Mehmet Coşkundeniz Arkadaşım yeni sevgilim olur mu?
HABERİ PAYLAŞ

Arkadaşım yeni sevgilim olur mu?

Bugüne kadar arkadaştınız. Ortamlarda birlikte çok eğleniyordunuz ve hatta birbirinizin bazı sırlarını bile biliyordunuz. Sonra bir şey oldu ve farklı duygular devreye girdi.

Birbirinize de açıldınız ve artık arkadaşlığın bir adım ötesine geçmeye karar verdiniz. Şimdi buluşacaksınız ama bu kez arkadaşça değil, sevgili adayı olarak. Bu ilk buluşmanın gerginliğini azaltmak için size bazı önerilerim var.

DÜNYANIN SONU DEĞİL

Bugüne kadar el şakası bile yaptığın o erkek ya da kadın artık sevgilin olacak. Kendini biraz garip hissedebilirsin. ‘Friends’ dizisinde önce sıkı arkadaş olan Rachel ile Ross’un ilk öpüştükleri zaman kahkahalarla güldükleri o bölümü hatırla.

Haberin Devamı

Çünkü bu durum onlara çok garip gelmişti. Onlar bunu aştı ve sevgili olmayı başardı. Ama sevgili olmadıkları dönemde de arkadaş kalmayı başardılar. Yani, ilk buluşmadan sonra sevgili olarak devam etmeyebilirsiniz. Ama bu dünyanın sonu değil

1-0 ÖNDE BAŞLIYORSUNUZ

Bir kere arkadaşsınız ve birbirinizi tanıyorsunuz. Hassasiyetlerinizi biliyorsunuz. Bir araya geldiğinizde rahat konuşabiliyorsunuz. Bundan asla vazgeçmeyin. Bu sizin en önemli avantajınız.

DEĞİŞİMİ ANLATIN

İlk buluşmada duygularınızın nasıl değiştiğini, bunu neyin tetiklediğini birbirinize anlatın. Onu ilk kez arkadaşlığın ötesinde gördüğünüz zamanı söyleyin. Bu sizin ilk andaki en romantik konuşmanız olacaktır.

BEKLENTİLER ZARARLIDIR

Daha ilk buluşmada, “Ama ben ciddi bir ilişki istiyorum” gibi artık modası çoktan geçmiş kavramları kullanmayın. Beklentiler zarar verir. Akışına bırakın. Zaten zaman, sizin iyi bir sevgili olup olmadığınızı gösterecektir.

HİÇ BİLMEDİĞİ ŞEYLER

Arkadaşken birbirinizin birçok şeyini biliyor olabilirsiniz. Ama mutlaka size özel kalmış bir şeyler vardır. İlk buluşmada o güne kadar birbiriniz hakkında bilmediğiniz bir şeyleri anlatın. Bu sizi yakınlaştıracaktır.

YAKIN TEMAS

İlk buluşma için nereye gitmiş olursanız olun, birbirinize yakın durmaya özen gösterin. Bugüne kadar birbirinize çok kez dokunmuş olabilirsiniz ama onlar hep arkadaşçaydı. Bu kez durum farklı. Dokunmak heyecanlanıp heyecanlanmadığınızı da gösterecektir.

Haberin Devamı

KURALLAR KOYMAYIN

Toplumun erkek ya da kadına yüklediği kuralları bir tarafa atın. “Ben sevgilimden (eşimden) şöyle davranmasını beklerim” gibi abuk subuk cümleleri sakın kullanmayın. Siz birlikte çok eğlendiğiniz için sevgili olmayı deniyorsunuz. Baskı kötüdür.

KEŞFE ÇIKIN

İlk buluşma dediğimiz şey ille bir masada oturup yemek yemek değil. Arkadaşken hiç gitmediğiniz yerlere gitmeyi deneyin. Hatta mümkünse uzak yerleri keşfedin. Birlikte keşfetmenin tadı romantizmi tetikler.

SAKIN DAĞITMAYIN

Daha önce arkadaş grubuyla gittiğiniz mekanlarda “Nasılsa bana sahip çıkarlar” deyip dağıtmış olabilirsiniz. Ama şimdi sırası değil. Unutmayın ki birbiriniz üzerinde iyi izlenim bırakmak zorundasınız.

ASLA DEĞİŞMEYİN

Sevgili olacaksınız diye sizi siz yapan özelliklerden asla vazgeçmeyin. Espriliyseniz yine öyle olun. Elbette artık ona el şakası yapmayın ama bu meseleyi ciddi bir iş olarak da görmeyin.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder