Mehmet Coşkundeniz Aşk hiçbir zaman zor olmadı oysa
HABERİ PAYLAŞ

Aşk hiçbir zaman zor olmadı oysa

‘O Ses Türkiye’nin gedikli jüri üyesi Hadise, geçen haftaki bölümde yarışmacı Sercan Aytepe’nin söylediği, sözü ve bestesi Orhan Ölmez’e ait ‘Damla Damla’ şarkısını dinlerken gözyaşlarını tutamadı. Şarkı bittikten sonra da şöyle dedi:

“Hepimizin geçmişinde bir hikaye vardır. Aşk olur ayrılık olur. Bu şarkı bana rahatlıkla koşulsuz bir şekilde aşk yaşadığım dönemi hatırlattı. Aşk zor değildi bir dönem benim için...”

Hadise’nin bu sözleri düşündürdü beni. Geçenlerde 33’üncü yaş gününü kutlayan Hadise, 30’unu geçmiş çoğu bekâr kadın gibi erkekleri mi suçluyordu acaba? “Aşk benim için zor değildi” derken, zorlaştıranların erkekler olduğunu mu söylemek istiyordu? Öyle ya, günümüz erkekleri ilişki sorumluluğunu pek de taşımak istemiyor. ‘Takılmak’ denen kavramın arkasına sığınıp biraz eğlenceli zaman geçirdikten sonra yollarına gitmek istiyorlar. Belki de Hadise’nin gözyaşı dökmesine neden olan buydu. Geçmişteki o kaygısız aşkların yerini ‘hesap-kitap’ aldığı için bu duruma ağlayarak isyan ediyordu...

Haberin Devamı

HEP SAKLI HEP GİZLİ

Oysa ‘magazin hafızası’nı yokladığımızda Hadise’nin ilişkilerinde pek de sahiplenici olmadığını görüyoruz. Medyaya yansıyanlara göre Hadise müzisyen Sinan Akçıl, futbolcu Sezgin Coşkun, iş insanı Hakan Sabancı, oyuncu Ahmet Kural, ‘O Ses Türkiye’de kendi ekibinden birinci olan Dodan Özer, klibinde oynattığı Fransız manken Aurelien Muller, iş insanı Hakan Baş, holding çalışanı Uğur Güven, Skydive eğitmeni Amerikalı Brandon Johnson ile kısa ya da uzun süreli ilişkiler yaşamış. Birkaç eğlence yerinde de samimi görüntüler verdiği ama isimleri belirlenemeyen kişilerle fotoğrafları var. İlginç bir şekilde Hadise sadece bir kez, 2010’da, o zamanki sevgilisi Sinan Akçıl ile saklanmadan el ele çıkmış ortaya. Diğer isimleri ne kabul etmiş ne de reddetmiş. Hep bir saklambaç oynamalar, yanında sevgilisi varken otomobilde görüntülendiğinde yüzünü saklamalar falan... Hatta 2017’de Aurelien Muller ile rol gereği el ele poz verdiğinde “Hadise yedi yıl sonra ilk kez el ele” diye gazetelere, televizyonlara haber olmuş. Düşünün yani...

Haberin Devamı

RESİMDE SEN YOKSUN

Şimdi Hadise’nin sözlerine geri dönelim. Aşkı zorlaştıran kim? Rahatlıkla, koşulsuz bir şekilde aşkı yaşayamayan kim? Ve hatta Hadise neden aşklarını saklamak zorunda hissediyor? Halbuki Hadise’yi ağlatan şarkıda şu sözler de yer alıyor: “İyi günümde kötü günümde hayatımın her yerinde Aşk denilen bu resimde durur musun benimle birlikte?”

Hadise, aşk denilen bu resmin hiçbir karesinde yok. Olmayı da tercih etmiyor. İlişkilerini göğsünü gere gere yaşamak yerine kapalı kapılar ardına gömüyor. Sonra da aşkın zor olmasından söz ediyor. Aşkın kendisi zor değil. Onu zorlaştıran insanlar. Aşkı ya da başkalarını suçlamadan önce dönüp kendimize bakmalıyız. Biz aşkın hakkını verdik mi ki; onun zor olup olmadığını sorguluyoruz?

AŞKA SAHİP ÇIKMA KONUSUNDA SEDA SAYAN GİBİ OL

‘O Ses Türkiye’ye bu yıl katılan jüri üyesi Seda Sayan da aynı şarkıda gözyaşlarını tutamadı (Bu arada Seda, jüri koltuğuna çok yakışmış. Müthiş bir enerji getirmiş programa). Ama Seda Sayan ne aşkın zorluğundan dem vurdu ne de yaşadıklarına isyan etti. Çünkü Seda Sayan her ilişkisine sahip çıkan, saklamayan, sonuna kadar gidebilen, göğsünü gere gere yaşayabilen bir isim. Yedi kez evlenip boşandığı için eleştiriliyor.

Haberin Devamı

Peki neden? Kalbinin kabul ettiğiyle evlenmesi neden rahatsız ediyor insanları? Aşkın tükendiği noktada, anlaşamayacağını anladığı noktada ayrılıyor ve en iyisini yapıyor. Yani sırf evli kalmak için iki yüzlü davranmıyor. Sevmediği insana seviyormuş gibi yapmıyor.

YA HEP YA HİÇ

Seda Sayan ‘ya hep ya hiç’ kadını. Hayatına aldığı erkeklerin de kendisi gibi olmasını istiyor. Öyle gizli saklı ilişkilerle işi yok. Biriyle beraberse her yere onunla gidiyor, basının önüne de çıkıyor, el ele, göz göze poz vermekten de çekinmiyor.

Paulo Coelho’nun ‘Kazanan Yalnızdır’ romanında geçen çok sevdiğim bir söz var: “Ama işte hayat böyle; ne fazla şikayetçi ol, ne de fazla beklentili.” Aşktan şikayet etmek ya da aşka çok fazla beklenti yüklemek insanı mutsuz eder. Bazen de ‘gelişine yaşamak’ gerekir. Ama öyle ya da böyle insanın yaşadığının da arkasında durması şart. Hadise’nin, aynı programda uzun saatler geçirdiği Seda Sayan’dan özellikle ‘aşka sahip çıkma’ konusunda öğreneceği çok şey var.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder