Lara Bayrak Trend alarmı: Miley Cyrus’ın aslan yelesi saçları, Serenay’ın örgüleri
HABERİ PAYLAŞ

Trend alarmı: Miley Cyrus’ın aslan yelesi saçları, Serenay’ın örgüleri

Yeni bir 10 yıl geldi ve beraberinde yepyeni trendleri getirdi! Yeni yılla birlikte yeni saçlar, yeni makyajlar ve yeni moda trendleri için hazırız. Yeni diyoruz ama birçoğu aslında geçmişten geliyor, çünkü moda demek tekerrür demektir. Şimdi karşınıza çıkacak bazı ‘yeni’ trendlere ‘olamaz, demode!’ diyecek kimilerine de ‘bunun moda olmasını bekliyordum!’ diyeceksiniz. O zaman şov başlasın!


Sevinsek mi üzülsek mi: Aslan yelesi geri dönüyor!

Kapaklı pembe Motorola telefonlar ve İspanyol paça kotlar geçmiş trendleri özletse de, bazı trendler var ki asla geri dönmesin isterdik, ne yazık ki döndü…

Haberin Devamı
https://www.instagram.com/p/BxxZLJupr3g/

Eski aile fotoğraflarında rastladığımız, 80’lerin rock gruplarında vazgeçilmez olan ‘aslan yelesi’ saçlar ünlü yıldızlarla birlikte tekrar moda hale geliyor. Kulağa her ne kadar kötü gelse de Halsey, Miley Cyrus, Billie Eilish gibi ünlülerin modern dokunuşlarıyla hiç de fena görünmüyor diyebiliriz. Daha az kabarık, daha ufak dokunuşlarla modernleştirilen aslan yelesi saçları benimser miyiz göreceğiz…

https://www.instagram.com/p/B6_snj3p65P/

Peki aslan yelesi saçlar neden geri döndü?

Ünlü saç tasarımcısı Laurie Heaps’e göre bu yeni on yıl özellikle kadınlar için bir ‘deney yılı’ olacak. ‘Daha özgür hissediyoruz, normları çiğniyoruz ve karşı geliyoruz’ diyen Heaps bu yeni dönemde cesur ve güçlü görünümlerle kadınları güçlendirecek bir rönesans olduğunu söylüyor.

https://www.instagram.com/p/B58xdWFDciX/

Heaps’e göre kadınlar kendilerini ifade etmekte güçlü hissettikçe ‘aslan yelesi’ gibi asi ve güçlü saçlar ortaya çıkmaya devam edecek.

Kahkül her zamankinden daha popüler

Kahkül bu sene sadece alnı geniş olanlar için değil, herkes için bir trend. Özellikle kısa bob kesim saçlarda tercih edilen kahkülde kendinizi sınırlandırmanıza hiç gerek yok.

https://www.instagram.com/p/B7pCtXvgb-R/

Dolgun ve uzun kahkül eğer daha önce yaptırmadıysanız oldukça riskli olabilir ve aylar boyu tel tokayla gezmenize neden olabilir. Bunun yerine daha seyrek ve kısa kahküller tercih edebilirsiniz. Dolgun ve uzun kahküllerin yerine seyrek ve kısa kahküller hem gözlerinize gölge düşürmeyecek hem de günlük kullanımda size zorluk çıkarmayacaktır.

https://www.instagram.com/p/B7lglA9nXPA/

Kahkül deyince düzleştirici de şart gibi gelse de bu kuralları bir kenara bırakın. Özellikle dalgalı-kıvırcık saçlarda özgürce bırakılmış kahküller bi’ harika duruyor.

Haberin Devamı
https://www.instagram.com/p/B36GgNlgESU/

Bunlara sıcak bakmıyor; hem yeniliğe yakın hem de riskten uzak olmak istiyorsanız Kim Kardashian tarzı tek boy ipeksi ve uzun saçlar; yok ben kısa istiyorum derseniz de hafif dalgalanmış modern Bob kesimler tercih edebilirsiniz.

https://www.instagram.com/p/B6_XKGVF6Qh/

Saçlarda alacakaranlığın hafif ışığı

Gelelim renklere… Bu sene için 1 numara gösterilen saç rengi ‘twilighting’ uygulanmış hafif ışıltılı ve doğal saçlar. Yavaş yavaş ünlü yıldızların saçlarında görmeye başladığımız bu yeni boyama tekniğinde daha sıcak tabanlı kahve tonlardaki saça doğallıktan kopmayacak açık renkler, ışıltılar uygulanıyor.

https://www.instagram.com/p/Bz0vzGxJBNz/

Özellikle saçın ön tutamları ya da perçemlere uygulanan açık tonlar kontrast yaratarak harika bir görünüm ortaya koyuyor. Renk konusunda ise sınır yok! Bu teknikle istediğiniz rengi deneyebilirsiniz, tek kural aşırıya kaçmamak; yoğun olduğu kadar doğal bir akış yakalamak.

https://www.instagram.com/p/B5-47aIhBNZ/

Meyve bahçesinden ilham alan bir kızıl

Bu kırmızı saçları oyuna döndüren kişi şüphesiz ki Zendaya oldu. Meyve bahçesi adını verdiğimiz bu kızılı zenginleştiren ise içinde barındırdığı bakır ve kumral tonlar. Yani dümdüz bir kızıl değil bu Zendaya’daki.

Haberin Devamı
https://www.instagram.com/p/B2w0YDlgx5q/

Tabii bu saçı elde etmeden önce saçınızda başka renkler varsa bu renkleri eşitlemeye ve birazda balyaja ihtiyacınız olabilir. Ama uyaralım tüm kırmızı tonlarda olduğu gibi bu kızıl da sık bir bakıma ihtiyaç duyacaktır (üşengeçlere ve kuaför sevmeyenlere tavsiye edilmez)

Yarı yarıya büyük bir zıtlık

Uzun zamandır görülen en marjinal saç rengi trendinin sahibi: Dua Lipa. 2020’lerin en trend saçı olacağı iddia edilen bu yarı yarıya stili kesinlikle dikkatleri üzerine çekiyor.

https://www.instagram.com/p/B5szRunh1Mf/

Koyu tonlardaki altlar ve oldukça açık üstlerin yarattığı zıtlık, en çok da bob kesim saçlara gidiyor. Oldukça özgüvenli bu saç trendi ‘çok bakım gerektirir’ derseniz üst kısımlarda daha doğal renkler tercih edebilirsiniz, tercih sizin.

Elimizde başka hangi renkler var?

Bunlar fazla marjinal ya da bakıma muhtaç geldiyse daha klasik trendler de var elbette. Margot Robbie’nin ikonikleşen hafif doğal diplere sahip platin bir sarısını ya da Priyanka Chopra’nın parlak çikolata kahvesini tercih edebilirsiniz.

https://www.instagram.com/p/B2ubWf4h1rb/

Ama bana göre bu sene jet siyah ya da çilek sarısı denemek için doğru zaman!

Afrika enerjisi

Kestik, boyadık yetmedi biraz da süsleyelim. Bu sene trend olacağının sinyali verenlerden biri de Afrika örgüsü.

https://www.instagram.com/p/B5qlVA2H85u/

Rihanna ile ilgiyi üzerine toplayan afrika örgüsü ünlüler arasında hızla yayıldı. Tabii Beyonce’un Ivy Park x Adidas işbirliği için saçına yaptırdığı özel örgünün de popüler olmasında emeği büyük...

https://www.instagram.com/p/B6ZQX1-Hrzz/

Uzun süreli kullanımının çok sağlıklı olduğunu düşünmesem de süslenmeyi hak eden bir parti veya organizasyon için kesinlikle yaptırılabilir. Araya bir de renkli ek saçlar eklediniz mi güzelliğinden geçilmez…

Serenay’ın örgüleri

Örgü demişken, Serenay Sarıkaya’nın saçı örgülü fotoğrafını görmüşsünüzdür.

https://www.instagram.com/p/B7lZgS7Jdth/

Beğenilerin yağdığı bu saç modeli ile her ne kadar Gigi Hadid’de özendiği iddia edilse de önden iki yana sarkan minik iki örgünün hikayesi yıllar yıllar öncesine, Hollywood yıldızı Sharon Tate’e dayanıyor.

https://www.instagram.com/p/B7jP44Kn9UR/

Once Upon a Time in Hollywood filminde Sharon Tate rolünü canlandıran güzeller güzeli Margot Robbie’de şu sıralar bütün galalara bu saç modeli ile katılıyor.

https://www.instagram.com/p/BxxYFBbnalf/

Sade bir makyajla yüzü harika gösteren bu saç modelini tekrar görmek çok mutlu edici doğrusu.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder