Mehmet Coşkundeniz Aşkla ilgili en çok sorulan sorular
HABERİ PAYLAŞ

Aşkla ilgili en çok sorulan sorular

Sevdiğimi mi yoksa beni çok seveni mi seçmeliyim?

Mantığın, seni seveni seçmeni söyler. Seni el üstünde tutan, değer veren, her şeyinle ilgilenen sevgiliden daha güzeli var mıdır? Ama ya kalbin? Sevme duygusunu yaşamadığın zaman kalbin her zaman isyandadır. Çünkü kalp sevmeye odaklıdır. Seni seveni seçersen, bir başkasını sevme riskin her zaman vardır.

“Senden önce hiç kimseyi bu kadar sevmedim” diyor. Doğru söylüyor mu?

Daha önceki ilişkilerinde yaşadığı duyguları, seninle yaşadıklarıyla karşılaştırmış ve bu karara varmış olabilir. Aşkın şiddeti kişiden kişiye göre değişir. Mutlaka daha önce de aşk yaşamıştır ama şimdi yaşadığının şiddeti öncekilere göre daha yüksektir. Bu sözden şüphelenme, aksine böyle bir aşkın bir tarafı olduğun için kendini şanslı say.

Haberin Devamı

Erkek arkadaşım çok dengesiz. Bir günü, bir gününü tutmuyor. Hep böyle mi gidecek?

Bu bir kişilik özelliği olabilir. Henüz olgunluğa erişmemiş bir erkekten söz ediyorsun. Dengesizliği yaratan çok fazla etken olabilir. Bu etkenlerden biri sen de olabilirsin. Değişip değişmeyeceği konusunda net bir şey söyleyemem. Ama dengesiz insanların zaman zaman düzelse bile yeniden eskisi gibi davrandıkları sıklıkla görülmektedir.

Sevgilim çok sorumsuz. Evlenince değişir mi?

Değişmez. Türkiye’de “Eşimin sorumsuz davranışları yüzünden boşandım” diyen kadınlara, “Peki evlenmeden önce eşinizin böyle olduğunu bilmiyor muydunuz?” diye soruldu. Kadınların büyük çoğunluğu, “Biliyordum ama evlenince değişir sandım” yanıtını verdi. Boşandıklarına göre, demek ki değişmemiş.

Bir ilişkide seks ne kadar önemli?

Aşksız seks olur ama sekssiz aşk olmaz. Seks yapmak ya da yapabilme hayalini kurmak aşkı besler. Aşkta iletişimin en önemli unsuru dokunmaktır. Zaten aşk içinde arzu barındıran bir duygudur. Yine de aşık kişilerin seks konusundaki hassasiyetleri, çekinceleri dikkate alınmalıdır. Seks önemli diye kişi istemediği halde böyle bir aktivitede bulunmamalıdır.

Sevgilim vaktini benimle değil arkadaşlarıyla geçiriyor. Artık sevmiyor mu?

Tam olarak “Sevmiyor” diyemeyiz ama ilgisinin azaldığı kesin. Seviyor olsa bile seninle vakit geçirmek istemiyor. Bu da ilişki için önemli bir sorundur. Sevgilinle bu konuyu mutlaka uzun uzun konuşup şikayetlerini dile getirmeli, onun savunmasını dinlemelisin. Sizin belki de ilişkiniz için heyecan tazelemeye ihtiyacınız var.

Haberin Devamı

Sevgilimle en yakın arkadaşım çok samimi. Şüphelenmeli miyim?

Zaman zaman bu tür yakınlaşmalara tanık oluyoruz. Aralarındaki samimiyet seni rahatsız ediyorsa bunu önce sevgiline aktarmalısın. Sevgilinin mantıklı bir açıklaması mutlaka vardır. Şüphende seni haklı çıkaracak tek konu, samimi arkadaşın ile sevgilinin sen olmadan buluşmasıdır. İş ya da başka zorunlu durumlar haricinde, birlikte vakit geçirmek için buluşuyorlarsa, şüphelenmekte haklısın.

Erkek arkadaşım hiçbir randevumuza vaktinde gelmiyor. Bu bir ayrılık sebebi olabilir mi?

Bu seni rahatsız ediyorsa, evet olabilir. Erkek arkadaşının randevulara vaktinde gelmemesini “Bana önem vermiyor” şeklinde değerlendirebilirsin. Bunda da haklısın. Normal olarak sevgililik ilişkisi tarafların birbirini hayatlarında en öncelikli yere koymasıdır. Sen de kendini önemsiz hissediyorsan, ayrılık sebebi olarak görebilirsin.

Haberin Devamı

Sevgilim özel günlerimizi ya unutuyor ya da geçiştiriyor. Bana değer vermiyor mu?

Ne yazık ki vermiyor. İlişkilerde sevgililer birbirini önemsediği kadar birbirlerinin önemsediği şeyleri de önemser. Bir başka deyişle, doğum günü, yıldönümü gibi özel günler sevgililer tarafından mutlaka özel bir şekilde kutlanmalıdır. Kutlanmıyorsa sorun var demektir.

Her kavgamızda özür dileyen taraf ben oluyorum. Bundan bıktım. Ne yapmalıyım?

“Hayır” demeyi öğrenmelisin. Senin özür dileme sebebin onu kaybetme korkusundan kaynaklanıyor. Çünkü onun özür dilemeyeceğini ve bu nedenle ayrılabileceğinizi biliyorsun. Bu korku haklı da olsan seni özür dilemeye itiyor. Ama bu riske girmelisin. Çünkü hayat böyle geçmez.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder