Işınsu Kestelli Tebrikler başkan
HABERİ PAYLAŞ

Tebrikler başkan

İzmir’in yeni seçilen belediye başkanları, imza attıkları icraatlar ile ülke çapında ses getiriyor. Önce Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in kent içinde bisikletle dolaşması ses getirmişti, ardından İZDENİZ deniz otobüsleri ile 19 Mayıs 1919’un 100’üncü yıldönümü için çekilen video çok konuşuldu.

Şimdi de Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal gündemde. Göreve gelir gelmez başkan yardımcılarının ve müdürlerin makam araçlarını kaldıran Sandal, bu kez geçmiş dönemden kalan kendi makam aracı olan kiralık lüks otomobili iade etti.

Haberin Devamı

Bayraklı’da belediyenin tüm araçları artık araç havuzunda toplanıyor ve görevlendirme ile sadece kamu işi için kullanılıyor; hiç kimse evinden alınıp evine bırakılmıyor.

31 Mart seçimlerinden sonra yapılan bu ve benzeri tasarruflarla sadece 45 günde 2 milyon liradan fazla bir para belediyenin kasasında kalmış Bayraklı’da.

Bu arada Başkan Sandal eski bir öğretmen. 1969 Tunceli doğumlu. Yüzüncü Yıl Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümü’nden mezun. 15 yıl özel eğitim kurumlarında matematik ve geometri öğretmenliği yapmış.

Ardından öğretmen arkadaşlarıyla birlikte kurduğu dershanenin yönetim kurulu başkanlığı görevini üstlenmiş. Sandal’ın lise seviyesine uygun matematik ve geometri ders kitapları bulunuyor.

Öğretmen başkanın uygulamalarının herkese örnek olmasını diliyorum. Hepimizin yakinen hissettiği gibi ülke olarak ekonomik açıdan sıkıntılı bir süreçten geçiyoruz.

Daha çok üretmek kadar daha çok tasarruf yapmak da bizim bu süreçten hızlı çıkmamızı kolaylaştıracaktır. Artık kaynaklarımızı daha verimli kullanmak; eğitim gibi, çevre gibi, sağlık gibi geleceğimize değer katacak alanlara yatırım yapmak zorundayız.

HAYDİ GÖZ GÖZ

İzmir’in Süper Lig’teki tek temsilcisi Göztepe, sezona gayet iyi bir başlangıç yapmıştı. Hatta camiada Avrupa kupalarına katılma hedefi konuşuluyordu. Ancak art arda alınan kötü sonuçlar, yaşanan teknik direktör değişiklikleri Sarı-Kırmızılıların son haftalarda küme düşme korkusu yaşamasına neden oldu.

Geçen hafta, bir başka küme düşme endişesi yaşayan takım olan Bursaspor karşısında, deplasmanda alınan 1 puan Göztepe’yi az da olsa rahatlattı. Göz Göz bugün Ankaragücü’nü yendiği takdirde, diğer sonuçlara bakmaksızın ligde kalmayı garantileyecek. Sarı-Kırmızılı takıma başarılar diliyorum ve Süper Lig’in İzmirsiz kalmamasını temenni ediyorum.

Haberin Devamı

MARS’A GİDİYORUZ

Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi’nin (NASA) çarşamba günü başlattığı ‘İsmini Mars’a Gönder’ kampanyasına en fazla katılan ülkeler sıralamasında Türkiye açık ara birinci sıraya yerleşti.

Şu ana kadar dünya çapında 2 milyon 111 bin 632 kişinin başvuru yaptığı kampanyaya Türkiye’den katılanların sayısı 534 bin 400 kişi.

Söz konusu kampanya çerçevesinde 2020’de Mars’a yeni bir Rover uzay aracı gönderilecek ve ilgili web sayfasını ziyaret ederek formu dolduranların isimleri uzay aracının içine yerleştirilecek çipe yazılacak.

Formu dolduranlar ayrıca 2020’deki Mars görevi için temsili bir biniş kartının da sahibi oluyor.

Siz de oturduğunuz yerden Mars’a gitmek isterseniz, bu linke tıklamanız yeterli: https://mars.nasa.gov/participate/send-yourname/mars2020/

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder