Mehmet Coşkundeniz Bari boşanırken asaletli olun
HABERİ PAYLAŞ

Bari boşanırken asaletli olun

Bu furya, Sibel Can’la başladı. Kocası Sulhi Aksüt hakkında boşanma davası açtı ve gazetecilere de “Miami dönüşü onu yakaladım. Cesur yürek fazla cesur çıktı” dedi. Bu cesurluğun ne olduğu hiç ortaya çıkmadı. Ama öyle bir laf etti ki; Sulhi Aksüt’ün ‘gay’ olabileceği bile konuşuldu. Sonra Eren Talu-Defne Samyeli çiftinin boşanması gündeme geldi. İkisi de birbirini ihanetle suçladı. Bu suçlamalar kayıtlara geçti. Yıllar sonra çocukları bunları okuduğunda anne-babaları hakkında ne düşürnecek acaba? Son olarak da Seren Serengil... Kocası Musa Aytun’un çok kötü bir huyu olduğunu söyledi sonra bu huyun kumar olduğu ortaya çıktı. Daha da susmadı, “Kocam beş parasızdı, ona ben iş buldum, annemin kredi kartlarını çaldı, evimi sattım, arabamı sattım, bıdı bıdı...” diye konuşup durdu.

Haberin Devamı

***

Hepsi magazin figürü, boşanmalarından bile gündeme gelme malzemesi çıkarıyorlar. Ayrıca da yalancılar... Evet, yalancılar. Boşanacakların dair haberler çıktığında mutlu aile pozları vermekten hiç utanmıyorlar. Bu konuda haber yapan gazetelere tekzip gönderip yayınlatıyorlar. Sonra da gözümüzün içine baka baka boşanıyorlar. İşte bu nedenle magazin gazetecisi arkadaşlarımız bunlar için “Allah bir deseler inanmayız” tabirini kullanabiliyorlar. Asaletten birazcık nasip alamamışlar ne yazık ki. Yahu kardeşim, bunca yıl birlikte olduğun eşine karşı ayıp etmiyor musun? Olmadı, çocuklarına karşı ayıp etmiyor musun?

***

Ayrılık mümkündür, sevgi biter, paylaşım biter, aynı evde oturmak artık zül hale gelir, gitmek istersin. Buna kim ne diyebilir ki? Ama üç kuruş para için birbirini böyle karalıyorsan, birbirine olmadık laflar söyleyebiliyorsan, yalanlar üzerinden prim yapmaya çalışıyorsan yazık... Paylaştığın onca anıya, geçirdiğin onca yıla yazık. Hiç mi hatırı yoktur bu insanın sende? Hiç mi güzel günleriniz geçmedi? Siz nasıl insanlarsınız ya?

***

Kırmadan, dökmeden, onursuzluk yapmadan, başkasının onuruyla oynamadan, çoluğunun, çocuğunun geleceğini karartmadan ayrılabilmektir önemli olan. Evliliğiniz bitsin ama hiç olmazsa aranızda bir hukuk kalsın. Bir gün lazım olur. Üstelik bu kadar kötülediğin bir insanla evli olduğun için asıl suçlu sensin. “Aptal mıydın kardeşim?” diye sormazlar mı adama? Seren Serengil diyor ki; “Parasız olduğunu bile bile evlendim Musa Aytun ile...” Öyleyse şimdi niye kalkıp yüzüne vuruyorsun ki? Kadınlar, kırmayı dökmeyi daha mı çok seviyor ne? Galiba öyle... Erkeğin evlilik süresince yaptığı hataların acısını, boşanma sırasında böyle fütursuzca konuşarak çıkarmak istiyorlar sanırım. Tanrı herkese gönlünce bir eş nasip etsin ama daha da önemlisi, boşanma söz konusuysa eğer, asaletini yitirmeden boşanabileceği bir eş nasip etsin. Amin.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder