Mehmet Coşkundeniz Aşka düş ama aşktan düşme
HABERİ PAYLAŞ

Aşka düş ama aşktan düşme

Aşka düşmek ne kadar doğalsa aşktan düşmek, yani bir süre sonra ilişkideki heyecanınızı kaybetmek de o kadar doğal. Ancak böyle oldu diye ilişkinizden hemen vaz mı geçeceksiniz? O kadar çaba, o kadar emek boşa mı gidecek? İşte size aşktan düşmenizi engelleyecek ipuçları...

Aşka düş ama aşktan düşme

1- İLETİŞİM

Sevgilinle, eşinle bir tartışma yaşadığında durumu çözmek yerine küsüp oturmayı tercih etme. Halının altına süpürülen problemler bir süre sonra mutlaka yeniden önüne çıkacaktır. Sorunu konuşun, birbirinizi dinleyin ve anlamaya çalışın. Siz iki kişilik bir takımsınız ve ancak iletişimle kazanırsınız.

Haberin Devamı

2- BAĞIŞLAMAK

Hepimiz insanız ve hepimiz hatalar yaparız. İkinizin de birbirinizi bağışlamayı öğrenmesi gerekir. Onu geçmişteki hataları yüzünden yargıladığında, kendini daha kötü hisseder, susmayı tercih eder. Affedilemez bir hata olmadıkça ve tekrarlanmadıkça bağışlamayı seçmek ilişkinizi ayakta tutar.

3- KABUL ETMEK

Uyum arıyor olabilirsin ama aranızdaki farklılıklar sizin zenginliğinizdir. Uyumluluk, ne kadar benzer olduğunuzla değil, bir çift olarak ne kadar iyi bir ilişki kurduğunuzla ilgilidir. Farklılıklarınıza yük olarak bakmayın, bunun yerine her ikinizin de birbirinizden öğrenebileceği bir şey olarak görün.

4- KÜÇÜK TAVİZLER

Bazen teslim olmayı bilmek gerekir. “Kişiliğini terk et” demiyorum ama sevdiğin insanın gülümsediğini görmek, onu mutlu etmek hoşuna gitmez mi? Bazen sırf onun mutluluğu için küçük tavizler vermende hiçbir sakınca yok. Tabii bu tavizi hep sen verecek değilsin. Eşit oranda karşındaki kişiden de almalısın.

5- GELİŞMEK

Bir ilişki durgunlaştığında, ona olan ilginizi kaybetmeye başlarsınız. İlişkiyi içeriden iyileştirmeniz gerekir. Yaralı bir kuşun kanadını sarabilirsin ancak kuşun uçmasına yardım edene kadar gerçekten iyileştiremezsin. Yani, birbirinizi iyileştirmeyi birbirinizden öğrenmelisiniz.

6- EMPATİ VE SAYGI

Her olayı sadece kendi bakış açınla değil, kendini onun yerine koyarak da değerlendirmelisin. Sana aykırı gelen bir şey yapmışsa buna şiddetle karşı çıkmak yerine neden böyle davrandığını öğrenmelisin. Ayrıca unutma ki, senin kadar o da bir birey ve senden farklı özellikleri var. Bunlara saygı duymalısın.

Haberin Devamı

7- HER ZAMAN DESTEK

İlişkin için çaba göster. Kendin için yap bunu, sevgilinin de aynısını yapmasını beklemek için değil. Birbirinizin hedeflerini ve isteklerini sanki kendi hedef ve isteklerinizmiş gibi değerlendirin. Bu hayatta size sizden daha yakın olan hiç kimse yok, bunu unutmayın.

8- ÇÖZÜME ODAKLANMAK

Aranızda sorunlar olabilir ama odaklanmanız gereken şey sorunlar değil, çözümdür. Bir tartışma sırasında sürekli sorunun varlığını tekrarlaman sana ne sağlar? Bütün mesele şu, siz bu sorunu çözmek istiyor musunuz, istemiyor musunuz? İstiyorsanız suçlamayı bırakıp çözümü konuşun. İstemiyorsanız, ayrılın.

9- ANILARA SARILMAK

Oturup eski fotoğraflara, eski mesajlara bakın. Aşkın dorukta olduğu zamanlardan söz edin. Ama bunu “Bir zamanlar nasıl iyiymişiz, şimdi geldiğimiz hale bak” diye karşılaştırma konusu yapmayın. Ayrıca şimdiki halinizi ortadan kaldırmak için yeni anılar biriktirebilirsiniz.

Haberin Devamı

10- DENEMEK

Aşktan düşmeme konusu bir süreçtir. Bu süreçte yaptığınız bazı şeyler iyi sonuç vermeyebilir. Ama vazgeçmeyin ve denemeye devam edin. Çünkü bu denemelerin sonunda ilişkinizi yeniden ayağı kaldırmayı başarırsanız eğer, kendinizi müthiş güçlü ve mutlu hissedeceksiniz.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder