Mehmet Coşkundeniz Aklın hâlâ eski sevgilinde mi?
HABERİ PAYLAŞ

Aklın hâlâ eski sevgilinde mi?

Geçmişteki bir ilişkiyi atlatmanın en kolay yollarından birinin yeni bir ilişki olduğu söylenir. Kaybedilen bir aşkı, yenisiyle değiştirme girişimi diyelim biz buna. Ancak 'toparlanma ilişkisi' diyebileceğimiz bir durum içinde de olabilirsiniz. Aklınız eski sevgilinizde, bedeniniz başka bir ilişkinin içinde. Durum gerçekten öyle mi? İşte bunu anlamanın 10 yolu.

1- KARŞILAŞTIRMA: Yeni ilişkinizin her küçük detayını geçmiş ilişkinizle karşılaştırıyor musunuz? Bu durum geçmişteki ilişkinizden kopamadığınızın en büyük göstergesi. Aslında bu karşılaştırma hiçbir sonuç vermez. Çünkü artılar ve eksiler aşkta asla çalışmaz, dürtüler ve duygular işe yarar. Hiçbir sonuca varamadığınız gibi, yeni ilişkinizden de uzaklaşırsınız.

Haberin Devamı

2- RASTLAŞMA DÜŞÜNCESİ: Eski sevgilinizle tesadüfen karşılaştığınızda ne yapacağınızı düşünüyor musunuz? Bunun harika bir şey olduğunu düşünebilirsiniz. Belki ayaküstü bir sohbet, belki dostça bir kucaklaşma. Aslında düşündüğünüz şey onunla ayaküstü de olsa birkaç dakika geçirebilmek. Çevreye aksini söylüyor olsanız bile siz hâlâ eski sevgilinize aşıksınız.

3- HAKKINDA KONUŞMAK: Arkadaşlarınızla, hatta yeni sevgilinizle eskisi hakkında konuşuyor musunuz? Eskiler hakkında konuşmak, anılarla iletişim kurmanın bir yoludur. Bir başkası eski sevgilin hakkında konuşursa, bu kabul edilebilir. Ama herhangi bir sohbette konuyu eski sevgilinize getirmenin yollarını arıyorsanız, geçmişten bir adım bile uzaklaşamamışsınız demektir.

4- HAYAL ETMEK: Eski sevgilinizle yeniden bir tatilde olmayı, bir restoranda oturmayı hayal ediyor musunuz? Eski sevgilinizle birlikte vakit geçirmeyi içeren senaryoları kafanızda kuruyorsanız ya da ikinizin tekrar birbirinize aşık olduğu bir fanteziyi kafanızda yaşıyorsanız kesinlikle yenisiyle devam etme konusunda bir karar vermeniz gerekir.

5- İNTİKAM HİSSİ: Yeni sevgilinizi, eskisine "Senden daha iyi birini buldum" mesajını vermek amacıyla mı hayatınıza soktunuz? Bu, eski sevgilinin dikkatini çekmek için sana göre iyi bir yol olabilir. Ama bilmelisiniz ki, bunu öğrenen eski sevgiliniz koşarak size gelmeyecektir. Zaten böyle yapıp da kendini bu kadar küçük düşürecek biri, bırakın eskide kalsın.

Haberin Devamı

6- STALK'LAMA: Eski sevgilinizin sosyal medya hesaplarını fake bir isimle takip ediyor musunuz? Eğer bunu yapıyorsanız 'takıntılı bir aşık' durumuna ya düştünüz ya da düşmek üzeresiniz. Ortak arkadaşlarınızın hesabından önünüze düşen paylaşımlar olabilir. Ama her gün birkaç kez onun hesaplarına girip ne yaptığını kontrol ediyorsanız, bir uzmana görünün.

7- ARKADAŞLAR: Birlikteyken edindiğiniz bazı ortak arkadaşlarınıza onun hakkında sorular soruyor musunuz? Bu tarzda sorular sorup aldığınız cevaplar da sizi heyecanlandırıyorsa geçmişle bağınız asla kopmamış demektir. Aldığınız cevaplar bazen sizi üzebilir de. Sizin duymak istediğiniz şey "Durumu çok kötü" sözüdür. Ama o sözü hiç duyamazsınız çünkü keyfi yerindedir.

8- CİNSELLİK: Ayrılmış olsanız bile onunla son bir kez buluşup sevişmek istiyor musunuz? İlişkilerde bu duruma 'veda seksi' deniyor. Hayatınızda biri varken böyle bir şeyi yapmak, bırakın yapmayı düşünmek bile ihanete girer. Başka biriyle seks yapmayı düşünürken yeni sevgilinizle asla mutlu olamazsınız. İyisi mi, siz bu yenisinden de vazgeçin, bir süre yalnız kalın.

Haberin Devamı

9- EKSİKLİK: İyi bir çift olsanız bile zaman zaman hayatınızda boşluklar olduğunu ve bunların bir türlü dolmadığını düşünüyor musunuz? Eğer öyleyse, şu anki sevgilinizi kalbinizdeki boşluğu doldurmak için seçmişsiniz ama başarılı olamamışsınız. Sadece kendinizi değil karşınızdaki insanı da mutsuz ediyorsunuz. Cesaret edip bitirin.

10- GERİ DÖNÜŞ: Eski sevgiliniz şu an geri gelip yeniden başlamak istediğini söylese hayatınızdaki kişiden vazgeçer misiniz? Başka biriyle çıkabilirsiniz ama yıllar sürse bile eskisinin bir gün geri dönebileceğini ummak ondan hiçbir zaman vazgeçmediğinizi gösterir. Bir hatırlatma; dönse bile eski tutkuyu asla yakalayamazsınız.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder