Mehmet Coşkundeniz Ayrılanlar hâlâ sevdalı mı?
HABERİ PAYLAŞ

Ayrılanlar hâlâ sevdalı mı?

Sosyal medyadan Burak Dayı’dan 2 aylık birliktelikten sonra ayrılan Merve Boluğur’a, muhabir arkadaşlar Maçka Parkı’nda tek başına otururken rastlamış. Geçen hafta 33. yaşını kutlayan Merve demiş ki muhabirlere, “Yeni yaşımdan kendimi diledim. Kendimi daha çok bulmayı...” Bu arada satır arasında “Bundan sonra mücadele edebilecek, sevmeye gücü olan bir adamla birlikte olabilirim” sözlerini de söylemiş. Belli ki, ayrıldığı Burak Dayı’yı aşk için mücadele etmemekle itham ediyor. Mümkün elbette, aşkı için mücadele etmiyorsa bir insan o ilişkiyi de hak etmiyor demektir.

Haberin Devamı

Merve’nin parkta tek başına olması, yeni yaşından kendini dilemesi ve son ilişkisinde yaşadığı hayal kırıklığını anlatması aklıma Atilla İlhan’ın, okudukça insanın ciğerine işleyen ‘Ayrılık Sevdaya Dahil’ şiirinin ‘Çünkü ayrılık da sevdaya dahil, çünkü ayrılanlar hala sevgili’ dizelerini getirdi.

Belki Merve, ayrıldığı Burak Dayı ile hâlâ sevgili değil ama henüz o aşk acısını da atlatmış değil. Dünyada ilk aşk acısı çeken insan Merve değil, son da olmayacak. Ama aşk acısıyla ilgili sorular da sorulmaya devam edecek.

Neden çekeriz, ne zaman biter?

Ayrılanlar hâlâ sevdalı mı

Gelin aşk acısını sorularla mercek altına alalım.

  • Neden aşk acısı çekeriz? Kaybettiğimiz her şey bize acı verir. Böylesine bağlı olduğunuz kişiyi kaybettiğiniz zaman müthiş bir boşluk duygusu içine girersiniz. Onu bir daha görememe hissi, bir daha aynı şekilde yaşayamama hissi sizi deliye döndürür. Hele hele artık onun bir başkasıyla olabilme ihtimali acınızı daha da katlar.
  • Aşk acısı ne kadar sürer? Sevilen bir kişinin kaybı karşısında yaşanan yasın bir süreci vardır. 2 ya da 6 ay içinde bu yas sürecinden mutlaka çıkmak gerekir. 6 ay sonra halen kişi üzüntüsünü azaltamadıysa, hayatını doğal biçimde sürdüremiyorsa, o kişinin psikolojisinde bir sorun olabilir.
  • Hangi durumlarda daha uzun sürer? İlişkinin bitiş şeklinin nasıl olduğu önemli. Düzgün bir şekilde uzlaşarak mı bitti, kandırılma ve ihanet şeklinde mi bitti? Çekilen acıda, acının unutulma sürecinde bitiş şekli çok önemlidir. Travmatik biten ilişkiler daha uzun sürede unutulur.
  • Bunun bir ilacı yok mudur? Hayır yok. Hiçbir doktor bunun ilacını henüz bulamadı. Bazı uzmanlar, aşk acısını gidermek için beyne elektroşok uygulanabileceğini savunsa da bunu yaptırabilecek birini ben tanımıyorum.
  • Ne zaman geçer? Acının dibine inmeden yükseğe çıkamazsınız. Tıpkı zıplayan bir top gibi. Nasıl bir top yere vurmadan zıplamazsa siz de acının dibini görmeden iyileşemezsiniz. Bu süreçte ağlayacaksınız, sürüneceksiniz, hatta öleceğinizi düşüneceksiniz. Ama inanın bana ölmeyeceksiniz ve aşk acısının da kesinlikle geçtiğini göreceksiniz.
Sıradaki haber yükleniyor...
holder