Mehmet Coşkundeniz Ayrılıkla ilgili bilinmeyenler
HABERİ PAYLAŞ

Ayrılıkla ilgili bilinmeyenler

AŞK DOKTORU MEHMET COŞKUNDENİZ YAZDI...

İlişki sadece sevgiye dayanan bir kavram değildir. İlişkide temelin sağlam olması gerekir. Tek başına sevgi ilişkiyi yürütmeye yetmiyor. Eğer ilişkide saygı yoksa ilişkinin temeli çok zayıf demektir. Peki başka hangi sebepler var?

1- PAYLAŞIM AZLIĞI

Beraber kaliteli vakit geçirememe ayrılıkların en önemli sebeplerinden biridir. Çiftler beraber kaliteli vakit geçiremediğinde birbirlerine olan ilgileri azalır.

2- AŞIRI KISKANÇLIK

Çok güçlü bir duygu olan kıskançlık da ilişkileri olumsuz yönde etkiler. İlişkinin başında kıskançlık tarafların hoşuna gitse de bir süre sonra baskı unsuru haline gelir.

Haberin Devamı

3- UYUMSUZLUK

Eşlerin birbiriyle uyumu çok önemlidir. Uyumsuzluk ayrılık sebeplerinden biridir. Mesela çiftlerden biri ilkokul mezunu diğeri üniversite mezunu, biri müzeye gitmekten, kitap okumaktan, klasik müzik dinlemekten hoşlanıyor diğeriyse tam tersi bunlardan hoşlanmıyorsa o ilişkinin yürümesi pek mümkün değildir.

4- MADDİ SORUNLAR

Maddi sorunlar birçok çiftin ayrılmasına sebep olabiliyor. Kimi zaman bu durumu birlikte aşabiliriz diye düşünülse bile her zaman işe yaramayabilir. Her durumda parasal sorunlar genellikle çatışmaya yol açar. Eşlerden biri artık maddi sıkıntıya tahammül edemez ve ayrılık düşüncesine sürüklenir. Ayrılınca bütün sıkıntılardan kurtulacağını düşünür belki de.

5- SADAKATSİZLİK

En önemli ve en geçerli sebeptir sadakatsizlik, aldatılan birçok kişi asla bağışlamaz ve unutamaz. Bu kişiler için ayrılmak tek çözümdür.

AYRILIK ÇEŞİTLERİ

1- GİT-GELLİ AYRILIK

Sevgiliniz ve siz gün aşırı önce ayrılıp sonra tekrar barışıyorsanız, buna ‘git-gelli ayrılık’ denilir. Bu tip milyonlarca çift vardır. Önce, aylarca tıpkı bir balayındaymış gibi her şey yolunda gider ve sonra bir şeyler ters gidince kavga ve ayrılık gelir. Çiftler önce her şeyin bittiğini söyler, ardından da birbirlerinden özür dileyerek barışırlar. Eninde sonunda bu çiftlerin ilişkisi ayrılıkla sonuçlanır ve bu gerçekleştikten sonra çiftlerden birinde şok etkisi yapar. Çünkü bir taraf tekrar barışacaklarını düşünürken, diğer taraf bu dengesiz ilişkiden sıkılmıştır ve hayatına devam etmeye karar vermiştir. Bu tip bir ayrılıktan geri dönmek son derece kolaydır ama tarafların liseli gençler gibi sürekli kavga edip ayrılmaya bir son vermeleri şartıyla. Bir ilişkide ya varsınızdır ya da yoksunuzdur. Peki, hangisine karar vereceksiniz?

Haberin Devamı

2- SOĞUK DAVRANARAK AYRILMAK

Bu ayrılık şekli, önce yavaş yavaş iletişimin yok olmasıyla başlar ve sonunda hiç konuşulmayan bir evreye gelinir. Birdenbire, artık telefonlara geri dönülmemeye, mesajlara cevap gelmemeye ve e-posta gönderilmemeye başlanır. Eğer bu tip bir ayrılık yaşanıyorsa, kolayca geri dönülebilir, çünkü bu ilişkinin tam kapanışı yapılmamıştır. Soğuk davranılan taraf siz olsanız bile, soğuk davranan taraf bir süre sonra kendini kötü hissedeceği için barışmak zor olmaz. Size soğuk davranan ve sizden ayrılan sevgilinize geri dönmek için yapmanız gereken tek şey dikkatli bir şekilde karşınızdakinin hayatına geri girmenizdir.

Haberin Devamı

3- ŞİDDETLİ AYRILIK

Eğer bir mazoşist değilseniz, bu ilişkiyi arkanızda bırakıp yolunuza devam etmek isteyeceksinizdir. Fiziksel ayrılıklar kadınların dayak yediği ya da erkeklere vurdukları ayrılıklardır. Bu tip bir dramaya hayatınızda yer olmamalı. Fiziksel ayrılıkta illa erkeklerin payı olduğunu düşünmek de yanlıştır. Çünkü bazı ilişkilerde şiddet gören taraf erkek olabilmektedir.

4- GERÇEĞE DÖNMEMİŞ AYRILIKLAR

Bunun tam açıklaması ‘takılan’ iki insandır. Bu ilişkide, iki taraf birbiriyle birlikte olur, vakit geçirir ama resmi olarak sevgili olmazlar. İkili bir süre takılır, sonra kavga eder ve konuşmamaya başlarlar. Daha sonra görüşmek isteyen taraf tekrar arar ve o gece için veya bir süre daha birlikte olurlar. Bu ilişkide genellikle bir taraf diğerine aşıktır ve o, diğeri gel diyince gelir, git deyince gider. Fakat bu ilişkinin aslında hiçbir mantığı yoktur ve aşık olan taraf bunu itiraf etmese de kullanılmaktadır.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder