Işınsu Kestelli Kentimizi güzelleştiren adımlar
HABERİ PAYLAŞ

Kentimizi güzelleştiren adımlar

Yerel seçimlerden önce seçilecek il ve ilçe yönetimlerinden olan beklentilerimi şu sözlerle dile getirmiştim:

“Genel seçimler ile yerel seçimler arasındaki en temel fark birinde kenti temsil edecek isimleri seçip neredeyse bir daha görmemek üzere başkente yollarken, diğerinde her gün karşılaşacağımız, yapılan ve yapacağımız her işte yüz yüze bakacağımız iş ortaklarımızı seçmemizdir...

Şahsen, sadece kent merkezini değil kentin bütününü kucaklayan, Bergama’dan Selçuk’a kadar uzanan geniş bir coğrafya için bütüncül bir kalkınma ve yaşam kalitesi hedefleyen bir yerel yönetim arzu ediyorum... İlçeleriyle birlikte kültür odaklı, doğa dostu, planlı ve kurallı bir İzmir...

Haberin Devamı

Herkesin yaşamak isteyeceği bir İzmir... Çevre düzeni, imar, ulaştırma, deprem stratejileri, kentsel dönüşümü ile düzenli ve modern bir İzmir... Doğa dostu yeşil ekonomiye geçmiş bir İzmir...

Turizmde yeniden yıldızı parlayan bir İzmir... Tarımsal-kırsal kalkınma ve turizm-tarım entegrasyonunu sağlayan, ticaret ve sanayide stratejik ticaret planı, toplu işyerleri, ihtisas organize sanayi bölgeleri, planlı ve kurallı ticaret yapılan, kendi markalarını yaratmış ve hepsinden önemlisi kendisi bir marka olmuş bir İzmir istiyorum.” Tabii ki tüm bunlar bir çırpıda ulaşılabilecek hedefler değil ancak yine de bu haftaya sığan birkaç uygulama bile gelecek adına ümitli olmamı sağlıyor.

Ne mi bu uygulamalar, hemen sıralayayım:

1-İZMİR’DEKİ AVRUPALI

Çiğli Belediyesi’nin, Avrupa’nın en önemli projelerinden biri olarak kabul edilen Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi “Partner Kent” başvurusu kabul edildi. İlçede, 13-20 Ekim tarihleri arasındaki Avrupa Yerel Demokrasi Haftası’nda halkın da yönetim sürecine katılacağı etkinlikler gerçekleştirilecek.

Bu kapsamda Çiğli Belediyesi tarafından, her yaş grubundan ilçe sakininin yönetimde söz sahibi olabilmesi için halk toplantıları yapılacak. Engelli vatandaşlar için kültürel ve sosyal etkinlikler, otizmli çocuklar için ise tiyatro ve dans gösterileri sahnelenecek.

Avrupa Konseyi temsilcileri tarafından Çiğli Belediyesinin insan haklarına verdiği değer ve katılımcı demokrasi uygulamalarını gösterecek olan bu etkinlikler izlenip değerlendirilecek. Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü’yü tebrik ediyorum.

Haberin Devamı

2-İLAÇLAR TOPLANIYOR

Evlerde kalan, son kullanma tarihi geçmiş ilaçlar aslında kimyasal birer atık. Çöpe atıldıklarında çevreye ciddi zarar veriyorlar. Konak Belediyesi bu durumun önüne geçebilmek için ilçedeki 100 eczane ile işbirliği yapmaya başladı.

Eczanelere konulacak sarı bidonlar aracılığıyla eski tarihli ilaçlar toplanarak atık toplama merkezine gönderilecek ve burada imha edilecek. İlk hedef, uygulamayı ilçedeki 235 eczanenin tamamına yaymak. Konak Belediyesi’ni bu faydalı çalışması için kutluyor, uygulamanın kısa zamanda tüm İzmir’e ve ülkemizin tamamına yayılmasını diliyorum.

3-KARİKATÜRLÜ BİR YAZ

Karaburun Belediyesi tarafından, çocuklara yönelik kültür ve sanat etkinliklerin yeni halkası olan Karikatür Atölyesi faaliyetlerine başladı. Çocuklar yaz ayları boyunca ücretsiz olarak “Karikatürlü Ev”de gerçekleştirilecek atölye çalışmalarıyla hem eğlenme hem de kendilerini geliştirme fırsatı bulacak.

Haberin Devamı

Perşembe ve cuma günleri 11.00-14.00 saatleri arasında kursa katılacak çocuklar, Eğitmen Ali Karayel’den temel çizim ve karikatür çizimi ile ilgili eğitim alarak karikatür sanatının inceliklerini öğrenecek. İzmirlilere çoluk çocuk Karaburun’a gitmek için bir sebep daha yaratan Karaburun Belediyesi’ni alkışlıyorum.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder