Mehmet Coşkundeniz Adana, karnavalı bekliyor
HABERİ PAYLAŞ

Adana, karnavalı bekliyor

Adana’da bu yıl 10’uncusu yapılacak Portakal Çiçeği Karnavalı için hazırlıklar tam gaz devam ediyor. Karnaval bu yıl çok farklı. 2020’de pandemi nedeniyle online yapılan, geçen yıl da yine pandemi yüzünden sınırlı katılımla düzenlenen karnaval, bu sene 10’uncu yılı olması sebebiyle de çok özel etkinliklere sahne olacak. Neredeyse her yıl katıldığım bu karnavalla ilgili biraz bilgi vermek istiyorum. 23-27 Mart tarihleri arasında düzenleniyor.

Açılış korteji 26 Mart Cumartesi günü. Ayrıca bu yıl bir su korteji de var. Öncelikle etkinlikler şehrin sadece bir köşesinde yapılmıyor. Hemen hemen kentin bütün sokaklarında bir etkinlikle karşılaşabiliyorsunuz. Tenis ve satranç turnuvası, halk koşusu, at yarışı, gastronomi atölyeleri, konserler, halk dansları, portakallı lezzetler yarışması, kostüm yarışması, sergiler, sanat workshopları, etkinliklerden bazıları.

Haberin Devamı

Tüm bu etkinliklere katılımın uluslararası olduğunu da belirtmek gerek. Türkiye’nin ilk ve tek sokak karnavalı olan Portakal Çiçeği Karnavalı’nda tüm etkinlikler ücretsiz. Halk mutlu, esnaf mutlu. Karnaval boyunca mağazalar gece yarısına kadar açık, restoranlarda yer bulmanız imkansız. Sadece Adana’da değil, Mersin’de, Tarsus’ta, İskenderun’da, Gaziantep’te oteller doluyor.

Festivalin fikir babası, düzenleyicisi, TOYOTA CEO’su Ali Haydar Bozkurt’un verdiği bilgiye göre karnavalın bu yıl şehre katacağı ekenomik değer 350 milyon lira civarında. Ben, her yıl olduğu gibi bu yıl da karnavalda olacağım. Baharı yine karnavalla karşılayacağım. Bu eğlenceyi, bu keyfi kaçırmamanızı öneriyorum. Not: Karnavalla ilgili tüm etkinlikleri @nisandaadanada Instagram hesabından takip edebilirsiniz.

KİMSE ONLARIN YERİNE GEÇEMEZ

Füsun Önal’ın 70’lerdeki hit şarkısı ‘Ah Nerede’nin isminden yola çıkarak aynı adla yapılan filmin dizisini çekmeye karar vermişler. Filmde Gülşen Bubikoğlu ile Tarık Akan başroldeydi. Dizide henüz erkek oyuncu belli değilmiş ama kadın oyuncu için Demet Özdemir’i düşünüyorlarmış.

Tarık Akan ile Gülşen Bubikoğlu 1973-77 arası birlikte 9 filmde oynadı. 1975 yapımı ‘Ah Nerede’ bu ikilinin en çok izlenen filmiydi. Bugün hala bir televizyon kanalında filmlerinden biri gösterilse ülkenin büyük kısmı izliyor. Özetle, Demet Özdemir’in işi çok zor. Gülşen gibi olamayacağı kesin. Çünkü bu ikilinin yerine hiç kimse geçemez. Hababam Sınıfı’nın da yeni versiyonları deneniyor ama maalesef olmuyor. Umarım izleyici büyük hayal kırıklığı yaşamaz.

Haberin Devamı

KUZEY ALİ VE NEFES İÇİN

SMA’lı bebeklerin tedavisinin ne kadar masraflı olduğunu biliyorsunuz. Aileleri bebeklerini kurtarmak için çırpınıyor. Tek güvendikleri şey, halktan gelecek bağışlar. Kuzey Ali ile Nefes de SMA’lı bebeklerden. Bu iki bebeğimiz için bir yardım konseri olacak.

6 Mart Pazar günü İstanbul Beylikdüzü West Marina içinde yer alan Mask Beach’te yapılacak bu konserde Anadolu Rock müziğinin güçlü sesi Murat Mermer sahne alacak. Ben de DJ setimle katkıda bulunacağım. Konserin tüm geliri bu iki bebeğimizin tedavisi için bağışlanacak. Alacağınız bir bilet bu çocukların kurtulmasını sağlayabilir. Biletler Biletix’te.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder