Mehmet Coşkundeniz Aşka dair...
HABERİ PAYLAŞ

Yaşadığın aşkı sorgulamaya başladığın andan itibaren aşkın bitiş noktasına hızla ilerliyorsun demektir. Ama korkma, bu bir son değil başlangıçtır. Artık başka bir aşamaya geçmek üzeresin. Aşkın deli dolu zamanlarını atlatıp daha olgun, daha dingin bir duygu ortamına gireceksin. Ya da... Giremeyeceksin. Çünkü iki insanın birlikteliği için aşk gerekli ama yeterli değil. Bazen en çok aşık olduğumuz insan en anlaşamadığımız insan olabilir. Bu seni şaşırtmasın. İlişkinin dinamikleri ile aşkın dinamikleri farklıdır.

Haberin Devamı

***

Tek başına aşık olma, yani karşımızdaki insanın bizimle aynı duyguları paylaşmama riski her zaman vardır. Peki bunun önemi var mı? Hiç kimse, hiç kimseye “O da bana aşık olsun” diye aşık olmaz. Sen aşık olursun, o da sana olursa ne âlâ... Böylesine kaymaklı ekmek kadayıfı derler. Farz edelim ki; aşkın karşılıksız kaldı. Öyle hemen vazgeçmek mümkün mü?[[HAFTAYA]]Elbette değil. Yine de kendini şanslı say. Aşık olabilme yeteneğine sahipsin çünkü. Karşılıksız aşk içinde bir yara olarak kalsa da, yıllar geçtikten sonra gülümseyerek hatırlayacağın, belki de hayatının en önemli hatırası olacaktır.

***

Başkasını sevebilme gücün, kendini sevmenle orantılıdır. Kendinle problemin varsa, kendini sevmiyorsan, başkasını da sevmeyeceksindir. Aşk, kendine güveni olan insanların tadını çıkarabileceği bir duygudur. İnsanız, hepimizin zaafları, defoları var. Ama zaten biri bize aşık olacaksa, bu yüzden olacaktır. Yani bizim kompleks yaptığımız her özelliğimiz onun bize aşık olmasını sağlayan etkenlerdir. Kendini olduğun gibi kabul et ki; başkası da seni olduğun gibi kabul edebilsin. Bir huyunu beğenmeyip, bunu bahane ederek seni terk edecek insana da hiçbir şey söyleme. Aksine, öyle birinden kurtulduğun için sevin.

***

Hiç ummadığın bir yerde, hiç ummadığın bir anda karşına çıkabilir aşk. Kovma ya da reddetme lüksüne sahip değilsin. Keşke olsan... Bir anda aşkın içine düşersin ve başına gelen şeyin ne olduğunu da anlamayabilirsin. Bu bilinmezliktir zaten aşkı çekici kılan. Baştan, kime ve ne zaman aşık olacağımızı bilseydik bunun bir değeri olmazdı ki... Düşünsene; kendini bilmem kaçıncı ayın bilmem kaçıncı gününde, bilmem kime aşık olmaya programlıyorsun. Günü gelince de oluyorsun. Ne kadar sıkıcı değil mi?

Haberin Devamı

? ? ?

Aşk, her kesimden, her yaştan, her sosyal sınıftan, her görüşten insanı aynı noktada birleştiren en önemli duygudur. Terk edilmiş iki insanın bir içki masasında dertleşmesi müthiş bir şeydir. O iki insan arasındaki tüm farklar silinir. Konuşulan tek konu aşktır ve başka her şeyin hükmü kaybolmuştur. Öyleyse aşkın birleştirici gücüne inan. Ve anla ki; dünya yüzünde ne kadar insan varsa o kadar da aşk var. Ömrün kaç yıl sürerse sürsün, dolu dolu bir aşk yaşayamamışsan o hayata hayat denmesi mümkün değil. Ha, yaşadın mı, evet yaşadın. İyi de hayatta kalmak dürtüsüyle yaşamak nerede, yüreğinde filizlendirdiğin aşkla doya doya yaşamak nerede. Ve canın acıyacak diye sakın korkma. Acıtsa da güzeldir aşk. Yaşamın bunca acısı içinde aşk acısı, denizde bir kum tanesi. En değerli kum tanesi...

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder