Mehmet Coşkundeniz Aşk Doktoru'ndan 10 soruluk test: Bu ilişki yürür mü?
HABERİ PAYLAŞ

Aşk Doktoru'ndan 10 soruluk test: Bu ilişki yürür mü?

Sevgilinizle artık ilişkinizi belirli bir noktaya taşımak istiyorsunuz? Belki evlilik, belki uzun soluklu beraberlik. İlişkinizin ilk aşamalarında aşk damarlarınızda dolaşırken pek de dikkat etmediğiniz konular, bir sonraki aşamada sizi rahatsız edebilir. Yani aşktaki çatışmalar sizi kamçılar ama uzun soluklu ilişkideki atışmalar büyük sıkıntı verir. Bu yüzden işte o aşamaya gelmeden önce yanıtlamanız gereken sorular var. Bu soruları yanıtlayın, puanları toplayın ve ne kadar uyumlu olduğunuzu görün.

Haberin Devamı

1. TEK BAŞINA YAPMAKTAN MUTLU OLDUĞUN ŞEYLERDEN ÖDÜN VERİR MİSİN?

Örneğin, sevgilin “Bu hafta sonunu da beraber geçirelim” dediğinde fanatiği olduğun takımın maçına gitmekten vazgeçer misin? Ya da her ay yaptığınız kız kıza toplantınızı sevgiliniz için eker misin? “Evet” ise 10 puan yazın.

2. HAKLI OLSAN BİLE ONU ÜZMEMEK İÇİN ALTTAN ALIR MISIN?

Önemli olan senin ya da onun haklı olması değil. Tek haklı olan ilişkiniz. İşte bu düşünceyle davranıp, tartışmanın kazananı olmak yerine “Sevgilimin üzülmemesi, kırılmaması daha önemli” diyebilir misin? Olumlu yanıt veriyorsan bir 10 puan daha.

3. MECBURİ AYRILIK YAŞANIRSA ONU BEKLER MİSİN?

Her anı birlikte geçiren sevgililer olabilirsiniz. Ama hayat bu, iş var, tayin var, askerlik var... Böyle bir zorunlu ayrılıkta beklemeyi mi tercih edersin yoksa kendi yoluna mı bakarsın? “Beklerim” diyorsan 10 puan yaz.

4. GEÇMİŞTEKİ İLİŞKİLERİ SENİ RAHATSIZ EDİYOR MU?

İkiniz de birbirinizin ilk sevgilisi değilseniz, hayatınıza daha önce birileri mutlaka girmiştir. Bunu birbirinize sorabilirsiniz de, sormayabilirsiniz de. O size kalmış. Ama anlattığında rahatsızlık duyup duymaman önemli. Duymuyorsan, yaz bir 10 puan daha.

5. ONA HER KONUDAMUTLAK DÜRÜSTLÜK GÖSTEREBİLİRMİSİN?

Bir ilişkinin yürümesi için dürüst olmak şart. Ancak buradaki dürüstlük, mutlak bir dürüstlük olmalı. Yani ne olursa olsun, kıvırmadan ona her zaman doğruyu söyleyeceğinden emin misin? Eminsen, 10 puanı hak ettin.

6. KARARLARI KÖTÜ OLSA DA ARKASINDA DURUR MUSUN?

Sevgililik, birbirinin tarafı olmaktır. Bazen sevgilin senin de onaylamadığın kararlar verebilir. Onu uyarabilirsin ama sevgilin yine de kararını uygulamak isteyebilir. İşte bu kritik anlarda ne olursa olsun onun arkasında olabilecek misin? ‘Evet’in değeri 10 puan.

Haberin Devamı

7. SEVGİLİN AİLENLE YA DA ARKADAŞLARINLA TERS DÜŞERSE KİMİN TARAFINDA YER ALIRSIN?

Bu testin en kritik sorusu. Bu sorunun yanıtı, ilişkinizin hangi aşamada olduğunu, aranızdaki bağın ne kadar güçlü ya da zayıf olduğunu gösterecek. ‘Ya ailen, ya ben’ değil bu durum. Herhangi bir konuda anlık ters düşmelerde sevgilini savunur musun? Olumlu yanıt 10 puan.

8. MADDİ SIKINTILARDA ONA YARDIM EDER MİSİN? YA DA ONDAN YARDIM ALIR MISIN?

Çiftler arasındaki en zor problemlerden biri. Çünkü hiçbirimiz sevgilimizden öyle maddi yardım isteyemeyiz. Ama o istemese de böyle bir durumu algıladıysak eğer nasıl davranmamız gerek? Ya da bize yardı etmek istediğinde ne yapmalıyız? Sorulara yanıtın ‘Evet’se 10 puan.

9. O YANINDA OLMADIĞINDA BAŞKASININ GÖSTERDİĞİ İLGİYE KARŞILIK VERİR MİSİN?

Haberin Devamı

Buna ‘sosyal flört’ de diyebiliriz. Belki size masum gelebilir ama bunun da bir sonraki aşaması ihanettir. İşte böyle anlar ilişkinin de test edildiği anlardır. Karşındaki kişinin büyüsüne mi kapılırsın yoksa ilişkinizi düşünüp kendini frenler misin? Frenlersen 10 puan.

10. İŞ NEDENİYLE BAŞKA ŞEHRE YERLEŞİRSE ONUNLA GİDER MİSİN?

Çok kritik bir karar. Belki de hayatın tamamen değişecek. Alıştığın ortamdan, ailenden, arkadaşlarından uzak kalacaksın. Ama bir yandan da vazgeçmek istemediğin sevgilin var. İyi düşün ve öyle cevap ver. “Giderim’ diyorsan 10 puan.

SONUÇLAR

100-80 PUAN ARASI

Mükemmel bir uyum yakalamış durumdasınız. Ne yaparsanız yapın, birbirinizden vazgeçmeyin çünkü böylesini bulmanız neredeyse imkansız.

70-50 PUAN ARASI

Tereddütleriniz olsa da biraz çabayla mükemmel uyumu yakalayabilirsiniz. Ancak aklınızdaki soru işaretlerini giderebilmek için sevgilinizle her şeyi açık açık konuşmalısınız.

50 PUANDAN DAHA DÜŞÜK

Boşa vakit harcamayın. Siz birbiriniz için değilsiniz. Başkalarıyla çok daha mutlu olacaksınız. Yol yakınken dostça ayrılıp başka limanlara demir atın.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder