Janet Huvaj Karantina F.C.
HABERİ PAYLAŞ

Karantina F.C.

Şampiyonlar Ligi'nden, Süper Lig'e, F1'den NBA'e...

Bir sporseverin şu an bunlardan hiçbirini izleme şansı yok. Belki çok kısa zaman önce biri bize gelip hayatımızın baştan aşağı bu derece değişeceğini söylese gülüp geçerdik.

Corona virüs salgınını tüm dünya ile beraber şaşkınlık içinde, kimi zaman korkuya kapılarak gün gün takip ediyoruz.

Bu satırları evde çalışma imkanı olan şanslı kesimden biri olarak, bir o duvara, bir bu duvara bakarak yazıyorum.

#EvdeKal'dığımız şu günlerde - birçoğunuzun muhtemelen izlediği - bir daha izlemenin vakit kaybı olmayacağını düşündüğüm 5 spor filmi seçtim. Bana güven duymazsanız diye de üşenmedim IMDb puanlarını yanlarına ekledim...

Haberin Devamı

Başlayalım:

1- Green Street Hooligans (Yeşil Sokak Holiganları) - IMDb 7,5

Karantina F.C.

Başrollerini Charlie Hunnam ve Elijah Wood'un paylaştığı filmde Milwall ve West Ham United arasındaki ölümcül rekabet, İngiliz usulünce anlatılıyor. Hobbit'ten holigan olur mu derseniz oluyor. Taraftar grubuna sonradan dahil olan Elijah Wood, kendini bir anda sokak kavgalarının ortasıda buluyor.

2- Warrior (Büyük Dövüş) - IMDb: 8,2

Karantina F.C.

Başrollerini Tom Hardy ve Joel Edgerto'nun paylaştığı filmi gerekli zaman aşımı geçtikten sonra genelde bir daha izlerim. (Başrolde Tom Hardy'nin olması ile bir alakası yok...) İzlemeyenlerin mutlaka izlemesi gereken bir dövüş filmi.

3- Damned United (Lanet Takım) - IMDb: 7,5

Karantina F.C.

Başrollerini Michael Sheen ile Jim Broadbent paylaştığı film gerçek bir hikayeye dayanıyor. (Gerçek olaylara dayanan filmlere bayılırım.) Filmde, İngiliz eski futbolcu ve teknik direktör Brian Clough'un Leeds United'ın başındaki 44 günü anlatılıyor. (Filmden bağımsız olarak daha sonra Nottingham Forest takımının başına geçen Cloug, takımına tarihinde ilk ve tek lig şampiyonluğunu yaşattı.)

4- Remember the Titans (Unutulmaz Titanlar) - IMDb: 7,8

Karantina F.C.

Başrolde Denzel Washington var. Bu adam gelip bana "Ev kredisi çekeceğim kefil olur musun?" dese 'Tamam' dermişim gibi bir güven veriyor. Sebebi belki bu filmdir. Film, ırkçı eğilimlerin revaçta olduğu bir zaman ve mekanda lise takımını çalıştırmaya başlayan koçun hikayesini anlatıyor.

5- The Football Factory (Futbol A.Ş.) - IMDb: 6,8

Karantina F.C.

Başrollerde Danny Dyer ile Frank Harper var. Yine İngiliz holiganları yine bir serserilik söz konusu. Maça, stada, stat çevresine hatta maç izlemek için köşedeki kahvehaneye gidemediğimiz şu günlerde bir nebze de olsa gazımızı alır diye düşünüyorum.

Haberin Devamı

Şimdiden iyi seyirler. Herkese sağlıklı günler dilerim. Evde Kal'maya devam edelim.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder