Mehmet Coşkundeniz Ayrılık geldi başa katlanmak gerek
HABERİ PAYLAŞ

Ayrılık geldi başa katlanmak gerek

Bazen ayrılık kaçınılmaz olur ve bu üzücü durumu yaşamak zorunda kalabiliriz. İşte ayrılıkla ilgili en çok sorulan sorular...

AYRILMAK İSTEDİĞİMİ NASIL SÖYLEYEBİLİRİM?

Bahaneler üretmenize gerek yok. Neden ayrılmak istediğinizi belirleyip bunu ona açıkça söylemek durumundasınız. İş ayrılma noktasına gelmişse, artık geçmişi kurcalamanın, “Zamanında sen de şöyle yapmıştın” demenin hiçbir faydası yok. Ayrılmak, karşınızdaki insan için yeterince kırıcı olacaktır zaten. Bu yüzden ayrılık konuşmasını yaparken kırıcı sözler kullanmayın. Dümdüz neyi istediğinizi ya da neyi istemediğinizi söyleyin. Böylece her şey çok daha çabuk biter. Ayrılacağınız kişiye “Sen çok iyi bir insansın... Benden iyilerine layıksın” gibi eski Türk filmlerinde kalmış klişe sözcükleri kullanmaktan kaçının. Buna kimse inanmaz!

Haberin Devamı

Ayrılık geldi başa katlanmak gerek

ONU ÜZMEKTEN KORKTUĞUM İÇİN AYRILAMIYORUM. NE YAPMALIYIM?

Bir insana yapabileceğiniz en büyük kötülük acıma duygusu ile ilişkiyi devam ettirmektir. Asıl, böyle bir ilişkiye devam ederseniz onu daha çok üzmüş olursunuz. Evet, terk ettiğinizde belki çok üzülecek, belki acı çekecek ama bir gün geçecek. Üzmekten korkarak ayrılmazsanız onun zamanını da çalmış olursunuz. Onun kendine yeni bir hayat kurmasını engellemiş olursunuz. Üstelik bu ilişkiye böyle daha ne kadar devam edebilirsiniz ki? Günün birinde bir yerde patlayacak. Hatta belki de aldatacaksınız. Bunlara hiç meydan vermeden ayrılık konuşmasını yapıp ilişkiyi bitirmelisiniz.

BEN AYRILMAK İSTİYORUM AMA O İSTEMİYOR. NE YAPMALIYIM?

İkna edeceksiniz. Ayrılma sebebinizi açıkça anlatıp sizi anlamasını bekleyeceksiniz. Ona, “Bu ilişkiye devam edersek sadece sen istediğin için devam edeceğiz. Benim en küçük bir katkım bile olmayacak. Bu ilişki için ölüden farksız olacağım. Böyle birini ister misin gerçekten?” diye soracaksınız. Yine de vazgeçmiyorsa, “Ben gidiyorum” diyecek ve gideceksiniz. Size ulaşmasını engelleyeceksiniz. Onun bu gerçeği kabullenmesini bekleyeceksiniz. Sizi rahatsızlık derecesinde arıyorsa, hatta üzerinizde baskı kuruyorsa hukuki yollara başvuracaksınız.

Haberin Devamı

AYRILMAK İSTİYORUM AMA CESARET EDEMİYORUM. NEDEN?

Çünkü, birlikteyken hayatınızı dolduran ve bilinçsizce sürdürdüğünüz tüm ortak alışkanlıklardan mahrum kalacaksınız. Bütün bunların yerini koskocaman bir boşluk alacak ve siz, bu boşluğa düşmekten ölesiye korkuyor ve aslında çoktan bitmiş olan ilişkiyi çeke çeke sürdürmeye çalışıyorsunuz. Bu güvensizliği ve pasifliği aşmanız şart. Öncelikle bilmelisiniz ki, onu sevmediğiniz halde birlikte olmaya devam etmeniz, sevgilinize de kendinize de büyük haksızlık. Ayrıca duygularınız eşlik etmediği zaman, o alışkanlıklar da anlamlarını yitirmeye ve hatta size itici gelmeye başlayacaktır.

BAŞKASINA AŞIK OLDUM. BUNU ONA SÖYLEMELİ MİYİM?

Bu tamamen size kalmış bir şey. Başkasına aşık olduğunuza göre zaten aşkınız bitmiş. Yani ona “Artık seni eskisi kadar sevmiyorum” ya da “Sana olan aşkım tükendi, bu ilişkiyi yürütemeyeceğim” demeniz de yeterli. Başkasına aşık olduğunuzu söylediğinizde karşınızdaki insanı incitmiş olursunuz. Siz bakmayın “Eğer bir gün başkasına aşık olursan gel bunu bana söyle” diyenlere. Bunun çok yıkıcı olduğunu bilmelisiniz.

Haberin Devamı

ONA YILLARIMI VERDİM. AYRILIRSAM BOŞA GİDECEK. BEN NE YAPACAĞIM?

Evet, ona yıllarınızı verdiniz ama sonuçta o yıllar içinde herhalde siz de mutlu günler yaşadınız değil mi? Hayat dediğiniz şey de zaten mutlu anlarınızın toplamıdır. Yani ayrılırsanız yıllarınız boşa gitmeyecek. Onları zaten doyasıya yaşadınız. Ayrılmak istiyorsanız eğer bu bahaneye sığınmayın. Bir ilişki artık yürümez hale gelmişse, kaç yıllık olursa olsun fark etmez. Zaten bunca yıl içinde bir rayına oturmamış ilişki, bundan sonraki yıllar içinde de oturmayacaktır.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder