Mehmet Coşkundeniz Ayıp olmasın diye evlenilir mi?
HABERİ PAYLAŞ

Ayıp olmasın diye evlenilir mi?

1 ay sonra nikah masasına oturacağım. 3 yıllık bir ilişki bizimkisi. Biz evleneceğiz diye ailelerimiz çok mutlu. Ben değilim. Çünkü bu evlilik konusunda kararsızlık yaşıyorum. Onunla bazı uyumsuz yönlerimiz var. Mesela fazla kıskanç ve bu beni rahatsız ediyor. Söylediğim halde hiç düzelmedi. İnanın bana aileler üzülmesin, onlara ayıp olmasın diye evleneceğim. SUNNY

Evlilik, bir aile kurmak için, mutlu olmak için yapılır. Başkalarını mutlu etmek için yapılan evlilikler hüsranla biter. Sen imza attığında mutlu olan ailen, bir süre sonra sorunlar baş gösterip ayrılmaya kalktığınızda çok ama çok üzülecektir. Aslında sen bu konuyu önce müstakbel eşinle konuşmalısın. Aranızdaki uyumsuzlukları masaya yatırmalısınız. Tamamen ayrılmak yerine kendinize biraz daha vakit tanımak için nikah tarihini ertelemelisiniz. İnan bana aileler de size hak verecektir. “Evlenince düzelir” sözüne sakın kanma. Çünkü düzelmez. Boşanan kadınların yüzde 63’ü böyle düşünüyor ama hiçbir şey değişmiyor.

Haberin Devamı

BENİ ALDATTI AMA ‘İFTİRA’ DİYOR

İlişkimde her şeyin çok iyi gittiğini düşündüğüm bir anda sırtımdan vuruldum. Yakın kız arkadaşlarımdan biri beni arayıp sevgilimin onunla da ilişkisi olduğunu, vicdan azabı duyduğunu, bu yüzden itiraf ettiğini söyledi. Sevgilim ise arkadaşımın kendisinde gözü olduğunu, iftira attığını iddia ediyor. Aklımı oynatacağım. Kime inanacağımı şaşırdım. HAYAT

Bu tür iftiralar ancak eski Yeşilçam melodramlarında olur. Yani kız arkadaşının söylediği şey doğrudur. Hiçbir kadın, bir erkeği istese bile olmayan bir ihaneti üstlenmez. Erkek arkadaşın büyük olasılıkla diğer kadına vaatlerde bulundu. “Sevgilimden ayrılacağım, seninle olacağım” dedi. Bunu yapmayınca da kız arkadaşın artık dayanamadı. Sevgilin konforlu bir yaşamı bırakmak istemedi. Aslında senin bu olayı ortaya çıkarman çok kolay. Üçünüz aynı anda yüzleşin. İftira mı yoksa gerçek mi hepsi ortaya çıkar. Çünkü onlar karşı karşıya geldiğinde kimin yalan söylediği birkaç cümleden sonra belli olur.

AŞKTAN KAÇARAK KURTULUNUR MU?

2.5 yıllık bir ilişkim var. Bu süre içinde belki de 50 defa ayrılıp barıştık. Bu barışmaların 40’ında da ben adım atmışımdır. Aynı sokakta oturuyoruz ve gördüğümde her şeyi unutuyorum. Ben bu işten e çok yoruldum artık. Taşınmaya karar verdim ama hem maddi hem manevi zora düşeceğim. Sizce ne yapmalıyım, kaçmak kurtuluş mu? Bu şekilde bitirebilir miyim? H.P.

Haberin Devamı

Bu kadar çok ayrılıp barışma ne yazık ki ilişkiyi tüketir. Aslında o ilk ayrıldığınız an bu ilişki bitmişti. Çünkü ayrılık ciddi bir iştir ve sadece bir kez yapılması gerekir. Aksi takdirde yalancı çoban gibi hiç kimse bu ayrılıkları ciddiye almaz. Taşınma konusu tamamen sizin kararınız. Ancak kaçarak bu kısırdöngüden kurtulamazsınız. Aksine, bu ilişkinin tamamen bittiğini, bir daha asla geriye dönüş olmayacağını kabul etmeli, iradeli davranmalı ve yaşamınıza devam etmelisiniz. Üstelik bu kararınızı karşınızdaki kişiye direkt olarak söylemelisiniz. Bir tek kişinin hayatınızı tamamen farklı bir noktaya götürmesine izin vermemelisiniz.

SAHTE HESAPLA TAKİP ETTİM

Haberin Devamı

Sevgilim beni sosyal medyadan engellemişti. Ben de onun ne yaptığını görmek için sahte hesaplar açtım. Bunu fark edince başkalarıyla konuştuğumu düşündü. Ben izah etmeye çalıştım ama dinlemedi. Bana, “Sen yalancısın, düzenbazsın” deyip ilişkimizi bitirdi. Ne yapsam, ne söylesem onu ikna edemedim. Çok yalvardım ama “Bana asla yazma” diyor. Ne yapmalıyım? ÖZGE

En başta sevgilin seni neden engelledi? İnsan sevgilisini engeller mi? Aranızda bir sorun varsa konuşur, çözersiniz. Engellemek ne demek? Aslında ben ne demek olduğunu biliyorum. “Sevgilim” dediğin insan senin hiç sevgilin olmamış. Öyle olsaydı en azından sana saygı duyar ve engelleyeceği yerde sorunu konuşurdu. Sahte hesaplar açmak falan bunların hiçbir önemi yok. Senin sahte hesaplarını fark eden sevgilin bunu da gayet güzel ayrılık bahanesi yapmış. Yani senden zaten ayrılmak istiyormuş, sen de ona güzel bir koz vermişsin. Hiçbir şey yapma. Onu boşver ve hayatına bak. Sana saygı duyan, seni önemseyen birini mutlaka bulacaksın.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder