Mehmet Coşkundeniz Alkışlar onlara
HABERİ PAYLAŞ

Alkışlar onlara

Koronavirüs sürecinde hepimiz sağlık çalışanlarına şükranlarımızı sunduk, her gece 21.00’de balkonlara, camlara çıkarak alkışladık. Sonuna kadar hak ettiler, alkışlarımız devam ediyor. Ama takdiri, alkışı hak eden başka kesimler de var. Bugün bir minnet borcu olarak bu köşeyi onlara ayırıyorum.

MARKET ÇALIŞANLARI

Marketler sabah 10.00’dan 20.00’ye kadar açık. Başta kasiyerler olmak üzere tüm market çalışanları her gün yüzlerce kişi ile temas ediyor. Biz market hizmetini aksamadan onlar sayesinde alıyoruz. Sağ olun, var olun.

Haberin Devamı

KARGO ÇALIŞANLARI VE KURYELER

İnternet üzerinden aldığımız her şeyi evimize kadar getiriyorlar. Taşıdıkları paketler de virüs açısından riskli, gittikleri evlerde ürünü teslim ettikleri kişiler de. Buna rağmen biz evimizden çıkmayalım diye onlar canla başla çalışıyor. Üstelik şunu unutmayalım, Ekonomi tamamen online sistem üzerine döndü. Kargo çalışanları ve kuryeler olmasa bu çark dönmez. Takdiri dibine kadar hak ediyorlar.

BELEDİYE İŞÇİLERİ

Başta temizlik işçilerini alkışlıyoruz. Hiçbir aksama olmadan çöplerimizi topluyorlar. Sonra çeşitli birimlerde çalışan ve sokakta olmak zorunda olan belediye işçilerini alkışlıyorum. Ben Beşiktaş’ta oturuyorum. Bu süreçte belediye hizmetlerinde hiçbir aksamanın olmadığını görüyorum, kendi belediyeme de teşekkür ediyorum.

TOPLU TAŞIMA VE TAKSİ SÜRÜCÜLERİ

Belediye otobüs seferleri azalmış olsa da hâlâ İstanbul’da insanlar toplu taşıma araçlarını kullanıyor. Otobüs şoförleri belki de günde binlerce kişiyi taşıyor. Yani risk grubunun en başında. Benim yıldızım taksi şoförleriyle pek barışık değildir. Onlar da teşekkürü hak ediyor. Tüm sürücülere şükran borçluyuz.

MAHALLE BAKKALLARI

Sayıları azalmış olsa da, hâlâ varlar ve iyi ki varlar. Birçok yevmiyeli çalışan bu aralar iş yapamıyor ve elbette gelirleri de yok denecek kadar azaldı. Mahalle bakkalları tam da bu süreçte veresiye ile bu insanların evlerinde tencerenin kaynamasını sağlıyor.

FIRIN ÇALIŞANLARI

Türkiye’nin en önemli yiyeceğidir ekmek. Biz evdeyiz ama fırın çalışanları her gün daha güneş doğmadan işlerinin başında oluyor. Soframızdaki bereketi biraz da onlara borçluyuz.

Haberin Devamı

ÖĞRETMENLER

Online eğitim sisteminde öğretmenlere çok iş düşüyor. Çocuklarımız evde, bilgisayar ya da TV başında derslerini takip ederken öğretmenler okula gidip o dersleri canlı olarak veriyor. Her zaman fedakarlık yapan öğretmenlerimiz bu kez salgırn riskini de göze alarak çocuklarımıın eğitimi aksamasın diye uğraş veriyor. Haklarını ödeyemeyiz.

ÖZEL GÜVENLİK GÖREVLİLERİ

Evlerimizin bulunduğu siteleri, işyerlerimizi, çalıştığımız kurumları koruyan özel güvenlik görevlileri de işlerinin başında. Çok az paralara çok uzun saatler çalışan bu emekçi arkadaşlarımızı yürekten alkışlıyorum.

POLİS, JANDARMA VE ASKER

Asayişi sağlayan, toplum düzenini bozanları yakalayan, koronavirüsü fırsat bilip yoksul vatandaşı dolandırmaya kalkan ya da fahiş fiyatla mal satan fırsatçıları enseleyen, evden çıkamayan vatandaşların market alışverişini yapıp kapısına kadar getiren polisimiz jandarmamız. Size minnettarız. Ve tabii ki eller tetikte sınırlarımızı bekleyen, vatani görevini yerine getiren, ülkemizin varlağı için gözünü kırpmadan canını vermeye hazır Mehmetçiklerimiz. Size alkış yetmez, gönlümüzdesiniz...

Haberin Devamı

VE DİĞERLERİ...

Tüm bunların yanında tüm üretim tesisini maske yapılması için Sağlık Bakanlığı’na tahsis eden Vakko’ya, otellerini sağlık çalışanlarına ücretsiz açan Divan Otelleri ile The Marmara Otelleri’ne, hastanelere çamaşır ve kurutma makineleri gönderen, solunum cihazı üretenlere Arçelik’in alt yapısını sunan, Ford Otosan ile maske üretmeye başlayan Koç Grubu’na, İstanbul Valiliği ile birlikte yardım kampanyası yaparak onbinlerce aileye erzak kolisi gönderen Haluk Levent’e, kapalı olduğu günler boyunca kira almayacak olan AVM’lere de gönül dolusu alkışlar...

Sıradaki haber yükleniyor...
holder