Mehmet Coşkundeniz Ayrılıp beni sevmesini bekliyorum
HABERİ PAYLAŞ

Ayrılıp beni sevmesini bekliyorum

Bir kadına duygularımı açtım, “Ben bir ilişkinin sorumluluğunu taşımaya hazır değilim” diyerek beni reddetti. Ancak 1 hafta sonra başkasıyla sevgili oldu. Onu sevdiğimi biliyor. Ortak bir arkadaşımıza “Sevgilim, beni onun kadar sevmiyor” demiş. Bir de izlediğim kadarıyla sevgilisiyle pek de samimi değiller. Sosyal medyada birlikte fotoğrafları bile yok. Ayrılırlar mı? ● CAN

Sana üzücü bir haberim var. Aşık olduğun kadın sana aşık değil. Seninle bir ilişki düşünmüyor. seni üzmemek için de reddetmek için bahane bulmuş. Zaten hemen arkasından başka biriyle sevgili olması da durumu açık açık gösteriyor. Kısacası, ayrılıp ayrılmaması pek de seni ilgilendirmiyor.

Haberin Devamı

Amaaa... Senin gibilere artık ‘stalker’ deniyor. Yani birinin her hareketini, yaptığı her şeyi takip eden kişi. Ne yazık ki hastalıklı bir durum. Hatta açıkçası böyle devam ederse tacizci olarak bile adlandırılabilirsin. Şimdi bir silkin ve kendine gel. Senin hayattaki tek seçeneğin o değil. Onu takip etmeyi bırak ve kendi hayatının peşine düş.

Ona nasıl 'Evet' dedirtirim?

Ayrılıp beni sevmesini bekliyorum

Bir kız var. Önceleri sadece hoşlanıyordum. Sonra aşık oldum. Gidip konuştum, duygularımı söyledim ama faydası olmadı. Teklifimi kabul etmedi. Onu öyle çok seviyorum ki anlatamam. Sadece onu düşünüyorum, inan bana kafayı yiyeceğim bir gün. Tekrar konuşmaya niyetliyim. Ama ona ne söylemeliyim ki bana ‘Evet’ desin? Konuşmaya fırsat bulursam evlenme teklif etmeyi düşünüyorum. ● ÇARESİZ

Reddedilmeyi kabul etmek zor geliyor değil mi? Ama işte bu gerçekle yaşamayı öğrenmelisin. Bir kadın “Hayır” diyorsa, bunun anlamı gerçekten “Hayır”dır. Israr etmen seni tacizci kategorisine sokar. Hele hele seni reddetmiş bir kadına gidip “Benimle evlenir misin?” gibi saçma bir cümle kurarsan kendini komik duruma düşürürsün.

Önce bir sakinleş. Sana “Evet” demeyeceğini kabullen. Bir süre canın yanacak ama zamanla geçecek. Sonra senin için hayat normale dönecek. Bir başkasından hoşlanacaksın, ona aşık olacaksın. Bir de bakacaksın ki duygular karşılıklı. İşte o zaman evlenme mi teklif edersin yoksa öyle mi devam edersin, bu sana kalmış.

Haberin Devamı

Evlendikten sonra karşıma çıktı

Ayrılıp beni sevmesini bekliyorum

7 yıl önce sevgiliydik. Ailesi birlikteliğimizi onaylamadı. O da ailesine karşı çıkamadı. Ayrılmak zorunda kaldık. Ben 2 yıl önce başkasıyla evlendim. Eski sevgilimle 2 ay önce tesadüfen karşılaştık. Oturup bir yerde konuştuk. Sürekli ağladı, “Keşke her şeyi göze alıp seninle evlenseydim” dedi. O günden beri de sürekli görüşüyoruz. Ondan kopamıyorum. ● AKLIM KARIŞIK

Hayatımızı seçimlerimiz belirler. O, zamanında bir seçim yapmıştı. Sen de iki yıl önce bir seçim yaparak evlenmişsin. Şimdi, geçmişte tamamlanmamış bir ilişkiye dönmeyi istemek ikiniz için de çok yıkıcı olacak. O dönem ailesiyle mücadele etmeyip ayrılığı kabullenen birinin şu anda söz söyleme hakkı olmadığını düşünüyorum. Bir başka deyişle onun zamanı tamamlandı. Ortaya çıkıp senin düzenli yaşamını alt üst etmeye hakkı yok.

Bu buluşmalarınız bir son bulmalı. Belki aranızda bir şey geçmedi ama sen şu an eşini duygusal anlamda da olsa aldatıyorsun. Ayrıca o yaralı zamanında eşinin senin hayatını nasıl düzene soktuğunu da unutma.

Haberin Devamı

Evliliğim sadece 50 gün sürdü

Ayrılıp beni sevmesini bekliyorum

20 yaşındayım. Evlendim ve evliliğim sadece 50 gün sürdü. Ne yazık ki onu iyi tanıyamamışım. Beni eski sevgilisine benzettiği için evlenmiş. Bunu da bana açıkça söyledi. Her gece korkunç rüyalar görüyorum. Bana şiddet uygulamıştı. Gözümü kapattıkça aklıma o geliyor. İnsanlara karşı hiç güvenim kalmadı. Bazen yoldan geçen kızları çevirip “Erkeklere güvenmeyin” demek istiyorum. ● NİHAL

Yaşadığın şeylerin seni olumsuz etkilemesi çok normal. Ancak hayatın devam ettiğini unutma. Evliliğinin bu kadar kısa sürmesi iyi olmuş. Böylece kendine yeni bir hayat kurmak için zamanın var. Ya uzun yıllar sürseydi ve hatta çocuğunuz olduktan sonra bitseydi? Unutman biraz zor olacak ama bir süre sonra mutlaka geçmişin izleri silinecek. Her şeyi zamana bırak.

Gerekirse bir uzmandan yardım al, terapi gör. İnsanların hepsi güvenilmez değildir. Böyle genellemeler yapmaktan kaçın. Bu yazıyı okuyan herkese de bir tavsiyede bulunmak istiyorum. Aşk başka, evlilik başka. Evlenmek için sakın acele etmeyin. Hele hele tanımadığınız bir insanla sakın evlenmeyin.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder