların kullanımında ise bazı özel kurallara dikkat edilmesi istendi. Tabii konser olunca mesafe kuralına uyulmadı. Doktor Josep Maria Llibre, bu konserle birlikte büyük bir COVID-19 deneyi yaptıklarını ve doğru önlemler alındığı takdirde bu tarz organizasyonların güvenli olduğunu ispatladıklarını söyledi.

Haberin Devamı

Barselona dışında İspanya’nın bazı şehirlerinde de benzer etkinlikler yapıldı. Hollanda, Almanya, Rusya ve Yeni Zelanda gibi ülkelerde de COVID-19’un yayılma gücünü test etmek amacıyla konserler düzenlendi. Ve deneyimler her seferinde kamuoyuyla paylaşıldı. Özellikle İspanya, Yunanistan ve İtalya gibi turizm ülkeleri yaşadıkları sıkıntıya ilaç olabilecek çeşitli formül arayışındalar.

Türkiye için de turizmin önemi tartışılmaz, ekonomimizin önemli bir dinamiği... Özellikle de bu yıl turizm gelirlerine ihtiyacımız çok büyük. Koronadan önce, dünya turizminde parlak bir fotoğrafımız vardı. 2019’da ulaşılan 34 milyar dolarlık turizm geliri salgınla beraber 2020’de 12 milyara, 49 milyon turist ise 15 milyona düştü. Korkunç bir kayıptan bahsediyoruz. 1 Haziran sonrasını iyi planlar, hazirana iyi bir başlangıç yaparsak sezonu güzel kapatabiliriz. Haziran kritik ay. Kapanmanın ardından iyi sonuçlar almaya başladık.

Bunu sağlayan ana unsur aldığımız kişisel tedbirler. Şimdi aşılamanın hızlanacağına dair güzel haberler de alıyoruz. Haziran sonunda 30 milyon insan ilk doz aşısını olacak. Kişisel tedbirlerimizi de elden bırakmazsak yaz sonu eski günlere dönebiliriz. Biz de kontrollü, tüm katılımcıların testleri yapılmış, belki de aşı olanların girebileceği konserlerimizi de gerçekleştirebiliriz. Neden olmasın?

Haberin Devamı

TEBRİKLER ALTAY, TEBRİKLER İZMİR...

Evlere kapandığımız bu zorlu günlerde İzmir futbol kulüpleri hepimize büyük heyecan ve gurur yaşattı. Altay, Mustafa Denizli önderliğinde yeni bir sayfa açtı. Kendisinin de ifade ettiği gibi bütün gençlik yıllarını verdiği Altay, 18 yıl sonra yeniden Süper Lig’e çıktı. Futbolculuk döneminde de Süper Lig’de teknik direktörlük yaptığı zamanlarda da çok şampiyonluk gördü. Ama bunun bambaşka olduğunu kendi de ifade ediyor.

Türk futbolunun yaşayan efsanesi, Altay’ın Büyük Mustafa’sı, bünyesinde yetiştiği kulübün elinden tuttu; takımda coşkuyu, mücadele gücünü, cesareti artırdı ve eşiği atlattı. Şimdi Altay, Süper Lig’de kalıcı olabilecek bir kadro kurabilir, hedeflenen planlar gerçekleşebilirse layık olduğu yere demir atar.

Göztepe’nin yanına uğurladığımız Altay’ın yanına Süper Lig kapısına kadar gelen Altınordu’nun da varacağına yürekten inanıyorum. Final mücadelesi veren Altınordu belki şampiyon olamadı ama 2012 yılında kulübün başına geçen Seyit Mehmet Özkan’la aldıkları yol çok kıymetli. Gösterdiği iradeyle, gelecek adına kurduğu sistemle ve gençlere verdiği önemle ülkemizin büyük gururu Altınordu.

Haberin Devamı

Türk gençlerine fırsat veren, onların neler yapabileceğini gösteren Altınordu gönüllerin şampiyonudur ve tüm kulüplere örnek olacak bir model olarak karşımızdadır. 2. Lig’e çıkan Bucaspor’u da gönülden tebrik ederim. Süper Lig’den düştükten sonra amatör lige kadar gerilemişti.

Bugün, kendi altyapı oyuncularıyla üst lige çıktı. 18 kişilik kadronun 12’si altyapıdan kurulu Bucaspor’da bu futbolcuların yaş ortalamaları ise 16-17. Bucaspor hem kendi başarı hikâyesini yeniden yazdı hem de Türk futbolunun altyapıya önem vermesinin ne denli mühim ve gerekli olduğunu hatırlattı.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder