Işınsu Kestelli Ülkelerin savunma politikaları değişiyor
HABERİ PAYLAŞ

Ülkelerin savunma politikaları değişiyor

Önce hayatımızı durma noktasına getiren pandemi, ardından salgının etkisiyle yıpranan ekonomiler ve şimdi de savaş... İlginç ve bir o kadar da endişe verici bir dönemden geçiyoruz. Etkisini sıcak şekilde hissettiğimiz Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik saldırısının dünyada dengeleri değiştireceği, olumsuz yansımaları olacağı kesin. Rusya’nın harekatıyla birlikte Almanya’dan şaşırtan bir hamle geldi. Savaş karşıtı politikasına son veren Almanya, milli gelirinin en az yüzde 2’sini savunma harcamalarına ayırmaya ve ordusunu büyütmeye karar verdi.

Haberin Devamı

Berlin Duvarı’nın yıkılışından bu yana en keskin politika değişikliği bu. Ve bu karar, Almanya’nın bütün stratejilerinin değişmesi demek oluyor. Yaşanan tüm bu küresel kaos, zaten ülkelerin silahlanma gayretlerini hiç değiştirmemişti. Ukrayna savaşıyla beraber Avrupa’daki pek çok ülke de savunma harcamalarını giderek artıracaktır. Türkiye’nin gelinen bu noktada gelişmeleri iyi değerlendirmesi gerekiyor.

Ülkemizde savunma sanayiinde atılan önemli adımlar, özelikle de 2000 yılından sonra hızlanan ivme ile geldiğimiz nokta, bu konuda yapabileceklerimizin kanıtı. Genç insan kaynağıyla ülkemizin savunma ve güvenlik alanlarındaki gücünü artıracak yeteneklerini geliştirip iyi stratejilerle desteklersek, Türkiye için parlak bir dönem olabilir. Salgın sonrası yeni bir dünya konuşuluyordu, sanırım beklediğimizden de farklı bir dünya olacak.

İKİ YIL ARADAN SONRA ALAÇATI OT FESTİVALİ

Öğrendiğim andan itibaren bana çok iyi gelen, içimi ferahlatan bir haber. Pandemi nedeniyle iki senedir fiilen gerçekleşemeyen Alaçatı Ot Festivali, 24-27 Mart tarihleri arasında 11’inci kez yapılacak. 2019’da 1 milyonu aşkın ziyaretçiyi ağırlayan Alaçatı, bu sene özlemin de etkisiyle daha çok sayıda insanın akınına uğrayacak.

Otları tanıma ve toplama gezilerinden yemek atölyelerine, yabani ot ve bitkilerle beslenme seminerlerinden konserlere birçok etkinlik gerçekleştirilecek. Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran’ın deyişiyle, bu sadece bir yemek festivali değil; bu festival kentlere sıkışan, hızla bozulan hayat şartları nedeniyle bir çıkış arayan, bedenlerini ve ruhlarını iyileştirmeye çalışan insanların şifa reçetesi...

Haberin Devamı

Hiç kuşkusuz, Alaçatı’da Ege otlarının daha çok konuşulmasını sağlayan, bütün bölgeye yararı olan, artık marka olmuş bir festival Ot Festivali. Bu nadide etkinliğimizi önümüzdeki yıllarda mutlaka daha çok anlatmanın yollarını aramalıyız.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder