Işınsu Kestelli Tedbirlere özen şart
HABERİ PAYLAŞ

Tedbirlere özen şart

Uzun bir aradan sonra bu hafta sonu yeniden evlere kapandık. İşin uzmanlarının ifadesiyle salgında üçüncü zirveyi yaşıyoruz. Günlük vaka sayısı 40 bini aştı. Vefat edenlerin sayısı da hızla 200’e doğru tırmanıyor. COVID-19 şüphesiyle test yaptıran her 100 kişiden 17’sinin hastalığa yakalandığı tespit ediliyor. Sürekli doktor kontrolünde olan, tüm sağlık ve hijyen kurallarının harfiyen uygulandığı A Milli Futbol Takımımızın kampında bile 9 sporcu virüse yakalandı.

Veriler bu kadar çarpıcıyken halen sokaklarda tedbir almadan dolaşanları gördükçe inanın yüreğim daralıyor. İnsanların bu kadar sorumsuz davranabilmelerini aklım almıyor. Buradan herkese rica ediyorum: Toplumun çoğunluğu aşıya erişene kadar bireysel olarak alınabilecek tüm tedbirleri alalım. En ufak bir ihmalin kendi canımızı değilse sevdiklerimizin canını tehlikeye atabileceğini unutmayalım.

Haberin Devamı

KARBON NÖTR EKONOMİ DÖNEMİ

Avrupa Birliği ülkeleri, iklim felaketiyle mücadele konusunda kararlı adımlar atmaya devam ediyor... Karbon nötr ekonomiye geçiş koşullarını oluşturmak için 2030’a kadar yenilenebilir kaynaklardan elde edilen elektriğin payını yüzde 50’ye çıkarmayı, gübre kullanımını da yüzde 20-50 arasında azaltmayı öngören birlik üyeleri, yakın bir gelecekte ithal ettiği ürünlerde de bu kriterlere uygunluk şartı arayacak. Şartlara uymayan ürünler ilk etapta ekstra vergiye tabi olacak.

Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV), İstanbul Politikalar Merkezi (İPM) ve İktisadi Kalkınma Vakfı (İKV) tarafından yapılan bir araştırmaya göre, halihazırda AB ülkelerine ihraç etmekte olduğumuz ürünlerin yüzde 60’ı bu kriterlere uymuyor ve bu durumun ihracatçılarımıza yıllık 1.8 milyar dolar ek maliyet getireceği hesaplanıyor. AB, 2030 yılına kadar yeşil mutabakat hedeflerine ulaşılmasını sağlamak, yeşil teknolojileri geliştirmek ve adil dönüşümü kolaylaştırmak için 1 trilyon Euro bütçe ayırdı.

Ülke olarak bu kaynaktan daha fazla yararlanabilmek için, iş dünyası ile üniversiteler arasında çok sıkı bir çalışma ortamı yaratılması; etkin ve hızlı iş birliklerine gidilmesi gerekiyor. Sadece ihracat için değil hem doğamızı hem de insanlarımızın sağlığını korumak için bu konuyu ülke olarak öncelikli hale getirmemiz gerektiğine inanıyorum.

Haberin Devamı

HAYDİ KONSERE

Dün, çocukluğunu ve gençliğini İzmir’de geçiren, İzmir aşığı ünlü sanatçı Dario Moreno’nun 100’üncü doğum günüydü. Bu amaçla, İzmir Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sanat Dairesi tarafından Fatih Erkoç’un sesi, Kürşat Başar’ın anlatımı ve Zafer Çebi Orkestrası’nın müziği eşliğinde çevrimiçi bir konser düzenlendi.

İzmirtube hesabından yayınlanan konserde, ünlü sanatçının söylediği “Deniz ve Mehtap”, “Hatıralar Hayal Oldu”, “Sarhoş”, “Canım İzmir”, “İstanbul’un Kızları”, “Arkadaşımın Aşkısın”, “Kalenin Bedenleri”, “Quizas Quizas Quizas” ve “Buona Sera” şarkıları seslendirildi. Eğer bu doyumsuz konseri kaçırdıysanız internetten ulaşıp mutlaka dinleyin. Herkese keyifli bir pazar günü dilerim.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder