Mehmet Coşkundeniz Aşkı mucizeye çevirmenin yolları
HABERİ PAYLAŞ

Aşkı mucizeye çevirmenin yolları

Aşkın kendisi mucizedir ama uzun, mutlu ve sevgi dolu bir ilişki yaşamak daha büyük mucizedir. Yaşadığınız romantizmi çok daha uzun vadeye yayabilmek ancak ciddi bir çaba, koşulsuz bağlılık ve duygusal paylaşım gerektirir. İşte sizi bu mucizeye götürecek yolu oluşturmanın ipuçları...

1- HER KOŞULDA DÜRÜSTLÜK

Küçük yalanlar, başka yalanları, o yalanlar da daha büyüklerini tetikler. Bir kez yalan söylemeye başladığınızda, bu yalan ortaya çıkmasın diye, başka yalanlar devreye girer. Bir süre sonra bakmışınız ki, ilişkiniz tamamen yalanlar üzerine inşa edilmiş. Ne olursa olsun dürüst davranmaktan vazgeçmeyin. Doğrular bazen üzücü olsa bile...

Haberin Devamı

2- ORTAK YAŞAM OLUŞTURMAK

Uzun ve mutlu ilişkilerin sırrı, tarafların uyumluluğa ve paylaşıma dayalı ortak bir yaşam oluşturmasıdır. Farklı bakış açılarınız olabilir. Bu sizi, siz yapan özelliklerdir. Bunlardan vazgeçmeden, ikinizin kuracağı üçüncü bir hayat gereklidir. Sadece duygusal paylaşım değil, maddi, manevi tüm paylaşımlarınızın ortaya konulduğu bir hayat...

3- TAKIM OLMAYI BAŞARMAK

Birinizin güçlü yönü, diğerinizin zayıf tarafını tamamlar. Böylece bir takım oluşturursunuz. Mücadele gücünüz artar, daha dirençli davranırsınız. Ancak, birbirinizin zayıf yönlerini kullanarak üstünlük sağlamaya kalkarsanız ilişkinin temeline dinamit koymuş olursunuz. Siz asla birbirinizin rakibi olmayacaksınız. Aynı takımın iki başarılı oyuncusu olacaksınız.

4- ÇÖZÜME ÇABUK ULAŞMAK

İlişkinizde sizi rahatsız eden şeyleri içinize atıp kocaman bir dağ oluşturmasına izin vermemelisiniz. Tartışmaktan, konuşmaktan çekinmeyin. Üstelik kimse medyum değil, yani siz söylemeden sevgilinizin yaşadığınız hayal kırıklığını anlamasını beklemeyin.

5- KOŞULSUZ GÜVEN DUYMAK

Sevgilinizin her an sizi aldatacağından, bir başkasına kapılacağından şüphe duyuyorsanız kendinizi sorgulayın. Çünkü burada problem o değil, sizin özgüven eksikliğiniz. Şüphe parazittir. Sizi de ilişkinizi de kemirir, bitirir. Aklınızdaki soruları sormaktan çekinmeyin. Alacağınız en kötü yanıt bile içinde bulunduğunuz şüphe durumundan çok daha iyidir.

Haberin Devamı

6- UZLAŞMAYA İSTEKLİ OLMAK

Zaman geçtikçe belirgin fikir ayrılıklarınız ortaya çıkabilir. Sakin olun, bu fikir ayrılıkları ilişkinizi bitirmez. Yeter ki uzlaşmaya gönüllü olun. Bu tür tartışmalarda "dediğim dedik" davranmak yerine onun ne söylediğini de dinleyip bir uzlaşma noktası bulmak zorundasınız. Her dediğini kabul edin demiyorum ama en azından saygı duyun.

7- KALİTELİ ZAMAN GEÇİRMEK

Paylaştığınız her an çok değerlidir. Bu anları unutulmaz bir hale getirmek de sizin elinizde. Birlikte yapacağınız aktiviteler hem çok güzel anılar biriktirmenizi, hem de aranızdaki sevgi bağının güçlenmenizi sağlar. Bazen ilişkiniz çıkmaza girdiğinde bu anılar sizi kurtaracak. Ayrıca her zaman aynı şeyleri yapmak da sizi kısır döngüye sokar. Rutin kötüdür, yeni şeyler iyidir.

8- DEĞİŞİMİ KABUL ETMEK

Hiç kimse ilk tanıdığınız andaki gibi kalmaz. "Sen eskiden böyle değildin" deyip hala o ilk günkü sevgiliyi aramaktan vazgeçin. Emin olun zaman içerisinde siz de değiştiniz. Üstelik her ilişkide taraflar birlikte gelişir ve değişir. Aslında şahane bir şeydir bu. Birbirinizle konuşarak bu değişimleri öğrenin.

Haberin Devamı

9- BİRLİKTE PLAN YAPMAK

Uzun süreli ve mutlu bir ilişki yaşayan çiftler, gelecek için birlikte karar alıp plan yapabilen çiftlerdir. Önce kısa vadeli, sonra daha uzun vadeli planlar yapın. Bu planları hayata geçirmek için uğraşmaya başladığınızda paylaşımlarınızın nasıl arttığını, ortak bir hayal peşinde koşmanın size nasıl iyi geldiğini görüp şaşıracaksınız.

10- İYİ BİR CİNSEL HAYAT

İlişki ilerledikçe cinselliğin rutine bindiği kaçınılmaz bir gerçek. Buna izin verip vermemek sizin elinizde. Cinsel uyum, iç huzurunuzu sağlar. Cinsellik hakkında konuşmak da tabu değildir. Aranızdaki tutkuyu canlandırmanın yollarını konuşarak bulacaksınız. İsteklerinizi söylemekten, yanlış anlaşılmaktan çekinmeyin.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder