Mehmet Coşkundeniz Adım adım ilişki bitirme rehberi
HABERİ PAYLAŞ

Adım adım ilişki bitirme rehberi

İlişkinizde gelecek görmüyorsunuz ve bitirmek istiyorsunuz. Ama buna bir türlü cesaret edemiyorsunuz. Evet zordur, ilişkiler zaman zaman bağımlılık haline gelir. Ama işte kaçınılmaz son gelmişse bitirmekten başka çare de yoktur. Bir ilişkinin bitiş noktasına gelmesi sizin ya da onun başarısız olduğunuzu göstermez.

Çünkü ikiniz de yürütebilmek için çabalamışsınızdır. Ancak duyguların tükendiği noktada yapılacak bir şey de kalmamıştır. Önce sorulara göz atalım.

4 yılık ilişkim artık çıkmaza girdi. Duygusal olarak ikimiz de eskisi gibi değiliz. Birbirimizi insan olarak sevsek de sevgili olarak devam edemeyeceğimizi biliyorum. Peki bunu ona nasıl söyleyeceğim? k HAZAL Korkunç bir kararsızlık içindeyim. Onu çok seviyorum fakat kesinlikle aramızda uyumsuzluk var. Devam edersem mutsuz olacağımı biliyorum. Onu bu ilişkinin bittiğine nasıl ikna ederim?  BERKE

Haberin Devamı

ŞİMDİ, ADIM ADIM İLİŞKİYİ BİTİRMEYE DOĞRU YOL ALALIM

1. ADIM: SEBEPLER

Başkasına mı aşık oldunuz? Eski heyecanınız bitti mi? Evlenmek istiyorsunuz ama sevgiliniz sizinle aynı görüşte değil mi? Bunların hiçbiri bahane değil, önemli sebepler. Ama geçici bir heyecan için bitiriyorsanız, pişman olursunuz.

2. ADIM: KARARLILIK

Artık, “Acaba?” soruları aklınızdan çıkmalı. Çünkü sevgilinizin karşısına ayrılık konuşması yapmak için oturduğunuzda kararlı olmanız gerekiyor. O noktada sevgilinizin sözlerine dayanamayıp geri adım atarsanız, her şeyi başa sararsınız.

3. ADIM: NEZAKET

Sevgilinizle ayrılık konuşmasını pozitif şekilde yapmalısınız. Onu suçlayarak, yaptığı ya da yapmadığı şeyleri sıralayarak bir şey elde edemezsiniz. Nazikçe ayrılma sebeplerinizi anlatın. Başka bir ilişkide çok daha mutlu olabileceğini de ekleyin.

4. ADIM: CEVAPLAR

“Başka birisi mi var?” sorusu gelirse dürüstçe cevap verip vermemek sizin tercihiniz. Ama ben biliyorum ki, böyle bir cevap onur kırıcıdır. Onun yerine, “İkimizin de hayatında başkaları olacak. Emin ol, ilişkimizin bitme sebebi başkası değil” deyin.

5. ADIM: TEŞEKKÜR

İlişkinizin ne kadar sürdüğü önemli değil. İster 3 ay, ister 3 yıl veya daha fazlası... O günlerdeki mutluluk kaynağınızın sevgiliniz olduğunu unutmamalısınız. Yaşadığınız o mutlu günler için ona teşekkür edebilirsiniz.

Haberin Devamı

6. ADIM: DİK DURUŞ

Ayrılık sonrası mesajlar atılacak, özlemler başlayacak, görüşme isteği yoğunlaşacak. Her durumda dik durmalısınız. Bununla başa çıkmak zorundasınız. Bitmesini istediniz ve bitti. Öyleyse artık bunu sorgulamak yerine yeni hayatınıza adapte olmalısınız.

7. ADIM: SESSİZ KALMA

Ayrıldığınız duyulduğunda meraklı arkadaşlar, dostlar, akrabalar bunun nedenlerini sorgulayacaktır. Başkalarına sevgilinizi kötülemeyin. Bu tür sorulara sadece, “İkimiz de yürütemeyeceğimizi anladık ve arkadaşça ayrıldık” deyip geçin.

8. ADIM: ACIMA

Zaman zaman attığı mesajlarla, sizi unutamadığını, bir şans daha istediğini söyleyebilir. Siz de acıma duygusuyla belki onunla buluşmak isteyebilirsiniz. Sakın bunu yapmayın. Birine acıma duygusuyla yaklaşmak, ona yapacağınız en büyük kötülüktür.

9. ADIM: HASSASLIK

Hayatınıza başka biri girebilir. Lütfen bunu, eski sevgilinizin gözüne sokmayın. Bu konuda hassas davranın. Yeni flörtünüzle çektirdiğiniz fotoğrafları en azından bir süre sosyal medyadan paylaşmayın. Çünkü o sizi takip ediyor.

Haberin Devamı

10. ADIM: YENİ HAYAT

Zorlu bir süreci bitirmek üzeresiniz. Artık onunla tüm bağlantınızı kesmelisiniz. Sosyal medyada takip etmemeli, gerekirse engellemelisiniz. Attığı mesajlara cevap vermemeli ve onu yokluğunuza alıştırmalısınız.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder