Mehmet Coşkundeniz Aldatanı ben de aldatmalı mıyım?
HABERİ PAYLAŞ

Aldatanı ben de aldatmalı mıyım?

Henüz 2 yıllık evli olmama rağmen aldatıldım. Eşim bunun bir anlık hata olduğunu söyledi, defalarca özür diledi. Ben de özrünü kabul ettim ama içim intikam hissiyle dolu. Benim yaşadığım şeyleri onun da yaşamasını istiyorum. Aklımdan sürekli bir eğlence yerine gidip orada tanıştığım erkekle birlikte olmak geçiyor. Sizce böyle bir intikam beni rahatlatır mı? ● ŞEYMA

Hayır rahatlatmaz, Üstelik daha da rahatsız eder. Çünkü bu kez kendine olan saygını da yitirirsin. Aldatılma olayında yaşadığın travmanın ne kadar büyük olduğunu anlayabiliyorum. Eşini affetmişsin ama bu sorunu kendi içinde çözememişsin.

Haberin Devamı

Biriyle birlikte olmak, senin bu sorununu çözmeyeceği gibi içinden daha da çıkılmaz bir duruma sokacak. Yapman gereken şey bir uzmandan profesyonel yardım almak. Gidip her şeyi anlatmak ve onun göstereceği tedavi şeklini uygulamak zorundasın. İnan bana birçok kişi aldatıldıktan sonra intikam için adımlar atıyor ama sonra hepsi pişman oluyor.

Sevgim birden nefrete dönüştü

Aldatanı ben de aldatmalı mıyım

12 yıllık evliyim. Aslında son 6 aya kadar pek bir sorunumuz yoktu. Fakat nedense bende değişimler başladı. Eşimin yaptığı her şey gözüme batar oldu. Evliliğimizin ilk yıllarında bana çok kötü davranmış hatta birkaç kez tokat da atmıştı. O zamanlar bunu affetmiştim. Şimdi ise sürekli o günler aklımda. Sevdiğimi sandığım eşimden şimdi nefret ediyorum. Ayrılmalı mıyım? ● YALNIZLIK

Belli ki içinize attığınız her şey, bir patlama noktası bulup dışarıya çıkmış. Zamanında konuşulmayan her sorun ne yazık ki işte böyle yıllar sonra da olsa insanın karşısına çıkıveriyor. Eşinizle bu konuları hiçbir ayrıntısını atlamadan konuşmanız gerekiyor.

Onu dinlemeden, sorununuzu anlatmadan alacağınız her karar sizi yanlış yola sürükleyebilir. Bir evlilik için olmazsa olmaz koşullardan biri sevgi bağıdır. Sevgi bağı zaman zaman zayıflasa bile birkaç dokunuşla yeniden güçlendirilebilir. Önce iletişim kurmanızı, daha sonra tekrar düşünmenizi tavsiye ediyorum. Karar vermek için acele etmeyin.

Terk edip gitti, 'Arkadaşım ol' diyor

Aldatanı ben de aldatmalı mıyım

4 yıllık sevgilim beni terk etti. Kendi söylediğine göre başkası yokmuş, artık heyecanı ve sevgisi tükenmiş. İçim yandı, ciğerim parçalandı. Üstelik bana bir de “Ayrılsak da arkadaş kalalım” diyor. Böyle bir şey mümkün mü? Ben ona hâlâ çok aşığım. Onu bir arkadaş olarak görebilecek miyim bilmiyorum. Ama bir yandan da tamamen kopmak istemiyorum. Ne yapacağım? ● HAYAT

Haberin Devamı

Sevgilinle arkadaş olmaya kalkarsan iki yüzlü davranmış olursun. İnsan aşık olduğu kişiye sadece arkadaşça davranabilir mi? Davranırsa rol yapıyor demektir. Ayrılan iki kişinin arkadaş olabilmesi için her iki tarafın da duygularının bitmiş olması gerekir.

Oysa sen hâlâ aşıksın. Aşık olduğun biriyle arkadaş olamazsın. Sevgilinin duygularının bitmesini normal karşılamalısın.Yani duyguları zaman içinde azalmış ve bu noktaya gelmiştir. Her ne kadar başkasının olmadığını söylese de duygularının azalmasında başka birinin etkisi olabilir. Şimdi artık bu ilişkinin bittiğini kabul edip önüne bakmalısın.

Bu uyumsuzluk bir gün geçer mi?

Aldatanı ben de aldatmalı mıyım

2 yılın ardından sevgilimle bakış açılarımızın ve hayattan beklentilerimizin bambaşka olduğunu fark etmeye başladım. Ben tez canlı, atik, istediği şeyler için mücadele etmeyi seven biriyim. O ise her şeye “Boş ver” diyen, umursamaz ve beni isteklerime saygısızca yaklaşan biri. Artık onunla geleceğimizin olamayacağını düşünmeye başladım. Ama bırakıp gidemiyorum. ● ELİF

Haberin Devamı

Öneli bir sorun. Uzun soluklu ilişkilerde uyumsuzluk ne yazık ki ilişkinin bitmesine sebep oluyor. Sevgililer birbirlerinin hayallerine, planlarına önem verir. Sevgilisinin hayallerini gerçekleştirmesi için elinden geleni yapar.

Madem yapmıyor, sevgilini karşına alıp yapmak istediklerini, hayallerini anlatmalısın. Bunları mutlaka hayata geçirmek istediğini söylemelisin. Hatta söylerken, “Ben bunları yaparken yanımda olursan dünyanın en mutlu insanı olurum. Ama engellersen o zaman da beni dünyanın en mutsuz insanı haline getirirsin” demelisin.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder