Mehmet Coşkundeniz Ayrılıkla ilgili 10 soru 10 cevap
HABERİ PAYLAŞ

Ayrılıkla ilgili 10 soru 10 cevap

Ne diyor Barış Manço? “Ayrılık geldi başa katlanmak gerek...” Kolay ayrılık diye bir şey yoktur. Varsa da benim başıma hiç gelmedi. Şimdi size ayrılığı kolaylaştırmayı değil belki ama ayrılırken bu işi daha bilinçli atlatmanızı sağlayan bazı soruları ve cevaplarını aktaracağım.

1- NE ZAMAN AYRILMALI?

Artık onunla birlikte vakit geçirmek sana cazip gelmiyorsa, özlemiyorsan, yanında olmak sana sıkıntı veriyorsa, gözün yavaş yavaş başkalarına kaymışsa, gelecek planlarına onu dahil etmiyorsan, elini bile tutmak istemiyorsan bu ilişki süresini doldurmuş, ayrılık vakti de gelmiş demektir.

Haberin Devamı

2- NASIL SÖYLEMELİ?

Hiç kıvırmadan, bahane bulmadan, durumu açık ve net anlatmalısın. Bunu telefonla ya da mesajla değil, direkt olarak yüzüne söylemelisin. Konuşmak için sessiz, sakin bir ortam seçmelisin. Ve mutlaka ona, sana yaşattığı mutlu anlar için teşekkür etmelisin.

3- YA PİŞMAN OLURSAM?

Elbette böyle bir risk var. Ancak birinci maddede saydığım durumları yaşıyorsan zaten bu ilişki bugün olmasa yarın, yarın olmasa gelecek hafta bitecek. Ne kadar çabuk halledersen, hayata dönüşün de o kadar çabuk olacak.

4- İYİ AYRILIK OLUR MU?

Üzmeden ayrılmak olmaz maalesef. Çünkü sen ayrılmak istiyorsun ama o istemiyor. Evet bir süre üzülecek ama açık ve net olduğun takdirde bunu zamanla anlayacaktır. İlişkin boyunca dürüst olmuşsan, bu dürüstlüğü ayrılık noktasında da sürdürebilmişsen başta üzülse bile daha sonra düzelecektir.

5- ARAYIP SORMALI MI?

Ayrılmak geri dönülmez bir süreçtir. Yani ayrılınan kişiyle iletişim kurmaya çalışmak, kişilerin içine düştüğü en büyük yanılgıdır. Çünkü bu olay, zaten var olan bir yarayı kanatmaktan başka bir işe yaramaz. Arayıp da ona umut verme. Herkes bir an önce kendi hayatına dönmeli.

6- ARKADAŞ KALINIR MI?

İlk aşamada bu mümkün değil. Çünkü sen zaten terk eden tarafsın. Ancak, ayrılıktan belli bir süre sonra, herkes kendi hayatına sağlıklı bir şekilde devam etmeye başladığında, kişiler hâlâ istiyorsa arkadaş olabilmek mümkün oluyor.

7- ÖZLER MİYİM?

Tabii ki özlersin. Bunca zamanı birlikte geçirmişsiniz, alışkanlıklar, duygularınız var. Ancak bu özlemin geçici olduğunu unutma. Böyle kriz durumlarında iş veya hobilere daha fazla vakit ayırmak en iyi yoldur. Aslında özlediğin şey de o değil, onunla birlikte kurduğun düzendir.

Haberin Devamı

8- O BENİ ARARSA?

Ya bir bahane bulacak ya da direkt olarak “Ben yeniden denemek istiyorum” diyecek. Bu durumlarda duygularına yenilmemeli, kararlı durmalısın. Ayrılık sürecinde taraflardan biri mutlaka güçlü olmalı. Aldığı karara sahip çıkmalı ve uygulamalı.

9- ÇİVİ ÇİVİYİ SÖKER Mİ?

Hayır, sökmez. Yaşadığın travmayı atlatmak için başkasına sarılmak en büyük yanılgıdır. Aşkı yitirdikten sonra bunun yasını tutabilmek, hatta doya doya ağlayabilmek gerekiyor. Çünkü ayrılığın hakkıyla yaşanması, kişinin daha sonra yaşayacağı ilişkilerinde daha sağlıklı olmasını sağlıyor.

10- NE KADAR BEKLEMELİYİM?

Bunun süresini sen tespit edeceksin. İşe küçük küçük flörtlerle başlamalısın. Zaten uzun bir ilişkiden çıkmışsın. Öyle sevgililik ilişkisi yerine, yemeklere çıktığın, birlikte eğlenebildiğin kişileri seç. Sonra baktın ki yeniden sevebiliyorsun, o zaman yolun açık olsun...

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder