Mehmet Coşkundeniz Affetmeden önce bu yazıyı okuyun
HABERİ PAYLAŞ

Affetmeden önce bu yazıyı okuyun

Haberin Devamı

İnsan bazen sevgilisinin ya da eşinin yaptığı bir hatayı affetme konusunda kararsız kalabilir. Evet, bu zor bir karardır. O zaman affederken dikkat etmeniz gereken noktalara bir göz atalım...

1 - Affetmek, “Büyüklük bende kalsın” düşüncesiyle yapılmamalı. Affettiğiniz kişinin hayatı boyunca size minnet duymasını beklemeyin.

2 - Karşınızdaki kişinin af dilerken eğilip bükülmesini istemeyin. Samimi olup olmadığına bakın, şekle takılmayın.

3 - “Hele bir sürünsün de öyle affederim” diyerek intikam yoluna gitmeyin. Bu durumda af dileyen kişiyi de umutsuzluğa itersiniz.

4 - Affederken hafifletici sebepler aramaktan vazgeçin. Bu sebepler sizin affetmenizi kolaylaştıran etkenler gibi gelir. Ama gerçeğin öyle olmadığını öğrendiğinizde yeniden yıkım yaşarsınız.

5 - O size istediği kadar “Söz veriyorum bir daha asla olmayacak” desin. Hepimiz insanız ve ne yazık ki hatalardan ders almayı bilmiyoruz. Aynı hataları tekrarlayabiliyoruz.

6 - Sevgilinizin hatasını ne kadar çok kişiye duyurursanız affetmeniz de o kadar zorlaşır. Bu kez, “Şimdi benim hakkımda ne düşünecekler?” ikilemiyle karşı karşıya kalabilirsiniz.

7 - “Affetme konusunda kesin karar veremediyseniz affetmiş gibi yapmayın. Bugün affedip, yarın bundan vazgeçmek hoş bir davranış değil.

8 - Affettikten sonra artık her kavgada hatasını yüzüne vurmayın. O da içten içe kin beslediğinizi düşünür ve “Ne yapsam olmuyor” diyerek sizden uzaklaşır.

9 - Affetmek için sizin seviyor olmanız yetmez. Onun da sizi sevdiğine inanmalısınız. Sevmediğiniz birini affetmek pişmanlık duygusu yaratır.

10 - Her şey bir yana, şiddet, aşağılama, sürekli yalan söyleme gibi büyük hataların affedilmemesi gerektiğini bir kez daha hatırlatayım.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder