Mehmet Coşkundeniz Baba ve kızları tatilde
HABERİ PAYLAŞ

Baba ve kızları tatilde

Haberin Devamı

Evet, bunu yaptım. 6 yaşındaki ikiz kızlarım Derin ve Mavi ile tam 11 gün, yanımızda başka hiç kimse olmadan tatil yaptım. Çok mu zor oldu? Hayır... Yorulmadım mı? Biraz... Ama hayatımın en keyifli tatillerinden biriydi. Baştan başlayayım, ben geçen yıl kızlarıma “Birlikte kampa gideceğiz, çadırda kalacağız” diye söz vermiştim. Kamp ekipmanımız yoktu ama “Nasılsa kampinglerden kiralarız” diye düşünüyordum.

Ne yazık ki mümkün olmadı. Daha da ötesi Türkiye’de öyle iki çocukla tek başınıza kalabileceğiniz bir kamp yok. Aylarca araştırdım, oradan biliyorum. İnterneti talan ettim, yorumları okudum falan ama temiz, çocukların da kalabileceği güvenli bir kamping bulamadım.

(Burada Kabak Koyu’nu ayrı bir yere koyuyorum. Geçen yıl kaldığım Gemile Kamping temizliğiyle de güvenliğiyle de mükemmel. Ama ben yaz başı bacağımdan bir ameliyat olduğumdan, Gemile’nin arazi şartları orada kalmamıza izin vermedi.) O zaman geriye tek bir seçenek kalıyordu. Şöyle güzel, aktiviteli, çocukların eğlenceli vakit geçirebileceği bir tatil köyü bulmak. Bulduk.

Marmaris’teki Grand Yazıcı Club Turban. Hanımlar beyler ve sevgili küçükler, burası çocuklar için bir aktivite cenneti. Sizin de, çocukların da sıkılmasına imkan yok. Zaten bu yüzden genellikle çocuklu aileler tercih ediyor. Neyse, biz tesise girip iki odalı minik evimize yerleştikten sonra tesisi keşfe çıktık. Aqua park, mükemmel bir plaj, çok sayıda havuz, restoranlar, pastaneler, snack barlar...

Ve tabii ki Mini Club... İşte bir yetişkinin bir tatil köyünde hayatını kurtaracak en önemli bölüm... Orayı da anlatacağım merak etmeyiniz... Ama önce 6 yaşında kızlarıyla tatile gidecek babalara çok önemli tavsiyelerde bulunacağım.

BABALARA TAVSİYELER

1- Evliliğiniz devam ediyor olsa bile, çocuklarınızla yalnız tatile çıkmayı deneyebilirsiniz. Biz babalar, çocukla olan kısmı annelere bıraktığımız için evlatlarımızın gelişimi konusunda hangi noktada olduklarını pek fark edemiyoruz. İşte o tatilde çocuklarınızın nasıl büyüdüğünü, neler bildiğini görme şansınız oluyor.

2- Onlarla her zaman açık ve net konuşun. “Şunu yapalım” diye söz verdiğinizde yerine getirin. Kendi keyfinizi düşünüp bundan vazgeçmeyin. Sadece otelle sınırlı kalmayın, dışarı çıkıp keşfedin. Anlatın, öğretin ve birlikte eğlenin.

3- Yanınıza mutlaka özellikle akşamları onları oyalayacak şeyler alın. Salon oyunları, boyama kitapları gibi... Evet, havuzdan, denizden çıkmak istemiyorlar. Ama siz “Odada da şunları yapabiliriz” dediğinizde onları motive etmiş oluyorsunuz.

4- Çocukların özellikle kendi bakımları hakkında pek fikirleri olmayan babalarını kullanma gibi bir huyları var. Kanmayın, hemen anneden yardım alın. Özellikle yemek konusunda nane molla davranabiliyorlar, taviz vermeyin.

5- Bırakın düşsün, bırakın kaybolsun, bırakın arkadaş edinsin. Sizin dikkat etmeniz gereken tek şey denize ya da havuza girdiklerinde başlarında olmak. İşte bir tek onun şakası yok beyler.

6- Sık sık birlikte ne kadar güzel vakit geçirdiğinizden söz edin. Bu tatili tekrarlayabileceğinizi anlatın. Böylece tatil biterken huysuzluk etmelerinin önüne geçebilirsiniz.

7- Yanınıza çok fazla eşya almanıza gerek yok. Birkaç tişört, birkaç şort ve tabii ki deniz ekipmanları sizin için yeterli. Çocuklar için ise durum farklı çünkü üstlerini çabuk kirletiyorlar. Bol bol yedek kıyafet götürmelisiniz.

8- En önemlisi, bulunduğunuz tesisi iyi tanıyın. Hem coğrafi özelliklerini hem de insanları... Böylece herhangi bir sorunda ilk kime gideceğinizi önceden kestirebilirsiniz.

YAŞASIN ÇOCUK OLMAK

Marmaris Grand Yazıcı Club Turban’ın çocuk kulübü öyle böyle değil. Gülden, Gülnara ve Linda adlı üç oyun ablası var ki; valla keşke imkan olsa da gelip bizim çocuklarla sürekli kalsalar.

Oyun üzerine oyun, aktivite üzerine aktivite icat etmekte üstlerine yok. Bütün çocuklar peşlerinden ayrılmıyor bu üç tatlı kızın. Birçok tesiste çocuk kulübü var elbet. Ve onlar çocuğunuzu sabah alıyor, siz isterseniz gece yarısı teslim ediyor. E iyi de bu doğru değil. O zaman neden çocuklarla yalnız tatile çıktınız ki?

Bu tesiste çocuklar sabah 10.00-12.30, öğleden sonra da 14.30-17.00 arasında çocuk kulübündeler. Diğer saatlerde çocuklar sizinle. Akşamları ise bir mini disco etkinliği var ki, yetişkinler bile eğleniyor. Hatta gece etkinliklerinde çocuk kulübünü etkin hale getiriyorlar.

Böylece siz içeceğinizi yudumlayıp, sahnedeki orkestrayı dinlerken, çocuklarınız güvenli bir şekilde oynamaya devam ediyor. Daha ne olsun? Sonuç olarak, bir babanın, tek başına, 6 yaşındaki iki kızıyla tatile gitmesi öyle çok korkutucu bir şey değil. Yeter ki tesisi iyi seçin, yeter ki çocuklarınızla ilgilenin. Önümüzde 9 günlük bayram tatili var. Bence denemek için iyi bir fırsat olabilir. Hadi iyi tatiller.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder