Mehmet Coşkundeniz 'Aşk bombası'nı nasıl anlarız?
HABERİ PAYLAŞ

'Aşk bombası'nı nasıl anlarız?

İlişkinin başında sizi aşk bombardımanına tutan ama daha sonra tıpkı aniden girdiği gibi aniden hayatınızdan çıkan ve sizin büyük bir hızla duvara çarpmanıza sebep olan sevgiliyi nasıl tanırız? Önce bu konuyla ilgili gelen sorulara bakalım.

Sosyal medyada yaptığım paylaşımlara yüzlerce beğeni atan, beni mesajlara boğan, daha görüşmeden aşkını haykıran adam, ikinci buluşmadan sonra ortadan kayboldu. Benim dengemi alt üst etti. Neden böyle yapıyorlar? HALE

İlk bir ay her şey mükemmeldi. Bana kendimi bulutların üzerinde hissettirdi. Sonra ne olduysa oldu, kendini çekti, uzaklaştı. Ağzından sevgi sözcüklerini düşürmeyen adam gitti, yerine nemrut, lanet biri geldi. Bu benim suçum mu? SELEN

Haberin Devamı

Aşk bombasını nasıl anlarız

ŞİMDİ GELELİM BU AŞK BOMBACILARINI NASIL TANIYACAĞIMIZA...

1-HER ŞEY ÇOK HIZLI GELİŞİR

Daha tanıştığınız gün gelecek planları yapmaya başlar. “Seni seviyorum”lar, “Sensiz yaşayamam”lar, “Hiç kimseyi bu kadar sevmedim”ler havada uçuşur. Bir an önce aileleri tanıştırmak ister. “Fazla uzatmayalım, evlenelim” der.

2-HEDİYE YAĞMURU

Kamyon kamyon güller, pahalı takılar, elbiseler, çantalar, ev eşyaları, yurt dışı seyahatleri... Tüm bunlar size tatlı jestler gibi gelebilir ama aslında değildir. Aşk bombacısı, bu hediyelerle sizi kendisine borçlu hissettirmeyi amaçlamaktadır.

3-MESAJLARA BOĞMAK

Gün içinde gerek iletişim araçlarıyla, gerek sosyal medyadan mesaja boğar. Paylaştığınız her şeye yorum yapar. Sizi öyle takip eder ki; “Demek şu an arkadaşlarınlasın” diye bir de trip atar. Ayrıca işiniz olup olmadığına bakmaksızın sürekli görüşmek ister.

4-EN İYİ SİZSİNİZ

Size öyle iltifatlar eder ki; kendinizi dünyanın en iyi, en erişilmez, en sevilmeye değer insanı olarak hissedersiniz. Her ortamda, her yerde sizi metheder. Bunu yapmasındaki amaç da “Senin değerini benden başka kimse bilemez” fikrini aşılamaktır.

5-BAŞKALARI HEP KÖTÜ

Size her zaman en iyiyi ve en doğruyu yaptığınızı söyler. Siz hiçbir şey için suçlu değilsinizdir, etrafınızdaki kişiler kötüdür. Hatta geçmiş ilişkilerinizi de öğrenip, eski sevgililerinizi kötüler ve onların sizin kıymetinizi bilemediğini anlatır.

Haberin Devamı

6-TUTARLI DEĞİLLERDİR

Söylediği bir şeyi çürütürseniz anında dönüş eğilimindedir. Hiçbir duruşu yoktur. Prensip kelimesinin yanından bile geçmez. Onun için aslolan narsist kişiliğini beslemektir. Bunun için de her şeye ‘Eyvallah’ diyebilir.

7-KENDİLERİNİ ÖVERLER

Size aldıkları hediyeleri, yaptıkları jestleri, ettikleri iltifatları her zaman kendi lehine kullanır. Bunları sık sık hatırlatarak “Senin için en iyi seçenek benim” demeye getirir. Sadece size değil, başkalarına karşı da iyi olduğunu belirtmeye çalışır.

8-KİMSEYİ ÖNEMSEMEZLER

Başkalarına karşı iyi olmadığı ise küçük gözlemlerle ortaya çıkar. Gittiğiniz restoranda garsona, hizmet veren bir valeye, mağazadaki tezgahtara, kısacası sizin dışınızdaki herkese bir pislik gibi davranır.

9-AŞIRI KORUYUCULUK

Sanki siz tek başınıza hiçbir şey yapamayacakmışsınız gibi davranır. Bunu da “Seni dünyadaki kötülüklerden koruyorum” kisvesi altında sürdürür. Ama asıl amacı kişiliğinizi baskılamak ve sizi kendisine muhtaç hale getirmektir.

Haberin Devamı

10-ARKADAŞLARIN UYARISI

Sizin görmediğiniz bu aşırılıkları arkadaşlarınız ya da aileniz mutlaka görür. Bu yüzden, çevrenizdeki birileri size “Bu insana dikkat et, abartılı davranıyor” dediğinde dikkate alın. Büyük olasılıkla onlar ‘aşk bombardımanı’nı fark etmiştir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder