Mehmet Coşkundeniz Aşka yakalanacaksın aşka inanacaksın
HABERİ PAYLAŞ

Aşka yakalanacaksın aşka inanacaksın

Kendi hayatınız başkasına sunduğunuz hayattır ve sevdiğiniz de sizin aynanızdır. Sevgiliyi kendinizden ayrı tutmanız mümkün değildir çünkü. Olduğunuzdan farklı görünmek, bir süre için sizi başkalarının gözünde çekici kılsa bile, daha sonra foyanız ortaya çıkacak ve siz, sevgilinin kalbinde kazandığınız bütün mevzileri terk etmek zorunda kalacaksınızdır. Sevgili, sizi hiç tanımadığını anlayacak ve uzaklaşacaktır sizden. Değişmez bir kuraldır bu. Bugüne kadar aksi görülmemiştir.

***

Bir insana “Beni seni olduğun gibi seviyorum” deme olgunluğunu gösterenler buluyor gerçek mutluluğu. Beklentiler içine girenlerse yalnızlık duygusunu derinden yaşıyor. Kafanızda kurduğunuz o mükemmel insanı ararken zamanın korkunç bir hızla akıp gittiğini fark etmiyor musunuz hâlâ? Köşedeki pizzacıya, pizza ısmarlamaya benzemez bu iş. O kolaydır, dilediğiniz kadar peynir, mantar, salam, sosis, vs. ekleterek istediğiniz mükemmel tadı elde etmeniz mümkündür. Ama ilişkilerde söz konusu insandır ve siz insanın mayasını, hamurunu değiştirme gücüne sahip değilsiniz.

Haberin Devamı

***

Sevme eylemini, sevme işini başka işlerle karıştırmamak gerekiyor. Hepimizin ihtiyacıdır sevgi ve fakat bunun farkında değiliz, ona üzülüyorum. Sevgisiz yaşanmayacağını, aşksız olmayacağını bildiğimiz an durum lehimize değişecek. Değişme dedim de, birlikte olgunlaşmanın ne demek olduğunu biliyor musunuz? Birlikte öğrenebilmek, birlikte keşfedebilmekten söz ediyorum. Her şeyi hazır bekliyoruz ya, bu da uzak bize tabii ki. Sevgilimiz bize tam olarak gelsin. Her şeyi tam olsun. Şöyle güzel, şöyle yakışıklı, böyle eğitimli, o kadar paralı, kültürlü, bilgili, başarılı... Ama siz neredesiniz peki? Sizin bu ilişkiye katkınız ne? “Armut piş ağzıma düş” misali hiçbir şey yapmadan bekliyoruz öyle.

***

Hayatı çok ciddiye alanlar var ya, sözüm onlara şimdi. Derin derin hayat felsefesi yapmak yerine hayatı yaşayarak öğrenmeye ne dersiniz? Aşktan korkarak aşkı bulabileceğinizi mi sanıyorsunuz? Sürekli aşkı konuşarak aşkı yaşayabileceğinizi mi sanıyorsunuz? Yok öyle... Gireceksiniz işin içine. Kendinize de sevgilinize de, ilişkinize de emek harcayacaksınız. Birlikte üretecek, birlikte paylaşacaksınız. İşte o zaman aşk nedir, anlayacaksınız. Bir de inanmayanlar var aşka. Beyhude bu inanmayış. Bir gün mutlaka aşka yakalanacaksınız, aşka inanacaksınız...

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder